Såhär i lägenhetssökande tider så lekte jag i ungefär två minuter på tanken på att man skulle kunna skaffa sig en rumskamrat. Delad yta, delad hyra, delat smörpaket. Sen slog det mig att: ”HA! Jag är ju en gräslig person som inte töck’ om folk nästan alls, jag ska ju absolut INTE skaffa en roomie! Håhå, jäklar vad fel det hade kunnat bli…”

Fast som chefs-svampen Anders säger: ”Allt ska listas!”, så varför inte hålla kvar vid tanken en liten stund till och fundera över vilka personer från tv-spelens värld som man skulle vilja bo ihop med? Vi vet ju vilka vi vill gifta, sexa och döda, men hur är det med att dela tandborstkopp?

Låt spekulationerna börja!

Goda rumskamrater:

Lara

Ett självklart val, Lara skulle bli en eminent roomie. En otroligt kapabel brittiska som blixtsnabbt kan lägga förband när man klantat sig med stavmixern och som alltid tar med sig fantastiska prylar hem från sina resor: ”En solid Aztek-brevpress i rent guld, den kommer bli snygg på vårt soffbord! Och likören dök jag ner och hämtade i ett sjunket piratskepp, vi korkar upp den ikväll när vi ska se ’Deathly Hallows 1’.”

Nämnde jag att hon dessutom är rik som ett troll, och därför aldrig missar att betala hyra? Samt kan underhålla allsköns middagssällskap med historier om alla sina fantastiska äventyr.

Eddie

Han har Jack Blacks röst, är typ kung av Brütal Legend-världen och är en tvättäkta hårdrockare. Och ni vet ju hur hårdrockarna ALLTID är trevligast?

Om det så är under gymnasieåren, på hemmafesten eller på arbetsplatsen så ska man alltid försöka hamna hos folket med jeansvästar, för där är det bäst. Genomsnälla, öppensinnade och roliga, och Eddie är inget undantag.

Valfri fantastisk Final Fantasy-kvinna, såsom Lulu, Tifa, Fran, Beatrix, Fang eller Freya

– Final Fantasys kvinnor går att dela upp i tre kategorier: Kärleksintresset (oftast en magiker som gärna har händerna knäppa i bön, fråga mig inte varför), Lilla Tjejen (som man antingen hatar eller älskar, i mitt fall oftast hatar) och Mogna Kvinnan (som däremot alla älskar).

Och lika usla som Square är på att göra Lilla Tjejen sympatisk, lika grymma är de på att göra Mogna Kvinnan helt underbar. Hon kanske inte är den som lindar in sin kritik i sockervadd, men hon är pålitlig i sin brutala ärlighet, självständig och har bägge fötterna ordentligt nerborrade i jorden. Med henne i huset kommer saker bli gjorda.

Långa Tetrisblocket

Alltid välkommen, löser nio gånger av tio biffen, passar in överallt och tar upp väldigt lite plats. Problemlösning förkroppsligat i en vacker stapel bestående av fyra enkla men ack så vackra fyrkanter.

Jag inbillar mig att Långa Tetrisblocket är en rumskamrat som köper hem ditt favoritgodis och en Agent X9 när du ligger däckad med en förkylning utan att du ens behöver be om det.

Tingle

Tingle må vara lite märklig, men jag ser massor av potential i honom när det kommer till att hyra ut sitt extrarum. För det första är han en härligt flambojant karaktär som garanterat kommer kicka upp hemmafesterna flera pinnhål. För det andra är han ju i grunden kartograf, och för att ro hem ett sådant yrke så måste man vara metodisk och ordningsam, vilket alltid uppskattas.

Vårstädningar, inköpslistor, tvättscheman, jag inbillar mig att Tingle kommer hålla STENKOLL på dem!

Kassa rumskamrater

Hammarbrorsan

Man vaknar upp, brutalbakis, släpar sig ur sängen och börjar med hjälp av händer och luktsinne famla sig fram mot toaletten när PANG, den här aset lobbar en hammare rätt i skallen på dig. Hammarbrorsan är en värdelös rumskompis, han verkar ha en oändlig tillgång till hammare som han helt utan hänsyn slänger runt i lägenheten, och utgör en fara för såväl folk som interiör.

Som om det inte vore nog för att diskvalificera honom så har han dessutom en brorsa, som är lika jävla puckad. Visst kan man riktigt höra det: ”Nämen, det är väl okej att brorsan slaggar på soffan i ett par veckor? Alltså, jag lovar att det inte kommer bli långvarigt!”

Dante

Han må vara nog så angenäm att vila ögonen på väg till och från duschen, men låt oss se sanningen i vitögat, sämre roomie får man leta efter. En slusk och en slarver utan någon som helst skam i kroppen, som tar det han kan och lite till.

Dessutom verkar han vara en jäkla magnet för demonisk domedagsaktivitet, så det är bara en tidsfråga innan han drar hem en skitstorm av helveteseld över såväl dig som ert ställe. Och eftersom han är så gott som oförstörbar så kommer han knalla ur det utan en skråma på kroppen, medan du kommer vara död innan du hinner säga ’kartoffelkopf”.

Jun Kazama

Eller som de flesta av oss känner henne: Tekken-Jins morsa. Jag har alltid haft ett ont öga till henne. Det skulle kunna vara hennes smak vad gäller män (Heihachi? Var det genomtänkt?) eller hennes otroligt tråkiga kläder (skriker ”Kristi Brud!”), men nej, det är helt enkelt det faktum att jag genomskådat henne från första stund och ser henne för vad hon verkligen är: en komplett galning.

Den döda blicken, det uttryckslösa ansiktet, den totala bristen på personlighet… Dessutom så uppfostrade hon Jin i skogen tillsammans med en massa vilda djur. Vem gör så? Jo, galna människor!

Chrono, Gordon och Link

”Ska du ha mjölk i kaffet?”
”Har du sett min Supernatural-box?”
”Kan du förklara de här märkena i panelen?”
”Vad känner du inför hela Trump-grejen, det börjar bli läskigt, eller hur?”

”Visst saknar man hur fruktnappar brukade smaka, det är fasen inte samma grej.”
”Vattnar du krukväxterna när jag är på min korgknytar-kurs i Bohuslän?”
”Alltså, vad heter hon skådisen på riktigt? Ally McBeal? Hon som är gift med Indy?”
osv osv…

Max

Vi har alla något som hindrar oss från att gå fullständigt bananas, något vi tycker om att göra som dämpar osunda impulser, inbyggda spärrar som bromsar eller kanske en person som håller oss på ”the straigt and narrow”. Max har Sam, men även med Sam så är Max en fullblodspsykopat.

Så föreställ dig vad som skulle hända om bara Max, utan Sam, skulle flytta in. Du hade inte hunnit mer än utanför dörren för att handla frukostfrallor så hade han börjat våldta alla möbler i lägenheten. Den här ’ninen är Problem med stort ”P”, så beväpna dig med en valharpun om du överväger att släppa honom över tröskeln.