Svamppod

Avsnitt 66: Thief, Starbound-betan och Plants Vs. Zombies: Garden Warfare

I veckans Svamppod Fyrkant pratar vi om nya Thief-spelet, som Linus spelat men inte blivit jätteimponerad av. Peter delger intryck från Starbound-betan innan vi hoppar tillbaka till Linus, som låter betydligt mer munter när han pratar om sitt andra spel; Plants Vs. Zombies: Garden Warfare.

Obs
Hos Anna Nilsson spökar det i mikrofonerna och hennes ljudfiler krävde jättehård städning för att få bruset att försvinna, vilket resulterar i en stundtals oklar ljudbild hos henne.

Länkar:

Avsnitt 66: Thief, Starbound-betan och Plants Vs. Zombies: Garden Warfare

Kommentarer

 1. Gorm skriver:

  Förslag till slogans: “Livet är ett spel”, “Vi är alla brickor i ett spel” eller en med en twist “Vi är alla brickor i ett spel-… -pod”

 2. Ruben skriver:

  Anders medverkar och det blir ändå under två timmar? Världens undergång är nära! Nåväl, det var fullgod kvalité på huvudpodden ändå.
  Måste dock särskilt berömma er för bonuspodden. Enkelt, ärligt, härligt. Så lätt det verkar att få till en högkvalitativ bonusupplevelse, bara ämnet är det rätta.

 3. Mikael skriver:

  Linus, ge Garden Ops lite tid. Gillar det mer och mer efter att ha lirat det i 2 veckor nu.
  jag är helt fast i spelet!

  grymt avsnitt överlag. Levererar soooom vanligt!

 4. Jagärenperson somharettnamn somintetän skriver:

  Goddag!

  Några frågor.

  1. Förvirrande grej. Ni har 2 st podcast som jag prenumenera för att jag inte vill missa ngt. Men insåg sedan att det är två av exakt samma? En som heter svampriket.se’s podcasts och svappod fyrkant. Hur kommer det sig?

  2. Listor är kul anders! Bjud med linus när ni gör dom, kul att höra honom rage’a när han inte håller med. Kan ni inte göra det?

  3. Var är sandra? 🙁

  4. Bara för skojs skull en lek till nästa pod?
  Gifta, döda, sexa av dåliga hjältar i dåliga filmer
  Daredevil ben afleck, green lantern ryan reynold, spiderman toby maguire
  En litet plus här… När ni gifter med en av dessa så får ni barn med samma kraft.

  Annars tack för långa trevliga snack mest när ni flumma iväg!

  Med vänlig hälsning,
  Jagärenperson somharettnamn somintetänkeranvända denutanjagska användaett fakenamnoch härmedskallmitt nyafakenamnvara anderslinusson

 5. Samson skriver:

  Svar på fråga 1:
  “Svamppod Fyrkant” innehåller bara avsnitt av Svamppod Fyrkant.
  “Svampriket.se’s podcasts” innehåller alla podcasts som görs av Svampriket (utom bonus då, eftersom den kostar pengar).

  På senare tid har det inte pubbats så jättemånga “Tv-spels Arne”, “Retroresan”, “Skitsnack” eller “Podrecension”, men förr var det mer =)

 6. ReDead skriver:

  Caravan Palace som jingelmusik, yeööh!

  Jag måste säga att jag också är fruktansvärt pepp på Child of Light, det ser så sagolikt vackert ut. Jag ska ta och kolla in de andra två spelen du peppade för också, Anna!

 7. Lucas skriver:

  Skön och avslappnad pod! Pepphörnan är underbar 🙂

  Har ganska nyligen börjat läsa batman, och Anna nämnde i förbi farten att hon läst lite batman. Tror även att Anders nämnt att han läst lite.

  Skulle uppskatta ett par tips på batman serier jag måste läsa.

 8. Bokbindar Anton skriver:

  Hade tänkt skriva kommentar på förra veckans pod men dels så tänkte jag att ni kanske tyckte det var tjatigt med samma person en gång till och dels så saknade jag internet (Var på sydöstra Öland)

  Men denna vecka så blir det att kommentera!

  Linus! Nästa gång du behöver bärhjälp så säg till! Jag bor på andra sidan bron och en av mina många talanger är att just bära stora saker. Det är bara att säga till. Jag hjälper så gärna till när jag kan.


  Även om Thief fick utstå en hel del kritik så tror jag nog att jag kommer att tycka om det. Just att man inte kan hoppa känns dock som en väldigt dum grej men man får väl se. Just med att det verkar vara uppdelat i hubvärldar och att man inte kan ta sig upp på dom absolut högsta byggnaderna låter ju likt hur det ser ut i Dishonored och det spelet gillade jag skarpt. Jag tycker Squareenix har lyckats bra med sina versioner av Tomb Raider, Hitman och Deus Ex så jag ger dom gärna en chans med även detta spel.

  Det är mycket praisande här till Batman och visst han är ju en trevlig hjälte och så men… Han är ju chanslös mot:
  https://www.youtube.com/watch?v=GyOMYC6mlsY
  Captain Planet!
  Helt klart den coolaste superhjälten någonsin. Här har du någon du kan beundra Anders!

  Watch dogs har jag inte förståt hypen kring alls. Ett övervakande samhälle som är högteknologiskt och där hacking kan användas för att skapa kaos? Har ingen hört talas om Ghost in the shell? Den serien har många år på nacken och är helt otroligt bra. Värd att kolla in även om man kanske inte i vanliga fall är förtjust i anime. (Slänger in en länk till en av mina favorit intron.)
  https://www.youtube.com/watch?v=GyOMYC6mlsY
  Vad är det med spelvärlden egentligen? Varför denna hype runt spel vars selling points varken är nya eller unika?

  Tja det var allt från mig. Bra pod som vanligt och tack för mig!

  • Bokbindar Anton skriver:

   Suck klantade såklart till det. Det här ska vara länken till Ghost in the shell introt: https://www.youtube.com/watch?v=GyOMYC6mlsY
   Råkade posta Captain Planet intror två gånger nu sitället.

   • Bokbindar Anton skriver:

    Tredje gången gillt. Ursäkta. Det är jag som är sämst. Hade jag kunnat redigera min kommentar hade det sett lite snyggare ut. Men men får skylla på imkompetens.

    • Peter Ahonen skriver:

     Oshee och Shirows cyberpunk är på många sätt stilbildande men tycker inte att Eatch Dogs känns så inspirerat av det. WD ska ju vara nära på en nutidsskildring där GITS istället är en framtidsskildring där sådan hacking är en del av vardagen nästan. Men ja, samma grundtanke även om WD känns långt från cyberpunk.

     • Bokbindar Anton skriver:

      Ja det är sant att dom utspelar sig vid olika tidpunkter. Men en av sakerna eller rättare sagt den största selling pointen var väl just att kunna hacka sin omgivning? Det är väl mer den saken som jag tyckte dom blåste upp som om det var något helt nytt.
      Men sen kanske det bara är jag. Jag tyckte ju iochförsig samma sak när The Hunger games blev så stora. Vadå? Battle Royale har redan funnits i ett antal år!
      Men men nu ska jag inte bara vara grumpy… Kul att se att en av er nya killar känner till Ghost in the Shell=)

 9. NesseN skriver:

  Linus som hela tiden pratar om sina Jak & Sly & Daxter (i mina generaliserande ögon är det typ samma sak) och hela faderittan borde hålla ögonen på Sonic Boom. Jag kan inte ens komma ihåg att ni diskuterat det spelet i podden, faktiskt.

  Sonic Boom till Wii U utvecklas av nybildade Big Red Button som består bland annat av folk från Naughty Dog. Spelet ser ut att bli något i stil med något Ratchet & Clank (som för mig är typ samma sak som Jak & Sly & Daxter). Jag har små förhoppningar om att det kanske ska kunna bli bra, vad tycker ni (och speciellt Linus)? Sedan har vi ju den kända Sonic-hypen som ofta resulterar i skit, men låt oss bortse från den.

  Och förlåt för alla mina generaliseringar, jag ska försöka spela igenom alla spelen någon dag så jag (förhopnningsvis) inser skillnaderna.

  • August Jakobsson skriver:

   Helt jävla off-topic men hur kommer det sig att du har EXAKT samma nick som jag hade under min tidiga internetkarriär? gamereactor, fuska och mycket mer Vem är du?? Mejla mig eller svara här.

 10. Lucas skriver:

  Kommer svampriket vara på retrospelsmässan?

 11. Rickard "Reless" W skriver:

  Amy Henning får mer än gärna gå och jobba på ett nytt Legacy of Kain 🙂
  Tackar igen för världens bästa podcast!

 12. Niclass skriver:

  När ska Tommy och Ludde göra sin genomspelning av Rambo? 🙂

Skriv en kommentar