Jag gjorde det! Jag tog era tips till mig, något som för övrigt blev fem hela sidor text och länkar. Nästan hela dagen igår satt jag och läste, jämförde, valde och valde bort. Jag vet inte hur många gånger jag slängde allt jag klickat ner i kundkorgen och började om från början.

Föga förvånande sprang priset på datorn iväg. Men jag ville gärna ha ett Geforce 970-kort och 16gb minne, så då blev det som det blev. Med skärm kom jag upp i ett 50 procent högre pris än vad jag hade tänkt mig. Men har man sparat länge och väl och inte köpt en dator på ett decennium får det vara värt de extra slantarna.

Hur som helst. Nedan kan ni se vad det är tänkt att jag ska hämta hem så fort jag klickar på ”beställ”. Ni hittar även en länk till kundvagnen här. Tangentbord och mus har jag redan, men jag tror att jag har fått med allt annat. Ta gärna en kik och se om du har några invändningar.

NickesdatorOm ni ser några konstigheter får ni gärna hojta till, då jag hade tänkt lägga min beställning imorgon, fredag. Så om den här konfigurationen är helt åt helvete, om delar inte kommer att passa som de ska eller om den kommer att fatta eld och explodera blir jag väldigt glad om ni skriker till nere i kommentarerna. När delarna väl har kommit fram blir det någon sorts videomaterial av själva byggandet.

Slutligen vill jag tacka alla er underbara Svampriket-besökare och vänner som i kommentarsfältet och i sociala medier engagerat er i mitt datorbygge.