Svamppod

Avsnitt 87: Middle Earth: Shadow of Mordor, Super Smash Bros. 3DS, DriveClub, FIFA 15 & Fantasy Life

I veckans avsnitt har vi återigen massor med spel att prata om, och tur är det för vidare mycket nyheter finns det egentligen inte att diskutera. Anders oc Sandra har vandrat, slaktats och svurit i Mordor, Tommy har svurit och surat över Super Smash Bros. medan Niklas har fortsatt utforska sitt nyvunna bilintresse i DriveClub. Mycket nöje!

Länkar:

Avsnitt 87: Middle Earth: Shadow of Mordor, Super Smash Bros. 3DS, DriveClub, FIFA 15 & Fantasy Life

Kommentarer

 1. En pojke med en plastpåse skriver:

  Vid ett tillfälle av podden så snackade ni om hur “gullig” Fantasy Life`s story försöker att vara. Då sa Tommy: Till och med en snubbe som tränar en sport där man dansar. Jag antar att Tommy menade Capoeira.
  Det är en kampsport som kamouflerades som en dans då det var tre slavar i Brasilien som ville träna sig på självförsvar. Men slavägarna fick inte ta reda på detta så dom gjorde så att rörelserna såg ut lite som en dans.Det är som att säga att Heavy Rain är en film med inslag från spel. Men nu så är dom dans-aktiga rörelserna där mest så att det ska se snyggt ut, som två ormar som slås och inte två blåvalar.

  Tänkte göra tvärtemot vad alla andra gör genom att säga att Svampriket luktar flugsvamp, dålig podd och Linus är bäst.

  • Peter Ahonen skriver:

   Eftersom Niklas har tränat Capoeira hur länge som helst och är svinbra på det så är vi alla fullt informerade om sporten! 🙂

   Har podden blivit sämre menar du?

 2. Gabbay skriver:

  Det är klart att man kan ägna en del av recensionen på politiska ställningstaganden men när hela recensionen innehåller det så förvandlas det i min mening till en krönika. Fan kan man inte låta någon rabiat kd-tant skriva en recension någongång. Mitt andra problem med bayonetta recensionen är att det märks så tydligt att “hen” inte ens gillar genren i fråga!
  Man snackar alltid om att bryta normer men vad jag ser här och på andra spelsidor så finns det bara en norm.

 3. Lance McCloud skriver:

  Kul avsnitt som vanligt. Tänkte komma med lite konstruktiv kritik istället. Främst det där med tumme upp och tumme ner… känns lite onödigt eftersom det framgår rätt tydligt vad ni har för åsikter om spelen ändå efter att ha hört intrycken. Kanske kan utvecklas till, om tumme ner, liknande spel man kan testa istället, eller vid tumme upp, några spel som är liknande så man kan utgå från dem om man kan komma att gilla det spel som får tumme upp.

  Sen tycker jag ni är lite inkonsekventa med hur detaljerade ni är med att presentera spelen grundligt. I vissa fall är ni väldigt tydliga med att gå igenom genre, utvecklare och story… kanske lite överflödigt men en bra grej att göra helt klart. Men det är inte alltid ni går igenom detta, vilket känns lite märkligt. På lite samma spår tycker jag att det är märkligt att Tommy går igenom bristerna med Smash Bros, vilket såklart är jätteviktigt… men sen i förbifarten, efter att han är “klar” med sin utläggning om spelet, kommer på att nämna att det är ett väldigt stort och bra utbud av innehåll och bra djup i karaktärerna.

  Som sagt, ni är skitbra och förgyller mina tisdagar på jobbet. Därför tänkte jag att lite konstruktiv kritik är det enda jag kan ta upp just nu. 🙂

 4. Lucas skriver:

  Har en intressant tanke angående fantasy life. Har nämligen köpt det och tycker det är riktigt roligt, bortsett från storyn som är sådär…
  Men funderar på om det kan vara så att ni inte gillar det pga att ni kört animal crossing, harvest moon m.m. Då dessa spel har liknande koncept fast gör allt bättre om jag förstått allting rätt. Och jag som inte har kört någon utav de nämnda kanske då har lättare att uppskatta detta… Eller nåt.
  Hur som helst känns det som jag har hittat en ny typ av spel, så får nog ta och titta in animal crossing

 5. Bokbindar Anton skriver:

  Hej hallå Svampriket!

  Tänkte att det var dags för en kommentar igen.
  Det hände tillslut! Detta är det första avsnittet någonsin där vi tycker helt olika om samtliga spel ni tog upp! Värt att fira med tårta kanske?

  Bra jobbat som vanligt och tack för denna veckan.

  Nu till frågan jag tror alla här har gått omkring och undrat över…

  Vilken är eran favorit glass?

 6. Magnus skriver:

  Tack för ett bra avsnitt (som vanligt)!! 🙂 Kul förresten att ni tog upp Home på Playstation, men samtidigt trist att ni inte visste nåt om det .. En annan synpunkt är att det ibland är lite svårt att veta om ett spel är värt att satsa på eller inte när ni börjar med att dissa spelet för att avsluta med en hyllning .. (eller tvärt om).
  Skulle också gärna se Sandra skriva en krönika framöver som objektivt beskriver några av senaste månadernas mest sålda spel eller liknande.

 7. Rapparmannen skriver:

  “”””Hej hej hallå dagboken!””””

  intressanta svar, och det känns äntligen personligt. Har förr känt att svaren har varit suck och jobbigt.
  Nu känner jag värme i era svar, TACK!

  Undrar lite om luddes liv.
  han har redan snackat mycket om honom. Men känns som det skulle kunna fyllas lite till.
  Vad gör barnen när han spelar in podd på 4(?) timmar?
  Var är mamman? vad hände där?
  (Är det för personligt så svara ej, jag förstår)
  Hur får du allt att fungera med barn, spel, jobb och podd? Är du en superpappa?
  Vad är du för typ av pappa? sträng? pappa med massa regler? pedant? osv.

  Och vill tillägga vad pojken med plastpåse skrev.
  Gnistan har blivit svagare på senaste tiden om man jämförde med dom äldre avsnitten. Har det blivit mer för allvar? för lite skratt? jag vet inte, men fattas något som ni hade förr. Men det är fortfarande inte dåligt!
  Tur att man har bonusen som lyfter det rejält sen 🙂

  ps. på fantasy life, har ni kollat på er dekoration meny att sängen inte är där? man kan nämligen “lägga undan” möbler från och till rummen.

  “””””Tack och hej – leverpastej”””””

Skriv en kommentar