Svamppod

Avsnitt 74: Retrospelsmässan 2014

Det var återigen dags igen. Retrospelsmässan i Göteborg var här igen och givetvis fanns Svampriket på plats och bevakade hela tillställningen. På ett hotellrum strax intill mässan bjuder vi in en rad olika gäster och profiler på ett eller annat sätt knutna till mässan.

Tyvärr så utgår bonusavsnittet även denna vecka. Vi hade helt enkelt inte tid. Vi lovar att kompensera för det, så snart vi bara kan.

Länkar

Avsnitt 74: Retrospelsmässan 2014

Kommentarer

 1. Rickard "Reless" Wahlberg skriver:

  Otroligt trevligt var det på RSM.
  Jag såg folk från svampriket men ni såg antingen väldigt upptagna ut eller så var ni på väg någon stanns med långa steg så jag vågade inte störa er!
  Samson och Frankie hittade jag i soffan och hälsade på. Jag minns knappt vad jag lyckades få fram för ord då jag kände mig väldigt liten så nära legender…starstruck, yes.

  Det var roligt att träffa några Retroresenärer/Svampar och jag hoppas att få träffa fler av er på Retroresan träffen senare i år.
  En snabb fråga bara. Kan man säkra en plats där på något sätt?
  Att köra ifrån Blekinge (inte nazist) och sedan inte komma in skulle vara ganska tråkigt!

 2. Lovelime skriver:

  Yes!, Samson och Anders i samma podcast igen, om än för en kort stund :), det här är minuter jag ska njuta av.

  Är överlag jävligt nöjd med mässan, bättre än förra året. Även om jag gjorde mindre fynd i år kanske. Men att höra Charles Martinet live, spela super hexagon på vectrex, säga hej till Tobias Bjarneby och Victor Sjöström. Samt även säga hej till några av er i redaktion.

  Förresten Anders, det var jag som kanske runt lunchtid ropade kramkalas i kön utanför då du hade ganska så brådis någonstans.
  Nu såg jag inte dig senare på mässan, men det var inte kramen som var det viktiga utan mera att jag fick med ordet “kramkalas” typ säga “hej och tack” för all fritid och energi ni lägger ner varje vecka för att jag som lyssnare/läsare/tittare ska få timmar av underhållning.

  Tack.

  • Lovelime skriver:

   Tänkte på eftersom jag själv önskat Hagane i powerplay, den japanska versionen till Super Famicom är generellt sett betydligt billigare och vanligare än amerikanska och europeiska, så ett tips är att leta efter den.

   Var försiktig dock, hagane är tydligen ett ganska populärt spel att göra bootlegs på, vilket ju inte är så kul att köpa.

 3. Axl_Rock skriver:

  Roligt avsnitt för oss som inte kunde vara på retromässan. Jag har suttit tolv timmar i kö för att köpa biljetter till star wars 3 Är inget stort star wars fan episod 5,6 och7 är bra filmer. Men episod 3 var skit. Men man träffar mycket roligt folk när man sitter i en lång kö utan för Filmstaden i Norrköping mitt i natten. Jag och mina vänner satt först i kön vi träffade några skumma personer efter oss i kön efter att dom suttit där i tolv timmar och biljett kassorna öppnade så gick personerna bakom oss hem. Kom fram senare att dom här personerna bara kommer för köerna.

 4. Quid skriver:

  Grymt avsnitt med bra gäster! Vi hörs nästa vecka! 🙂

 5. Magnus skriver:

  Väldigt bra avsnitt. Anders, du är väldigt trevlig att lyssna på. Spelvärldens Andre Pops!

 6. Zage skriver:

  Hej!

  Det här var ett av de bästa avsnitten på länge och trevligt att få
  höra Samson och Frankie.

  Angående varför det är så mycket barn och ungdomar som gillar retrospel fast de inte borde ha någon relation till dem. I mitt fall tror jag det beror på att jag spelade många SNES spel på min gameboy advance när jag var liten och känner därför nostalgi för de spelen.
  Jag uppskattar också enkelheten i många retrospel, att direkt kunna börja spela utan någon story eller tutorial i början är väldigt uppfriskande med tanke på att de flesta moderna spel tar så lång tid att komma igång med.

  Jag har nyligen lyssnat klart på alla avsnitt av Retroresan och
  det var en helt jävla fantastisk podcast. Sagostunden var helt klart mitt favorit segment och utan den hade jag inte spelat
  Final Fantasy 6. Tack så mycket Anders.

 7. Carlsson skriver:

  Restrospelsmässan, är det en Freudiansk felskrivning? 🙂

Skriv en kommentar