Videoblogg

Sandra och Emma om Heavy Rain

Kommentarer

 1. JohnFooo skriver:

  Kul videoblogg!

  Ska bli spännande att se vad ni tycker om Beyond också.

  Jag gillade Heavy Rain väldigt mycket, vill jag minnas. En dog för mig. QTE-grejen är ju en bov i dramat här. Jag är inte emot QTE rent generellt, men i detta spelet var det bara krångligt och ofärdigt typ.

  Som sagt, kul att se vad ni tycker om nästa spel!

 2. Kimus skriver:

  Ja, det var en kul videoblogg! =)
  Även jag gillade Heavy Rain och tycker det var kul att få spela ett spel som inte är som allt annat som finns därute på marknaden.
  Har egentligen ingen uppfattning om QTE – fast hade jag tyckt det var störande hade jag förstås hållit mig borta från Heavy Rain och Beyond: Two Souls.

  Förstår inte riktigt tvåan i betyg för story.
  Personligen tror jag många ser de två Quantic Dream-spelen som mer film och möjligen interaktiva böcker.
  Ger man då betyg och jämför med film och böcker (vilket är lätt hänt) – ja, då hade jag nog också gett spelet en två:a.
  Känns mest som ni ger Heavy Rain en 2:a för att ni hade x antal epic failures innan ni kom igenom det 😉

  Själv tycker jag Final Fantasy XIII är ett stort misslyckande och det sämsta FF-spelet jag tvingat mig själv att spela igenom.
  Fast trots att det spelet är en av mina största besvikelser så är det ledigt värt en svag 4:a och bland de bättre i sin genre – även om jag hatade nästan varenda minut.

  Avslutningsvis kan jag rekommendera de båda Quantic Dream-spel för alla som vill ha en lite annorlunda spelupplevelse med handling. Beyond: Two Souls gjorde större intryck, men spelen har så olika handling att det är lite svårt att jämföra.
  Kan även rekommendera Phoenix Wright Ace Attorney-spelen om ni aldrig gett de en chans.

  • Sandra Wärn skriver:

   Kul att du gillade videobloggen!

   Ja, jag tror att grejen lite med mig och Emma kommer vara att vi inte riktigt kommer ge spel betyg baserat på vad utvecklarna egentligen satt för spel i händerna på oss, utan snarare den känslomässiga upplevelse vi haft. Spelet var frustrerande, vi fick “ett dåligt” slut, vi var missnöjda = lågt betyg. Så du har rätt!

   Tack för tipset om Ace Attorney! Tänkte göra en lista på spel som kan funka för det här formatet av videoblogg. Så är glad för alla förslag vi kan få! 🙂

 3. Bokbindar Anton skriver:

  Jag får spara den här för framtiden då jag ej än har spelat spelet. Jag äger det men har aldrig tagit mig för att starta det.

  Så jag får återkomma med en kommentar om själva videon i framtiden.

  Men även jag kan komma med ett litet trevligt tips på vad ni skulle kunna spela för något:

  Hotel Dusk: Room 215 (Nintendo DS)
  Ett underbart litet spel som verkligen fångade mig och även om man ibland tycker att dom har satt in pussel bara för sakens skull så ändrar inte det faktum att jag älskar persongalleriet och stämmningen det spelet utstrålar.

Skriv en kommentar