Svamppod

Avsnitt 64: Nyrekrytering, Wildstar-betan och Strider

I det 64:e avsnittet av Svamppod Fyrkant bjuder vi ganska tidigt på en överraskning. Svampriket har nämligen varit ute och rekryterat nya medarbetare som denna vecka presenteras, inte minst genom att medverka i denna podcast. Tillsammans pratar vi sedan om bl.a. Wildstar-betan och 2014 års upplaga av Strider.

Obs!
Försök hålla överraskningen spoilerfri så långt det bara går bland kommentarerna. Senare idag kommer ett inlägg som presenterar Svamprikets två nya medarbetare, så försök hålla er från att skrika ut vilka det är ett litet tag i alla fall.

Avsnitt 64: Nyrekrytering, Wildstar-betan och Strider

Kommentarer

 1. Trazh skriver:

  Blev inte särskilt överraskad, för det kändes så självklart. Men kul!

 2. Quid skriver:

  Kul med nytt folk (jag hade det på känn :p), håller på att lyssna igenom avsnittet nu men tänkte reda ut lite om WildStar. Det kommer ha en månadskonstad ($15), fast det finns även ett system som heter C.R.E.D.D, där spelare kan sälja och köpa speltid av varandra med spelets valuta och riktiga pengar. Det finns mer info här: http://www.wildstar-online.com/uk/the-game/business-model/

 3. BG Pixlarn skriver:

  Härligt avsnitt och kul med lite nytt blod i svampådrorna.

  Spelfilm om det gamla bitkriget lät jävligt intressant. Ska man göra film av konsolkrig så är ju Sega vs Nintendo den självklara eran iom att det var ett ordentligt krig, till skillnad från PS1 och PS2 eran. Visst, den eran kanske är lite uttjatad, men jag tror många skulle uppfatta det som skryt och självhyllning om Sony gjorde en film om hur de gav Nintendo en välförtjänt snyting.

  När snacket går om N64an så måste jag passa på att rekommendera Sin and Punishment, till den nyfikna. Det är ett litet briljant mästerverk av en rail shooter från Treasure. Släpptes aldrig utanför japan men finns översatt på Virtual Console till Wii. Köp och njut!

  Fråga: Jag lånade min flickväns 3DS för att spela Link Between Worlds, och blev ärligt talat lite kär i konsolen. När jag provar lite VC spel som första Zelda så blir jag däremot väldigt ledsen på styrspaken. Jag provar att spela med styrkorset, men det är så galet dåligt placerat att jag tyckte det var på gränsen till ospelbart. Är det här ett problem som finns kvar på XL och 2DS?

 4. Rickard "Reless" W skriver:

  1:
  I Strider är det väl bara att gå tillbaka till tidigare “banor”? Som jag förstår det så sitter allt ihop.
  Vissa delar av spelet är fruktansvärt frustrerande. Laser i hiss-schakt tänker jag på.
  Det är fortfarande ett jäkligt trevligt spel och jag tänker faktiskt sätta mig i soffan nu och spela klart det på normal.
  Tack, Anders, för att du fick mig att köpa spelet. Helt klart värt 135kr 🙂

  2:
  World of Tanks ja…nej. Jag spelade ett tag och köpte ett par nya tanks sen sket jag i det. Tråkigt.

  3:
  Angående nedladdade spel så är jag inte alls med.
  Jag är samlare och älskar att ha fysiska spel.

  Om Steam skulle lägga ned så försvinner väl alla spel?
  Ett spel i hyllan känns säkrare än ett spel på hårddsiken.

  Och för att svara på Anders fråga om hur många gamla spel man går tillbaka och spelar igen så svarar jag: Många.
  Visst har jag många spel som jag troligtvis aldrig kommer att spela igen men det är ändå skönt att ha ifall någon kompis kommer över och vill testa.

  4:
  Sist men inte minst så ser jag fram emot vad Peter och Niklas kan tillföra!
  Härligt med nytt folk i svampslottet 🙂

  Ha det gott!

 5. gabbay skriver:

  Varför hyllar alla Shadow Complex??? Spelet är en identitetslös Super Metroid plagiat och det ända som berättigar dess existens är genren Metroidvania. Spelet har ju inte ens musik. Jag hatar det spelet.
  Tack för mig!

  • Tobias Andersson skriver:

   Personligen gillar jag Shadow Complex mest för att jag är så svältfödd på Metroidvanias. Jag håller dock med om att det inte alls är så bra som det ofta framställs som, dessutom finns en del problematik med homohat från författaren till böckerna som spelet bygger på.

 6. Tobias G skriver:

  Bra jobb med bakgrundsmusiken i avsnittet!

 7. Johan "Ebbe" Andersson skriver:

  Trevligt med nytt folk, känns också som att de två herrarna täcker upp en del områden där ni andra inte har doppat tårna. Jag menar vem trodde att Civilization 5 OCH Europa Universalis skulle nämnas i en och samma Svamppod.

  Gött med lite PC vinkel på det hela ibland då jag kan tycka ni ofta hoppar över det helt och hållet.

  En fråga: Hur ser Svamppod planen ut? Kommer Anders vara en konstant ni bygger på och sedan så kommer de andra medlemmarna alternera som hans podkollegor? Jag menar nu är ni ju 9 stycken vilket kan tyckas vara lite mycket för att alla samtidigt ska kunna vara med, vem kommer vara med när och varför? Hur bestämmer ni detta, eller är det yrkeshemligheter som avgörs av ett battleroyal dagen innan varje inspelning?

  • Ludde Lundblad skriver:

   Det är ingen yrkeshemlighet 😉 Anders kommer vara “programledaren” för det mesta och sedan är det vad folk har spelat under veckan som styr vilka som medverkar. Plus tillgänglighet. Jag t.ex är pappa varannan söndag och vissa av oss jobbar ibland på helgen. Det ska alltid vara (minst) fyra personer i programmet, vilket nu knappast kommer bli ett problem.

 8. Lucas skriver:

  Kul med nytillskott!
  Riktigt mysigt att lyssna på era 64-minnen.

  Var det bara jag som hörde typ en gnissel i bakgrunden vid flera tillfällen?
  Kan ha vart på jobbet det lät, men är ganska säker på att det kom från poden.

 9. Peter Ahonen skriver:

  Mycket riktigt. Det var min jättestora bekväma och inte så väloljade fotölj. Under inspelningen muteade jag och bytte till en stabil pinnstol och tänker fortsätta podda på sagda pinnstol. Ber om ursäkt 🙂

 10. Bubbowie skriver:

  Anders:”Kan man säga så?”
  Brings back memories from retroresan. LOVE IT

 11. ReDead skriver:

  Jag skulle vilja nämna Pokémon Snap med tanke på N64-snacket. Fantastiskt litet spel, faktiskt.

  Förresten så har jag några egna spel-mashups som jag kommit på efter att ha lyssnat på er (dock inga gåtor, det är jag för kass på :p), om ni vill ha dom säg bara vart jag ska skicka.

 12. moerktus skriver:

  Va bra hen var som hade kommenterat att det börjar bli lite tjatigt för jag har tänkt på det ett tag nu och våndats över hur jag ska framföra det utan att låta som ett rövhål. jag tycker det är jättesvårt i skrift att inte låta skittaskig när man inte bara öser beröm över er. jag älskar ju verkligen er. jag skulle inte bry mig utan bara sluta lyssna om jag inte gjorde det. dessutom har jag aldrig haft nån självkänsla att tala om så jag har ju svårt att se vad som ger mig rätt att komma här och komma här och komma här. men jag vet att i alla fall anders lyssnar på obiter dictum och är då antagligen bekant med begreppet “den redaktionella loppen”. Jag har inget emot att det kastas en gliring per avsnitt om att tommy gillar nintendo och att det är mycket snack om nintendo men att det ofelbart leder in i en 3-5 minuter lång diskussion om att tommy visst är kritisk är inte så pepp för tionde gången. och detta eviga bakåtreferernade. retro är suberamazeballz men det är ju alltid samma typ 10 spel som kommer upp. jag vet att spel inte har funnits lika länge som andra former av kultur men tänk er en typ konstpod som ska handla om kontemporär bildkonst och som i varje avsnitt snöar in på att mona lisa är ändå jävlig fin.

  pub, nu ska jag rulla in under en sten och tro att ni kommer hata mig för all framtid.

  ps. fan va kul med pc-killarna! ni fyller verkligen upp hela spektrat. sandra som vet vad hon händer i den kommersiella världen (det hade ju vart skitkul att höra henne berätta om hur mycket pc-spel dom säljer på hennes jobb tex.) och så nu även pc. fett. Ni är utan tvekan sveriges överlägset bästa spelpod.

  puss och kram.

  • Tommy Håkansson skriver:

   Puss! 😀

   (Och jag håller HELT med om att man kan lägga påpekanden angående min relation till Nintendo på hyllan.)

 13. Mrbase skriver:

  Hej Svampar:)

  Till att börja med måste jag avslöja att jag är ett riktigt Nintendofan.

  Jag tog en titt på mina 3DS spel och konstaterade att dom spelen jag haft roligast med är designat Nintendo, samma sak på WiiU och nästan samma sak på Wii.

  Kan det vara så att jag bara missat spel som inte Nintendo utvecklat till dessa plattformar.

  Kan ni ge tips på några i så fall ?

  Tack för ett mycket bra program

  /MrBase

  • Tommy Håkansson skriver:

   Eftersom jag inte tror någon med så värst bra koll på 3DS och Wii U kommer vara med i nästa veckas Svamppod, så drar jag några snabba tips här:

   Bra spel till 3DS som inte är från Nintendo:

   Zero Escape: Virtue’s Last Reward (spela gärna 999 innan)
   Bravely Default
   Resident Evil: Revelations (Seriens bästa sedan RE4, tycker jag)
   Professor Layton
   Ace Attorney
   Theatrhythm Final Fantasy
   Attack of the Friday Monsters! A Tokyo Tale (får BARA spelas under lediga sommardagar)

   Bra spel till Wii U som inte är från Nintendo:

   Rayman Legends
   Deus Ex: Human Revolution (Har inte spelat själv, men det ska vara den bästa versionen från vad jag hört)
   Bit.Trip Runner 2
   Little Inferno
   Zombi U
   Sonic & All-Stars Racing Transformed

  • Bokbindar Anton skriver:

   Får tipsa om Tales of the Abyss och Etrian Odyssey 4 också till 3DS. Till Wii U har jag inget att tillägga.

 14. Bokbindar Anton skriver:

  Spännande med lite PC-lir. Dock så sträcker sig användningsområden för mig när det kommer till PC att besvara mail och skriva här:p
  Men det kan ju vara kul och fortfarande höra vad som händer på den fronten.

  Snacket om digitala/fysiska spel var intressant att höra på. Jag själv köper enbart digitalt om jag verkligen inte har något annat val. A wolf among us väntar jag nu med att spela i förhoppning om att det kommer ett fysiskt ex någon gång i framtiden.
  Med den fart som teknologin har så litar jag helt enkelt inte på att dom digitala spelen blir lika beständiga som dom fysiska.
  Sen så rent generellt. När förändringarnas vindar blåser så står jag där med två ankare i famn. Fast på samma plats.

  Ha det bra och ta det lugnt.

  PS. Min top 3 för Nintendo 64 är kanske inte så spännande men det är onekligen dom spel jag har haft mest roligt med.

  1. LoZ: Majora´s Mask
  2. LoZ: Ocarina of Time
  3. Super Mario 64

  Anledningen till att Majora´s Mask är nummer ett är att jag köpte det samtidigt som en vän som bodde några byar bort. Så vi tävlade och delade med oss till varandra om vilka hemligheter vi hittade. Dom fina minnena tillsammans med hur förbannat kul jag tyckte det spelet var slår dom övriga erfarenheterna.

Skriv en kommentar