Svamppod

Avsnitt 81: Destiny-alphan, Battlefield Hardline-betan, halvårs-summering & Säsongsavslutning

Vi har kommit till det sista avsnittet för säsongen av Svamppod Fyrkant. Och chefredaktören försover sig och kommer sent till festen. Så det kan gå. Men det hindrar inte Ludde, Sandra och Peter att hålla låda ändå, och Peter delger sina upplevelser från Destiny-alphan och Battlefield Hardline-betan. När Anders väl vaknar till så fortsätter de tillsammans summera spelhalvåret och den andra säsongen av Svamppod, som har varit väldigt händelserik. Håll till godo!

Som deklarerat i tidigare avsnitt så går nu Svamppod på en liten semester och återkommer i september. Men podetern kommer inte att eka tom under dessa nio veckor. Istället kommer ni få ta del av Svamppod Sommar, där ni kommer få lära känna redaktionen på Svampriket mer. Väldigt avskalat, väldigt ärligt och väldigt naket. Hoppas det uppskattas.

Avsnitt 81: Destiny-alphan, Battlefield Hardline-betan, halvårs-summering & Säsongsavslutning

Kommentarer

 1. Tobias Svensson (Trogen Lyssnare) skriver:

  SVAMPRIKET! Ni förgyller mina Tisdagar!

 2. Mattias skriver:

  Alla längtar vi till dagen då Ludde Lundblad lär sig att det heter citationstecken, och inte situationstecken.

 3. Marcus Larm /Mulker skriver:

  Fan vilket mysigt avsnitt! säsong 2 har varit skitbra. Riktigt roligt att det har varit ganska många avsnitt med backare! Vi förlorade Samson och Malin vilket är jätte tråkigt=/ Men vi fick ju underbara Nicklas och Peter! Ha nu en riktigt bra sommar:D

 4. Lucas skriver:

  Perfekt avslutning, riktigt roligt med inhopp från alla.
  Antar att jag kan ställa en fråga och få svar här?
  Frågan går till Tobbe, såg på instagram att både du och Anders provade Mario Kart 8, Vad tyckte du? blir ju väldigt nyfiken eftersom du är den som verkar vara minst intresserad av serien.

  Sen måste jag säga att ni inte bara är Sveriges bästa spelpodcast, ni är Sveriges bästa podcast!

  Ha en trevlig sommar, så syns vi på RRmeetup

  • Tobias Andersson skriver:

   Jag har inte rört Mario Kart sen 64 och som jag misstänkte så har jag antagligen växt ifrån Kart-racing. Vi hade ganska kul men jag upplevde det mest som ett glänsande kaos. Ett vettigt Battle mode saknade jag också, tonårsminnena från Block Fort finns fortfarande med mig 🙂

   Det är ganska uppenbart för mig att Nintendo inte har mig som målgrupp. Tills den dagen de släpper ett Metroid, ett bra Zelda som inte bara försöker upprepa Ocarina of Time eller typ tvingar Capcom att göra en remake på Resident Evil 2 på samma sätt som de gjorde till GameCube så kommer jag antagligen inte skaffa ett Wii U.

 5. DS skriver:

  Jag brukar inte kommentera här men måste säga en sak, jag blev nämligen lite orolig… Ni pratade om hur andra podcasts även tar upp TV-serier och filmer, och hur det i nästa säsong skulle bli lite förändringar.

  För guds skull, börja inte prata TV-serier och superhjältefilmer!!! Jag struntar fullständigt i Spindelmannen!

  Det sköna med er är att ni pratar spel och bara spel, och det är därför ni ÄR den bästa spelpodden.

  Tack. 🙂

  • moerktus skriver:

   Haha jag gick in här för att skriva mer eller mindre exakt denna kommentar. Asså tänk er nu att ni tittar på en e3-presskonferens och så kommer det upp nån jefvla idiot och börjar svamla om tv, serier eller film. Hur mår man då? Man mår inte bra. Vad är det man vill skrika till hem som står på scen? “Gå av scenen!” är vad man vill skrika. Hur skulle det kännas om detta scenario inträffade en gång i veckan och dessutom mitt i ens allra bästa podcast? Det skulle kännas förjävligt. Hur många avsnitt skulle man palla innan man med gråten i halsen och svart hjärta gjordes slut med sagda podcast? Ca. ett avsnitt skulle jag tippa. Lite mys-OT har ingen dött av med regelrätta segment är att bryta ett förtroende. Tänk på era backare. Dom har inte betalat för att höra om film i något annat ä bonuspodden.

 6. sz skriver:

  Tack för ett bra avsnitt och en riktigt bra säsong 🙂

  Ha en go sommar gott folk!

 7. Quid skriver:

  Som jag tidigare skrivit så såg det mörkt ut där ett tag, men ni reste er och om ur “krisen” starkare än tidigare. Tycker säsong 2 har varit riktigt stark, så för min del får ni gärna köra på i samma hjulspår…

  Men om jag får önska mig något så skulle det nog vara ett kort segment som heter spelminnet. En person, olika varje gång, berättar om ett spelminne i syfte om att tipsa om gamla guldkorn ute i spelvärlden 🙂

  Hur som helst, nu ser jag fram emot dom nakna och personliga avsnitten, överraskningen som Anders nämnde och givetvis även säsong 3. Ha en trevlig sommar!

  Ps. Tobbe dyk in en kortis och sa att han hoppas vi ses på RR Meetup, hur blir det med PowerPlay där? Kommer Tobbe spela live eller är det också inställt?

 8. Strixx skriver:

  Trevlig avslutning på denna säsong.
  Håller med DS, hoppas ni fortsätter att fokusera på spel och inte blanda in serier, film osv.
  Quid hade en riktigt bra ide, kan vara lyssnare också som tipsar om spelklassiker.

  Har en fråga till Anders också, har du börjat med FF8 än? Har för mig att du talade om det i slutet av Retroresan att du skulle ge dig på det någon gång.

  Hoppas ni får en trevlig sommar

 9. JohnFooo skriver:

  Tack för den här säsongen och hoppas ni får en härlig sommar/semester/sommarlov/ledighet/fylla nu. Sintorns sommarnöje med festival, Rolling Stones och öl lät väldigt mysigt!

  Har en liten fråga till Peter angående Destiny: Märkte du av någon skillnad på de olika klasserna? Om jag fattat rätt finns det tre(Fighter/Hunter/Warlock?) med olika grenval? Vilken körde du? Provade du någon annan? Om man kör Warlock, slänger du iväg shadowbolts a la WoW då? Är det Tyrion Lannister man hör som pratar med en under uppdragens gång?

  Så jävla pepp på spelet va!!

  Som så många andra redan skrivit här så var jag lite orolig när avhoppen skedde. Malin försvann mer och mer i och med hennes anställning på Paradox, så att hon skulle sluta kändes mer “logiskt”. Men Samsons avhopp fick mig att tänka efter rejält, inte minst då han oftast var drivande och ständigt närvarande i podden. Men med facit i hand så är jag ändå rätt nöjd. Nyförvärven Peter, Niklas, och Sandra har kommit in i redaktionen på ett bra sätt och gamla rävar som Anders, Ludde, Tommy, Tobbe och Linus(Ja, gammal och gammal, men ni fattar) har alla tagit större ansvar och utvecklat podden till sveriges fortsatt bästa spelpodcast. Som ni även nämner i avsnittet så känns det som att trenden på gamla spelpoddar är att grena av sig till rena underhållningspoddar med mer fokus på TV och film. Jag tycker det är skönt att ni inte fallit för det, utan kör på stenhårt med spel.

  Med det sagt: Jag saknar ändå Skitsnack! Det var intressant att höra Anders och Samson prata om andra saker än just spel då och då. Flickchart-segmenten var speciellt underhållande! Jag lever på hoppet att Skitsnack ska komma tillbaka någon gång i framtiden, men jag förstår att det krävs mycket tid och ork till att starta upp ett sådant projekt igen. Och även om Skitsnack inte finns mer, så finns ju Tommy och Luddes podcast, som jag ska lyssna ikapp nu i sommar 🙂

  Och för fan: Svamprikets “sommarprat” kommer bli succé!

  Ja, det var väl allt för denna gång. Nu blir det till att förbereda inför sommarens årliga genomspelning av Baldur’s Gate II, som Ebbe pratade om i förra podden. Lutar åt att köra en druid denna gång, men sådana beslut svänger fort, som ni vet 😉

  Ha de!

  • Peter Ahonen skriver:

   Tjo! Min tid i alphan spenderades helt med min Fighter. Har dock fått intrycket att varje klass i alphan var hyggligt likadan i både hälsa, skada osv. Gissar att detta kommer breddas till release och ju högre level en når med sin klass. Vissa strikes kan jag tänka mig kommer vara lättate med kanske en warlock i gruppen.

   Visst är det Peter Dinklage i alphan. Han har fått en del skit för den ganska halvhjärtade insatsen 😉

 10. Johan "Ebbe" Andersson skriver:

  Tack för en bra säsong, ta nu en välförtjänt paus och kom till baka starkare i höst. Jag vill också instämma i kören som säger att ni ska hålla er till spel, lägg fokus där så kommer allt bli bättre och bättre istället för sämre och sämre som är fallet med mången annan podcast som behandlar vad dem kallar för hela det nördigt overkliga spektrat.

  De finns ju områden på spelfronten att upptäcka som ni inte har superfokus på, typ e-sport, PC-spel och retro.

 11. Anders Brunlöf skriver:

  Ok, ett litet förtydligande:

  När vi diskuterar förändringar i Svamppod så nämner vi aldrig att vi ska ta in nya kulturyttringar (som film, musik, tv-serier). Vi kommer titta på de punkter vi har stående, om de ska uppdateras, ersättas, förändras osv. Men vi kommer inte gå ifrån att snacka om spel och endast spel i Svamppod.

  Ludde nämner i avsnittet att vi är de enda stora som fortfarande håller oss till endast spel. Och så kommer det förbli, för det är det Svamppod, och Svampriket alltid har, och alltid kommer handla om. Andra ämnen kan ev. dyka upp i en annan podcast i framtiden. Men Svamppod stannar i spelens värld. Det lovar vi.

 12. jonmlr skriver:

  Vill väl egentligen bara säga tack. Tack för Sveriges personligaste spel-podcast, samt spel-site. Det skiljer er från mängden enligt mig.

  Trevlig sommar! 🙂

 13. grillchirre skriver:

  Jag är så j*vla glad att jag fick tummen ur och testade det här fenomenet podcast. Svamppod med flera har gjort så att mina arbetsdagar både är roligare och går snabbare numer!
  Tack för att ni kämpade vidare!

  Gla’ sommar!

Skriv en kommentar