Hej, kĂ€ra Nintendofans. Det Ă€r nĂ„got vi mĂ„ste prata om. Som en av er anser jag att det Ă€r lite av ett ansvar att pĂ„peka nĂ€r ni beter er irrationellt och inte hĂ„ller det vi Ă€lskar till en standard vi förtjĂ€nar. Jag vet att det kanske kommer som en reflex att förbehĂ„llslöst Ă€lska och försvara nĂ„got Nintendo slĂ€pper, eftersom vi sĂ„ lĂ€nge har behövt argumentera för vĂ„r spelsmak under sĂ„ mĂ„nga Ă„r. Ända sedan Nintendo 64 har vi gĂ„ng pĂ„ gĂ„ng tvingats i defensivt lĂ€ge som Nintendofans. Ja, det kĂ€nns trĂ„kigt nĂ€r det hela tiden kastat sĂ„ mycket skit pĂ„ nĂ„got man sjĂ€lv tycker om. Efter ett par decennier börjar det nĂ€stan kĂ€nnas personligt. Men lĂ„t inte försvaret gĂ„ pĂ„ autopilot. LĂ„t inte kĂ€rleken förblinda. Ditt försvar för Nintendos spel betyder ingenting om du inte kritiserar Nintendos spel nĂ€r det finns goda skĂ€l för det.

Super Smash Bros Àr inte ens i nÀrheten av att klara den tekniska ribban, och ni vet det!
Jag talar förstĂ„s om Super Smash Bros till 3DS. Jag vet att Super Smash Bros har extremt hĂ€ngivna fans, och massor av dem. Det Ă€r en av Nintendos absolut största serier. Ja, större Ă€n exempelvis Zelda och Metroid – mycket större. Det Ă€r nog egentligen bara PokĂ©mon och Mario Kart som kan konkurrera med Smash Bros försĂ€ljningsmĂ€ssigt. Super Smash Bros ligger i skrivande stund pĂ„ 9,1 i user score pĂ„ Metacritic. Jag ser det som fakta att Nintendo aldrig slĂ€ppt ett storspel med sĂ„ hĂ€r mĂ„nga tekniska brister under de senaste 10 Ă„ren – om ens nĂ„gonsin. Och vet ni? Det Ă€r fucking bullshit, och ingen annan fanbase skulle ha överseende med vad ni ser mellan fingrarna för just nu! PC-spel slaktas sönder totalt för minsta lilla sak! Super Smash Bros Ă€r inte ens i nĂ€rheten av att klara den tekniska ribban, och ni vet det!

I veckans Svamppod sÀger Sandra att folk ofta ser mellan fingrarna nÀr det kommer till Nintendo. Jag hÄller inte med, dÄ Nintendo enligt mig alltid slÀpper kvalitativa speltitlar bÄde spelmÀssigt och tekniskt. Men pÄ sistone har det hÀnt nÄgot, och plötsligt har Nintendo tappat en del nÀr det kommer till det tekniska. Man slarvar och patchar. Kanske beror det pÄ tidspressen. Nintendo brukade inte försenare spel och behöva patcha misstag. Men sedan Wii U lanserades har man gjort bÄde och med jÀmna mellanrum. Men det har alltid varit spelbart. SÄ Àr inte fallet med Super Smash Bros. Bilduppdateringen Àr inte ens i nÀrheten av 30fps. Spelet fryser fast i flera sekunder nÀr för mycket hÀnder pÄ skÀrmen. Uppkopplingen i onlinelÀget Àr ostabilt. Det hÀr Àr inte Äsikter!

Att Mario Kart 8 accepterades kan jag förstĂ„, Ă€ven om jag sjĂ€lv inte var redo att lĂ„ta det passera. Det var stora brister, men inget som gjorde det ospelbart. SĂ„ kan jag inte sĂ€ga om Super Smas Bros. Den som försvarar Super Smash Bros blundar villigt för alla tekniska misstag som andra spel avrĂ€ttas för. Jag vet ingen annan storutvecklare som skulle komma undan med det hĂ€r – möjligtvis Valve. Super Smash Bros Ă€r en fullkomlig katastrof och förtjĂ€nar kanske inte ens godkĂ€nt – Ă€n mindre 9,1 i betyg. SkĂ€rpning! Sluta syna Nintendos titlar med fanboyglasögonen pĂ„! Sluta leva i förnekelse! Nintendo brukar vara bĂ€st i industrin nĂ€r det kommer till tekniskt hantverk. Men inte den hĂ€r gĂ„ngen.