Hej, kära Nintendofans. Det är något vi måste prata om. Som en av er anser jag att det är lite av ett ansvar att påpeka när ni beter er irrationellt och inte håller det vi älskar till en standard vi förtjänar. Jag vet att det kanske kommer som en reflex att förbehållslöst älska och försvara något Nintendo släpper, eftersom vi så länge har behövt argumentera för vår spelsmak under så många år. Ända sedan Nintendo 64 har vi gång på gång tvingats i defensivt läge som Nintendofans. Ja, det känns tråkigt när det hela tiden kastat så mycket skit på något man själv tycker om. Efter ett par decennier börjar det nästan kännas personligt. Men låt inte försvaret gå på autopilot. Låt inte kärleken förblinda. Ditt försvar för Nintendos spel betyder ingenting om du inte kritiserar Nintendos spel när det finns goda skäl för det.

Super Smash Bros är inte ens i närheten av att klara den tekniska ribban, och ni vet det!
Jag talar förstås om Super Smash Bros till 3DS. Jag vet att Super Smash Bros har extremt hängivna fans, och massor av dem. Det är en av Nintendos absolut största serier. Ja, större än exempelvis Zelda och Metroid – mycket större. Det är nog egentligen bara Pokémon och Mario Kart som kan konkurrera med Smash Bros försäljningsmässigt. Super Smash Bros ligger i skrivande stund på 9,1 i user score på Metacritic. Jag ser det som fakta att Nintendo aldrig släppt ett storspel med så här många tekniska brister under de senaste 10 åren – om ens någonsin. Och vet ni? Det är fucking bullshit, och ingen annan fanbase skulle ha överseende med vad ni ser mellan fingrarna för just nu! PC-spel slaktas sönder totalt för minsta lilla sak! Super Smash Bros är inte ens i närheten av att klara den tekniska ribban, och ni vet det!

I veckans Svamppod säger Sandra att folk ofta ser mellan fingrarna när det kommer till Nintendo. Jag håller inte med, då Nintendo enligt mig alltid släpper kvalitativa speltitlar både spelmässigt och tekniskt. Men på sistone har det hänt något, och plötsligt har Nintendo tappat en del när det kommer till det tekniska. Man slarvar och patchar. Kanske beror det på tidspressen. Nintendo brukade inte försenare spel och behöva patcha misstag. Men sedan Wii U lanserades har man gjort både och med jämna mellanrum. Men det har alltid varit spelbart. Så är inte fallet med Super Smash Bros. Bilduppdateringen är inte ens i närheten av 30fps. Spelet fryser fast i flera sekunder när för mycket händer på skärmen. Uppkopplingen i onlineläget är ostabilt. Det här är inte åsikter!

Att Mario Kart 8 accepterades kan jag förstå, även om jag själv inte var redo att låta det passera. Det var stora brister, men inget som gjorde det ospelbart. Så kan jag inte säga om Super Smas Bros. Den som försvarar Super Smash Bros blundar villigt för alla tekniska misstag som andra spel avrättas för. Jag vet ingen annan storutvecklare som skulle komma undan med det här – möjligtvis Valve. Super Smash Bros är en fullkomlig katastrof och förtjänar kanske inte ens godkänt – än mindre 9,1 i betyg. Skärpning! Sluta syna Nintendos titlar med fanboyglasögonen på! Sluta leva i förnekelse! Nintendo brukar vara bäst i industrin när det kommer till tekniskt hantverk. Men inte den här gången.