Jag tänkte börja denna recension med att avslöja något för er läsare. Jag tänkte att det ärarnold-palmer-tournament-golf-cover dags nu att ni ska få reda på vilket som är ett av mitt favoritspel genom tiderna. Detta är något som inte ens mina kära kollegor här på Svampriket vet om. Jag anar att ni nu räknar kallt med att ni strax kommer att läsa namnet på ett Nintendospel (förmodligen med en rörmokare eller med en grönklädd snubbe i huvudrollen) men så är icke fallet. Det spel som jag har i åtanke spelade jag på mitt Mega Drive och spelet i fråga går under namnet Arnold Palmers Tournament Golf. Jag har lagt ner sjukt många timmar i detta spel. TVspels – golf var en gång i tiden något av det roligaste jag visste. Men det var väldigt länge sedan som jag hade så kul tillsammans med ett golfspel som jag hade då i början av 90-talet. Ända fram tills för några dagar sedan har Arnold Palmers Tournament Golf varit ohotat på golftronen hos mig. Men så kom Mario.

Mario Golf World Tour till 3DS är ett riktigt underhållande golfspel. Men det tog det ett tag för mig att inse. Till en början kände jag mig besviken men istället för att ge upp och avfärda det som ett mediokert spel så bestämde jag mig för att fokusera 100% på vad det kunde erbjuda mig. Jag ville så gärna att spelet skulle vara bra, då besvikelsen efter Marios senaste sportspel till 3DS, Mario Tennis Open, fortfarande fanns i mitt bakhuvud. Jag tog mig tid att gå igenom tutorials, att promenera omkring i den mysiga hubvärlden och utforska. Jag ansträngde mig helt enkelt för att lära känna Mario Golf World Tour på riktigt.

Inte sedan Mario Kart 7 har jag spelat så här intensivt på mitt 3DS

Det som gjorde Marios tennisspel så dåligt i mina ögon var alla power-ups som gjorde hela upplevelsen alldeles för mycket Mario. Detta var något som jag på en gång insåg att Mario Golf World Tour var befriat ifrån vilket kändes skönt. Visst känns det som ett Mariospel men inte alls lika överdrivet och over the top som tennisen. Här har Nintendo istället lagt fokus på själva golfandet och att göra den upplevelsen så bra som möjligt. Ju mer jag lär mig att behärska min klubbteknik, desto roligare blir det. Känslan när en chippar in en boll rakt i koppen eller att sänker en putt på 12 meter är otroligt skön, men för att lyckas krävs det full koncentration. Det finns inte utrymme för särskilt många misstag i Mario Golf World Tour, vilket gör det även till ett rätt så utmanande spel. Vilket jag, som i vanliga fall fördrar ”lätta” spel, faktiskt uppskattar. Jag tycker om den press som spelet lägger på mig. Det räcker inte att gå på par för att lyckas. Det räcker inte att få en pallplacering för att komma vidare. I Mario Golf World Tour är det endast första plats som betyder något.

mariogolfSpelet har även en onlinedel som verkar väldigt intressant, där du kan spela turneringar mot andra. Jag skriver verkar på grund av att jag ej har fått det att fungera. Förmodligen beror det på att spelet i skrivandets stund ännu ej har släppts. Givetvis finns det även små utmaningar/minispel att genomföra förutom att gå regelrätta golfrundor.

Inte sedan Mario Kart 7 har jag spelat så här intensivt på mitt 3DS. Jag har med mig det till jobbet för att gå en runda på min lunchrast. Jag går alltid ett par hål när jag bajsar och går och lägger mig tillsammans med Mario Golf World Tour. FORE!