Det har varit en tuff sommar. Generellt. För världen. Det har varit skit på ganska precis alla nivåer. Krig och sjukdom och jävelskap. Men det kändes lite som att spelindustrin och kulturen runt den missade att haka på sug-trenden något. Vilket man de senaste veckorna verkar ha gett sig fan på att åtgärda.

Internettroll klättrar över sig själv för att hota, hata och hänga ut en kvinnlig spelutvecklare för något de har absolut inte ett jävla skit med att göra. Ett gäng självgoda script kiddies sänker PSN och kryddar sedan det hela med att hänvisa till IS och bombhota flygplan. Så sent som igår valde ”internetprofilen” JonTron att modigt ställa sig upp och försvara ståndpunkten att sexism inom spel minsann bara är struntprat och fånerier. Ja, och det här är en riktig kickstarter (RÄTTELSE: crowdfundingkampanj ska det vara, då Patreon funkar på ett lite annat sätt än Kickstarter. Korrtack till Chrishka).

Det är inte konstigt att man kanske känner sig lite uppgiven. Men ge inte helt upp hoppet om världen och dess invånare. Det finns saker att göra. Här är några tips.

Lev som en eremit

Platserna där man kan leva utan kontakt med omvärlden blir visserligen allt färre, men än så länge finns möjligheten kvar att helt enkelt leva ut hela resten av sitt liv i en grotta, långt ifrån alla världens rövhål. Här finns ingen sexism. Här kan ingen varken DDoSa eller Doxxa dig. Här finns bara du och naturen. Och skulle det bli ensamt kan du alltid adoptera en gråsten eller ta med en volleyboll att prata med.

Selektiv hjärnkirurgi och en audiell skyddsvall

Är du en sån som ändå kan uppskatta lite människokontakt (av någon oförklarlig anledning) så kanske eremitskap inte låter toksexigt. Då är det tur att det finns andra metoder. Ett alternativ är att helt enkelt genomgå lite lätt hjärnkirurgi så att du förlorar förmågan att läsa och sedan tillbringa resten av livet med att skrika så högt du kan, så att du inte hör ifall någon säger något sexistiskt. Du kommer visserligen bli tvungen att välja bort bibliotekshäng, av dubbla anledningar, men det är ett billigt pris att betala.

Uppnå upplysning

Sex år av fastande och meditation tog det Siddharta Gautama att uppnå upplysning. Det är ju, helt ärligt, ingen tid alls. Det är bara att chilla under en fikonbuske tills svaren på alla världens mysterier uppenbarar sig för dig. Och när det händer antar jag att du dessutom får förmågan att typ låta din astrala hand passera genom folks skallben och peta på deras hjärnor så att de inser vilka monumentala jävla skithögar de är.

Med dessa tre oumbärliga råd är det bara att gå ut i världen och leva ett lugnt, långt och lyckligt liv.