Även fast jag inte är en sjöman eller kåkfarare så är min kropp full av kroppskonst, eller tatueringar om du så vill. Det är 19 år sedan jag för första gången satte färg på min kropp, så av förklarliga skäl börjar en del av mina tatueringar se lite halvrisiga ut. I ärlighetens namn har vissa av dem sett ut som skit från första början (hej min alldeles för stora och fula tribal på höger arm) men det gör ingenting. Även den fulaste av tatueringar har en historia att berätta och kan därför vara fin på ett djupare plan. Eller vem fan försöker jag lura egentligen? En ful tatuering är en ful tatuering som en får dras med. Ungdomssynder och så vidare.

Här känner jag att jag måste bekräfta att du fortfarande befinner dig på Svampriket, Sveriges i särklass bästa spelsajt och att det alldeles strax kommer bli fokus på tv-spel igen. För två veckor sedan påbörjade jag nämligen ett nytt motiv som utan tvekan kommer bli min snyggaste tatuering.

pokemonFör en tid sedan kom jag i kontakt med en av Svamprikets läsare. Denna någon, som vi kan kalla för Ida, eftersom hon heter det, var vid den tiden lärling på en studio vid namn Rough Stuff Tattoo, som ligger i Uppsala. Det råkar även vara den studion som jag har spenderat de flesta av mina tidigare sittningar i. Det visade sig att Ida väldigt länge hade velat göra ett Zeldamotiv och det passade bra, då jag väldigt länge har velat göra ett Zeldamotiv. Det kändes helrätt, inte minst då jag visste sedan tidigare att Ida, likt mig själv, är en fullblodsnörd. Dessutom hade jag sett lite av hennes tidigare verk, där särskilt en pokémontatuering fått mig att tappa hakan. Jag visste nu att mitt lår var i säkra händer.

Vi började bolla ideér med varandra och den färdiga skissen blev över alla mina förväntningar. För två veckor sedan påbörjades det hela och eftersom jag är en sådan otroligt seriös speljournalist tog jag tillfället i akt och gjorde en liten intervju med Ida;

Du har en förkärlek till att tatuera nördmotiv. Är det lätt att hitta kunder som vill ha sådant, eller är det tribaler och årtal som är vad gemene man vill ha?

ida02Tribaler slipper jag så gott som, så jag har väl turen på min sida. Men det är inte heller så att jag får jättemånga requests om att göra ”nördtatueringar”. En del av dom spelrelaterade tatueringar jag kör nu är på vänner. Eftersom att jag är lite av en inbiten gamer själv blir det ju lätt så att man umgås med andra likasinnade. Men sen är det väl lite så också, att ju fler speltatueringar jag får göra, och visa vad jag kan göra med dessa, desto fler speltatueringar får jag göra i framtiden.

Hur länge har du tatuerat?

Jag har tatuerat i lite mer än 3 år nu. Jag blev precis färdig med min lärlingsperiod och kan nu kalla mig tatuerare. Which is pretty awesome och läskigt på ett spännande vis. 

Stämmer det att det är på grund av Pokémon som du slog dig in på tatueringsbanan?

Just Pokémon gjorde väl inte att jag kom på att jag ville bli tatureare, det kom jag på i gymnasiet efter många funderingar om hur jag skulle kunna livnära mig på bild. Men däremot så var det spel, framförallt Pokémon och Kirby-spel, som gjorde att jag började teckna mer än ”vanligt”. Det var tv-spel och andra intressen som jag nördade in mig på rätt hårt när jag var liten som satte igång min fantasi så oerhört mycket och jag ville skapa eget. Ritade egna pokémon/spelhjältar/dinosaurier/mm och med allt detta tecknande märkte jag ganska snabbt att jag var lite bättre än medel på att rita. Fick mycket positiv respons hemma och i skolan på det jag gjorde och det har hjälpt mig att ta mig dit jag är idag. 

Om du var tvungen att välja, aldrig mer spela TVspel eller aldrig mer tatuera?

ida01Aldrig mer spela tv-spel tror jag. Det svider att säga det men, mycket av mina egna bilder och idéer jag har är rätt så fantasifulla, och att inte kunna uttrycka det jag har i huvudet skulle vara värre än att inte kunna spela tv-spel. Men, i och för sig, att inte tatuera betyder ju inte att jag inte får teckna det. *skrattar*

Vilket är det bästa TVspelet?

För cirka 19 år sedan så fick jag och mina syskon ett super nintendo i julklapp av våra föräldrar. Ett av spelen vi fick med till SNES var Zelda – A Link to the past. Det var så det började på riktigt för mig.  Det är inte bara spelet, utan minnena och och alla känslorna jag har kvar sen den tiden som gör det till det bästa spelet enligt mig.

Förutom Zeldamotivet på mitt lår, som jag är övertygad om är ditt favoritmotiv all time, vad skulle du verkligen vilja sätta på någon annan människans hud?

Jag har perioder då jag får idéer som jag verkligen verkligen verkligen vill göra. Ett ”eget” Zelda-motiv har varit en av de idéer jag brunnit lite extra för. Därför blev jag kalasglad när jag kom i kontakt med dig. Men just nu har jag faktiskt en vision om att göra helarmar/hela ben med tex. final fantasy motiv, Disney-motiv, Super Mario-motiv, dinosaurier,  ja, äh! Jag har idéer så det räcker och blir över!

I skrivandets stund är det Link och två hönor som pryder mitt lår. Men det är långt ifrån färdigt, flertalet timmar under nålen återstår. Bland andra ska Zelda och Ganon även de i sinom tid köttas ner i mitt lår.

ida03

Om du är intresserad av att se mer av Idas verk kan du kolla in hennes Instagram och om du känner ett oerhört behov att tatuera in denna på din kropp, vet jag med säkerhet att Ida gladeligen skulle göra det.