Fredagslistan

En kärleksförklaring i fem delar

När du läser detta finns det stor risk att jag sitter på ett tåg som skall ta mig till staden Borås. I den staden bor två av mina Svamp-kollegor. Dessa två kollegor heter Anders Brunlöf och Tobias Andersson. Jag skall spendera hela helgen i deras sällskap. Det kommer även vara en massa annat löst folk närvarande, bland andra tre Svampar till. Men dessa människor tänker jag inte låta ta upp plats i denna veckas lista. Utan den kommer ha fokus på mig och mina fem bästa stunder tillsammans med herrarna Brunlöf och Andersson.

5. Dagen innan 2.0

IMG_0477

Fan vad jag saknar APÖLEN!

Sommaren 2011 for jag upp till Bollnäs för att för första gången träffa Anders och Tobias på riktigt. Det föll sig även som så att det råkade vara dagen innan vi skulle till att lansera Svampriket 2.0, där då bland andra Anders skulle avtäckas. Det blev en episk fylla, där vi pratade om hur jävla bra Svampriket nu skulle komma att bli. Jag vill gärna tro att där och då såddes fröet till vad vi har utvecklats till i dag. Hade till exempel inte Tobias varit med den helgen, hade jag förmodligen aldrig lärt mig att tycka om honom på det sätt jag nu gör idag, utan han hade bara fortsatt vara Anders retrospelsälskande granne.

4. Retroresan tar slut

IMG_1457

Nu kommer de snart, legenderna, de ni alla väntat på…

Den 14 juli 2012. Den dagen sände Retroresan sitt allra sista avsnitt. Det hela sändes live här på Svampriket. Det är en dag jag sent kommer glömma. Det var en fröjd att se och höra Samson och Anders sända sitt allra sista avsnitt. Men det jag tar med mig mest ifrån denna dag är när jag och Tobias begav oss iväg från studion för att inhandla folköl. Då vi på något sätt inte lyckades hitta en butik som kunde förse oss med denna dryck satte vi oss helt sonika på en pub för att hämta andan och kolla på våra smartphones efter närmsta livsmedelsbutik. Vi blev kanske kvar på den pubben lite för länge, men oj så mysigt vi hade.

3. Tobbe spelar ett skitspel

Tyvärr inte Trojan på bild men här har Tobbe klarat Mario 1-3 under en timme efter ungefär en halv flaska Kapten. Nånstans i den dimman föddes idén till PowerPlay.

Tyvärr inte Trojan på bild men här har Tobbe klarat Mario 1-3 under en timme efter ungefär en halv flaska Kapten. Nånstans i den dimman föddes idén till PowerPlay.

Ett av de allra sämsta spelen som jag någonsin har spelat är Trojan till NES. Det är helt enkelt ett jävla skitspel. De som inte vet vad det är kan kolla in när Tommy försökte spela det. En som inte alls håller med mig är Tobias Andersson. Han tycker om Trojan väldigt mycket. När vi för första gången diskuterade detta spel trodde jag inte riktigt på Tobias när han sa att kan klara av det när som helst utan som några helst problem. eftersom jag själv endast har kommit så långt som till bana två. Han lovade mig att han skulle bevisa det någon gång. Vilket han även en tid senare gjorde. På mindre en tjugo minuter hade han kört igenom spelet från början till slut. Jag tappade hakan och fick än mer respekt för Svamprikets okrönte powerplayer.

2. När vi bara satt

fd8762a0fc1411e2873222000a1f9e77_7

Frukost, sen satt vi, sen satt vi lite till

Förra sommaren var de båda herrarna på besök hemma hos mig över en helg. Givetvis blev det en del inmundigande av alkohol den helgen, vilket är lite av en röd tråd när det kommer till våra umgängestillfällen. Fast denna gång var vi alla tre med om något nytt. Något fantastiskt. Vi bara satt. Vi bara satt. Och drack. När vi vaknade på lördagen hade vi planerat att vi skulle ut och njuta av det vackra sommarsverige i någon park, men det hela slutade med att vi bara satt. Och drack. Från 09:00 på morgonen tills 23:00 på kvällen satt vi i varsin del av min soffa. Och drack. Om jag inte minns helt fel spelade vi förbannat mycket Cards Agains Humanity också. Men för det mesta bara satt vi. Och drack.

1. Helgen 28 – 30 mars 2014

1920594_10152022465201662_1507550041_n

På fredagen är det inte bara Riket som träffas upp, det kommer bli så kallad #branschfest !

I inledningen nämnde jag att nu är på väg till Borås för att besöka Tobias och Anders. Att jag sätter detta besök på första plats över mina mest underbara stunder med dessa två herrar kan kanske verka märkligt. Men det är som så att denna helg har alla möjligheter att gå till historien. Det vankas fest i dagarna två. Bland annat ska en Dive Kick-turnering genomföras (denna kommer streamas här på Svampriket ikväll). Ett avsnitt av Svamppod Fyrkant skall spelas in och vi ska bada bastu. Förhoppningsvis kommer vi även att bara sitta. Och dricka.

SKÅL!!!

Kommentarer

 1. Bob skriver:

  Å vill man se lite RR Final i rörliga bilder kolla in vår roadmovie;
  http://youtu.be/ChkEjOHm1sA

  (Spola fram till 3:02 å börja namedroppa folk!)

  Skål!

 2. Lucas skriver:

  vad jag blev varm och lycklig av att läsa detta! Mysig som fasen.

 3. Kletet skriver:

  Haha, underbart! Kan nästan redan härifrån känna hur bra det kommer bli! 🙂

 4. Marcus Larm skriver:

  Underbar lista!

 5. Anna Nilsson skriver:

  Ja, det är då själva fan att man är uppbokad sen länge, fredag till söndag.
  Hoppas ni får det alldeles, alldeles underbart, och som vanligt slår jag ett slag för det där Bjäre-besöket. Sommaren här ute bör upplevas, det kanske inte flödar av alkohol, men däremot av bad, matlagning, ute-häng och lantliv. Skulle minsann göra er gott!
  Alla vill, vi måste bara genomföra’t!

 6. Rickard "Reless" W skriver:

  Vilka härliga minnen!
  Nu känner jag att jag måste dra ihop lite folk och hålla en helg full av spel och dricka här i huset 🙂
  Men ikväll blir det att glo på streamen!

  Bob.
  Den videon fyllde mig med både sorg och glädje! Sorg för att Retroresan är slut och glädje för att jag kommer att göra en liknande resa i sommar.
  Jag hoppas att jag får träffa er allihopa på Retroresan Meetup i sommar 🙂
  Stort plus för Sidecrawlers Dance. Fuck yes, Wonderboy 3: Dragon’s Trap.

 7. Peter G skriver:

  Vad skulle man inte ge för att vara med på en Svampriketfest! Sitter i Rångedalahallen medans grabben är på fritidsgård. Inte att förakta men det kan man göra varje fredag. Det är inte varje fredag det är Svampfest. Hoppas det blir lika episkt som ni tror.

 8. Johan Örtman skriver:

  Trist och äckligt med Alkohol.. Men annars verkar ni ju haft det gött! 😉

 9. Bokbindar Anton skriver:

  Man känner att man borde bo lite närmare det här folket.

Skriv en kommentar