Det är dags igen att avhandla tre spel som av en eller annan anledning inte får mer utrymme än såhär, det behöver dock inte betyda att det är dåligt.

RIDE (PS4)

ride-1440x564_c
Så var vi här igen. Det händer i tid och otid att jag som spelrecensent får spel som jag verkligen inte har lust att recensera. Och jag kan med säkerhet säga att ALLA motorcykel-spel är sådana. Verkligen a l l a. Så redan innan RIDE landar på mitt hallgolv har jag en ganska stark, förutfattad mening om spelet. Ändå slår det mig under mina första timmar hur oinspirerande ett spel av denna typ kan vara. Ett spel som endast handlar om att köra snabba motorcyklar borde verkligen ha en bättre fartkänsla. Och musiken är fullkomligt vedervärdig. Det är tur att man numera kan välja att lyssna på Spotify istället för spelens musik på PS4, annars hade jag nog kollapsat. Men ja. Jag tillhör uppenbarligen inte målgruppen för RIDE. Kanske de har en fullkomligt vedervärdig musiksmak? Eller så är RIDE inte så bra, på fler punkter än musik och fartkänsla för den delen.

/Anders Brunlöf

TheHunter: Primal (PC)

Primal_THUMB-1418428984106
Idén bakom TheHunter: Primal är fantastisk, och det är egentligen konstigt att det inte gjorts fler jaktsimulatorer med dinosaurier istället får någon tråkig jäkla hjort eller grävling. Spelet börjar bra. Den förhistoriska ön du släpps ner på är stämningsfull och mystisk. Att det inte är det snyggaste som släppts i år gör inte så mycket med tanke på att det här knappast är ett trippel A-spel. Det är riktigt läbbigt att krypa omkring i täta snår letandes efter vapen och utrustning och jag blir på riktigt illa till mods när jag börjar hör prasslande i buskarna när jag bara är beväpnad med en improviserad machete.

Men rätt snart uppstår sprickor i fasaden, i form av brist på innehåll och buggar, buggar och fler buggar. De få sorters dinosaurier som finns att jaga är knappast smarta rovdjur, utan kan utan problem luras bort bakom ett träd eller en större sten. Om dinon i fråga inte bara helt sonika kliver rakt igenom stenen som ett spöke, vill säga.

Känslan av progression kunde ha varit bättre i TheHunter: Primal. Det är sällan jag känner att jag verkligen lyckats med något svårt när jag väl lyckats fälla mitt byte, då jag några sekunder senare allt som oftast slutar som tyrannosaurus rex-mat.

/Niklas Sintorn

Life Is Strange ep. 2: Out Of Time (Xbox One)

1423229360166
Donned Entertainment fortsätter med att hålla mitt intresse vid liv, angående historien om Maxine Caulfield och hennes förmåga att spola tillbaka tiden. Jag hade hoppats på att del två skulle ge mig lite mera förklaringar om vad som pågår, men istället blev det lite mer av en transportsträcka. Men som sagt, jag är fortfarande intresserad och ser fram emot att spela de resterande episoderna.

/Ludde Lundblad