Övrigt

PC-bygget 2015, del 2: Beställningen

Jag gjorde det! Jag tog era tips till mig, något som för övrigt blev fem hela sidor text och länkar. Nästan hela dagen igår satt jag och läste, jämförde, valde och valde bort. Jag vet inte hur många gånger jag slängde allt jag klickat ner i kundkorgen och började om från början.

Föga förvånande sprang priset på datorn iväg. Men jag ville gärna ha ett Geforce 970-kort och 16gb minne, så då blev det som det blev. Med skärm kom jag upp i ett 50 procent högre pris än vad jag hade tänkt mig. Men har man sparat länge och väl och inte köpt en dator på ett decennium får det vara värt de extra slantarna.

Hur som helst. Nedan kan ni se vad det är tänkt att jag ska hämta hem så fort jag klickar på “beställ”. Ni hittar även en länk till kundvagnen här. Tangentbord och mus har jag redan, men jag tror att jag har fått med allt annat. Ta gärna en kik och se om du har några invändningar.

NickesdatorOm ni ser några konstigheter får ni gärna hojta till, då jag hade tänkt lägga min beställning imorgon, fredag. Så om den här konfigurationen är helt åt helvete, om delar inte kommer att passa som de ska eller om den kommer att fatta eld och explodera blir jag väldigt glad om ni skriker till nere i kommentarerna. När delarna väl har kommit fram blir det någon sorts videomaterial av själva byggandet.

Slutligen vill jag tacka alla er underbara Svampriket-besökare och vänner som i kommentarsfältet och i sociala medier engagerat er i mitt datorbygge. 

Kommentarer

 1. Lasselelle skriver:

  Ser helt ok ut. =)

 2. Henrik Häägg skriver:

  Hade bytat processorfläkten mot en Noctua > http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1464149

  Annars känns väl allt ganska ok! 😉

 3. Tobias Svensson skriver:

  Hade köpt 2 st kingston SSD hårdiskar på 120 istället för 1 240gb.
  Billigare, och smartare.
  Ena hårdisken har du program + operativsystem(Vilket du glömt lägga till om du inte redan har ett)
  Och den andre installerar du stora spel på för få snabbare laddningstider.
  Sen hade jag köpt 4 st 4gb ram minnen istället för 2 st 8gb ram.
  Har länkat ett förslag som jag tycker är både bättre och billigare nertill.
  Då behåller du dina 16gb ram men kör på mini itx chassi istället.

  http://www.inet.se/kundvagn/visa/7600307/svampriket

 4. Quid skriver:

  Ser mycket bra ut tycker jag!

  För chassit du har valt skulle jag helt klart kört på en stående fläkt, så lyssna inte på Henke :p

  Ser heller ingen anledning till att köra 4x4GB istället för 2x8GB, nu får du ju två platser över också.

  Vill du slippa frakten så kanske detta kan vara något? 🙂
  http://www.inet.se/produkt/9990887/fraktfritt-sweclockers

 5. Per skriver:

  tänk noga efter om du behöver dvd. Jag plockade ur min för 4 år sedan och har fortfarande inte saknat den. Operativsystem?

 6. Magnus skriver:

  Helt makalöst vad PC-byggare är engagerade, vilket iofs krävs för att få något som funkar bra. De enda jag vet som har samma är entusiasm och är lika säkra på sin åsikt är folket på http://www.varmepumpsforum.com/

 7. Henrik Häägg skriver:

  Mer värmepumpar åt folket! Kan inte Svampriket börja blogga om värmepumpar också? 🙂

 8. Spelare H skriver:

  Jag vill bara säga som Henrik sagt högre upp, fundera på en noctua. De är dyrare men det finns (enligt sweclockers) noctua fläktar som kyler bättre och tystare än vattensystem, sedan så kan du ju säkert återanvända den kylaren i fyrtio år om du vill (så länge du byter ut fläkten). Även väldigt värt att ha om du tror att någon gång kommer att överklocka.

 9. Niklas Sintorn skriver:

  Tackar för er input, allihop! Det verkar som att jag varit på hyfsat rätt väg iaf. Jag provar kylaren som Quid tipsade om. Kör även hellre 2x8gb ram än 4×4 så jag har plats för eventuella uppgraderingar i framtiden. Lite dyrare, men må så vara.

  Dvd-läsare behöver jag då vissa utgivare fortfarande skickar ut fysiska recensionsexemplar av spel, av någon outgrundlig anledning.

  Also, en Win 8.1-licens har jag gratis genom Malmö högskola där jag läser en kurs i vår. 🙂

  Imorgon (söndag) görs beställningen!

 10. Spelare H skriver:

  Det är jättebra att få program genom skolor! Började själv plugga i lund förra termin och blev jätteförvånad över den stora mängd program vi får genom dem. Tom virusskydd.

  Du får gärna göra en tråd om det kommer en dag du ska testa överklockning, det är förvånansvärt roligt.

 11. Kim "Kimus" Söderström skriver:

  Jättebra att du lagt upp detta här!
  Jag har gått i tankar på att skaffa ny dator de senaste 6 månaderna.
  Den jag har funkar, men det är dags och byta upp sig.
  Tack till alla för inspiration och tips.

 12. Samson skriver:

  Om du skaffar en DVD-läsare (brännare?): ta en extern så har du den till hands i framtiden utan att behöver öppna o dona i burken. Jag fattar vad du menar angående spelutskick (hej, jag var svamprikets pc-kille ett tag jag med) – men det mesta går att tanka med hjälp av nyckeln som följer med skivan – och som sagt, med en extern dammsamlare i byrålådan kan du köra skivor vid absolut nödvändiga lägen – men slipper ha den i burken som tar plats, ström och sabbar luftgenomströmningen för kylningen =)

Skriv en kommentar