Då har Sveriges första spelmässa slagit igen portarna. Men jag vill gärna se att de kommer att öppnas igen, om ett år.

Igår var det lördag, och jag befann mig i Stockholm. Närmare bestämt i Kista. Ska det vara ännu närmare bestämt, befann jag mig på Kista Mässan. I dessa lokaler pågick det en spelmässa.  Jag blev verkligen positivt överraskad. Om denna mässa kommer vara lågvattenmärket, kan det bli hur bra som helst i framtiden. I mina ögon har GAMEX potential att bli något riktigt, riktigt bra.

Vad var det då, som gjorde mässan så lyckad. Först och främst stämningen. Det var kul att befinna sig i dessa lokaler. Trevligt folk vart man än vände sig och sen fanns det en himla massa spel också, vilket var tur, eftersom det var en spelmässa.

Vad var det då för spel som fanns på golvet? I ärlighetens namn var det kanske inte några jättespännande titlar.  Självklart hade jag hoppats på att de skulle finnas ett 3DS att testa, men tyvärr inte. Hörde dock att Nintendo/Bergsala hade slagits med näbbar och klor för att få hit det, men tyskar och japaner är tydligen inte världens mest lättövertalade folk. Det som Nintendo istället fick skylta med var Donkey Kong Returns. Det ser och verkar intressant ut, men jag blev inte knockad. Vidare är nog Nintendo väldigt tacksamma för att Tobias Bjarneby och LEVEL var vänliga nog att låna ut ett amerikansk Wii, så att de även kunde visa upp Kirby’s Epic Yarn. Det ser så gulligt och sött ut, så jag tror att jag fick ett par nya hål i mina tänder, bara av att titta på det.

EA hade Dragon Age 2 spelbart. Faktum var att man fick spela hela prologen, men den var tydligen kort och de flesta som jag pratade med verkade lite besvikna. Det märktes tydligt att det är lite arbete kvar, innan det är redo att släppas. Hörde talas om att det fanns dem som råkade ut för buggar, som gjorde karaktären flintskallig.

Föga oväntat var det ett visst fps, som drog mest publik. Jag pratar såklart om Call Of Duty: Black Ops. Vilket kan verka konstigt med tanke på att det släpps om bara några dagar, men av för hatten till Activison. Säga vad man vill men de är bra på att bygga hype. Black Ops var det enda spelet på mässan som man var tvungen att spela bakom ”stängda dörrar” De hade ställt ut som en bunker som folk valfärdade till, för att stå och köa i någon timme. Självklart var detta inte något jag gjorde, eftersom jag är för häftig för att stå och köa!

Sen handlade det en hel del om att röra på sig. Nintendos Wii, Sonys Move och Microsofts Kinect hade alla en massa spel att visa upp och i mina ögon var det ett spel (läs utvecklare) på ett visst format, som sopade banan med alla andra titlar. Dance Central till Kinect var helt underbart. Efter årets E3, när det först presenterades, trodde jag aldrig att jag skulle uttrycka mig på följande sätt, men Dance Central var skitkul! Harmonix har än en gång bevisat att de kan något som andra inte kan. De uttnyttjar hårdvarans tillgångar till fullo. Inget hafsverk här inte. Ska det göras, ska det göras ordentligt. Respekt! Vill även här passa på att tacka EmmyZ för den episka dancebattlen 🙂

För att summera det hela, hade jag det väldigt skoj på GAMEX, men till nästa år, tror och hoppas jag att det inte bara kommer vara alla trevliga människor som gör besöket minnesvärt, utan även spelen!