Svamppod

Avsnitt 80: Tomodachi Life, Watch Dogs, Murdered: Soul Suspect & Final Fantasy X HD

Stridsyxan från E3-avsnittet har grävts ner och vi är tillbaka till ordinarie sändningar. Vi har spelat en massa spel med blandade omdömen, och gästas dessutom av en gäst i Skype-studion. Johan “Ebbeförfan” Andersson är dock ingen backar-gäst, utan snarare den främste arrangören till Retroresan Meetup 2014, som han anordnar tillsammans med oss under juli månad. Se länk nedan för ytterligare information. Mycket nöje!

Länkar

Avsnitt 80: Tomodachi Life, Watch Dogs, Murdered: Soul Suspect & Final Fantasy X HD

Kommentarer

 1. Quid skriver:

  Sitter och lyssnar på dagens avsnitt och ni pratar om Watch_Dogs, grafiken som visades upp på E3 2012 finns där och en moddare har hittat och låst upp det mesta, fullt spelbart på PC.

  http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=390114

  Frågan blir ju då varför? Om motorn klarar av det, varför kan man inte aktivera det om man har en PC som klarar av det? Det ska bli intressant att se Ubisofts svar på detta, om vi får något…

  • Tommy Håkansson skriver:

   Det första som poppar upp i huvudet på mig är ju konspirationsteorier om hur Sony och MS vill att de nya konsolerna ska stå sig bättre jämte PC-grafiken. Så är det säkert inte, men det är ju vad som poppar upp först för mig i alla fall.

 2. Johan skriver:

  Inget Hardline?

 3. Daniel.B skriver:

  Jag gillar er på svampriket, men jag blir uppriktigt sur när jag satt på bussen på väg till jobbet när anders klagar på att man blir invaderad i watch_dogs.

  Det enda riktiga multiplayer aspecten som någonsin tagits upp i svampriket (som jag kan minnas) är nu mario kart 8.

  Man fortsätter att klaga på hur dålig historian är och hur tråkigt och brist på innovation det är i spelet men ur en synvikel hos en individ som faktiskt ÄLSKAR multiplayer och inte bara co-op. Så är invationerna något som lägger till spänning i spelet så jag slipper vandra runt som någon typ av kingpin för att NPCer inte utgör speciellt stora hot, men när en annan individ kommer in och förstör då får jag jobba för dominansen av staden.

  Lite för mycket singelplayer fokus, det finns fler spel som har multiplayer än MMOs.

 4. Robert skriver:

  Är inte tanken med SteamBoy att nyttja Steam Streaming tjänsten? Så att du har en “riktig” dator i nätverket där allt finns installerat, och sen spelar du på din SteamBoy eller en liten klen minidator direkt på TVn… Då behöver du inte ha allt installerat lokalt och köra de mindre krävande spelen lokalt.

 5. Kid Behind the Mask skriver:

  Hallåååååå!

  Det här med tisdagskuppen verkar ju som ett helt fantastiskt upplägg.
  På grund av att jag bor i Norge och bara hyr ett rum så har jag endast handhållna konsoller, PS Vita och 3DS, så jag hoppas att det hänger kvar ett tag så man hinner skaffa ett Wii U framemot hösten 🙂

  Final Fantasy X var mitt första i serien, så jag ser det med retroperspektiv. Hade ni frågat mig för 10 år sedan hade jag sagt att det var världens bästa spel. Jag gillade det så mycket att jag nu har köpt det till Vita och PS3 och hoppas cross-platform mellan konsolerna beroende på vilken konsol jag har tillgång till.
  Remastern är ok, men jag ser alla skavanker och missar i grafiken och storyn idag som jag missade tidigare. Det känns som om Square har förbättrat grafiken på huvudkaraktärerna, men liksom glömt alla NPCs. Grafiken på NPCs påminner för övrigt en hel del som grafiken från Sims 2 av någon anledning..

  Tommy, det vore kul om du kunde hålla någon logg alltefter du spelar igenom FFX remaster. Eller varför inte göra en sagostund? Du har ju en viss chefredaktör med viss erfarenhet… 🙂

  • Kid Behind the Mask skriver:

   Stora störningmoment i Final Fantasy X är dock att huvudkaraktärerna gör samma rörelser om och om igen. Yuna bugar hela tiden och Tidus viftar med händerna när han talar på ett extremt ettrigt sätt.

   Men gamelplayet är fortfarande bra och storyn skulle passa sig väldigt bra som saga 😉 ( om man exkluderar vissa moment, skrattscenen mm. )

Skriv en kommentar