Vem hade kunnat ana att man kunde släppa loss helvetet samt låsa upp femton minuter i rampljuset genom att ta på spelkvinnor ett par leggings?

Det skulle vi kunna prata om. Men det vill jag inte.

Vi skulle även kunna prata om all kritik, hat och hot som öste in över Riket. Men det är jag inte heller sugen på.

Man skulle även kunna skriva några rader om det nätta lilla mediedrev som uppstod efteråt, och vad det i sin tur har lett till. Peppar inte alls på det faktiskt.

Vad jag däremot är taggad på är att leverera flera makeovers på översexualiserade spelkaraktärer, där jag ifrågasätter tre saker: Kropparnas proportioner, deras poser och deras utstyrslar. Mera av samma helt enkelt, och jag har sex nya tolkningar att dela med mig av. Sen kommer även ett nytt inslag, då jag iklär manliga spelkaratärer kläder som tjejerna från samma spelserie får bära. Mer om det sen, plats på catwalken för nya avsexualiserade kvinnor.

Katarina

1En av tre nya utannonserade kvinnliga fighters från kommande Tekken 7 i skrivande stund. Namco visar här att även 2015 så är det fullt rimligt att utrusta sina kvinnliga slagskämpar väl synliga stringtrosor, lågt skuren sport-BH, blottad mage, högklackat samt att låta hennes tunga sticka ut lite lagom sexigt. Varför gå framåt och utvecklas när man kan stå och luftjucka på samma fläck år efter år efter år? Tittar man på hennes design så har den många roliga intryck, jag anar såväl Las Vegas som zoot suits och lite cowboy, så jag valde att förstärka de vibbarna. Jag gav henne bredbrättad hatt (allt blir bättre med bredbrättad hatt, tjejer får dem allt för sällan), knäppte jackan och svängde ut brallorna. Hennes pickadoller sitter på andra bilder under hennes armhålor, men jag tyckte de skulle göra sig bättre i hölster på höfterna. Peow-peow!

Tira

2Soul Caliburs lilla psykopat-fallna-ängel-med-kluven-personlighet har en väldigt tydlig inspirationskälla: Batmans Harley Quinn. En Harley som snott Peter Pans garderob, men fått halva tröjan uppäten av något illvilligt djur. Åh vad de måste känt sig listiga på Namco när de kläckte idén att exponera NEDRE HALVAN av brösten istället för klyftan! Så då gör vi om, gör rätt. Harley Quin + Peter Pan, med en galen glimt i ögonen, kläder som inte faller i bitar samt en ny frisyr som kan ersätta Starship Troopers-insekts-luggen.

Nina

3Ordet som genast kommer till mig när jag tänker på Nina från Tekken är ”iskall”. Absolut känslokall, en stenhård lönnmördare, dödlig, effektiv. Iförd lila kamouflagemönstrade latex-chaps och silvrig vaginasuspensoar. Jajjemen… Ska vi istället ge henne en utstyrsel som faktiskt matchar hennes persona och yrke, en diskret och praktisk outfit som inte sticker ut som en, ptja, silvrig vaginasuspensoar och lila kamouflagemönstrade chaps?

Sophitia

4Fightingspel kommer inte gå till historien för sina karaktärers välskrivna bakgrundshistorier, och Sophitias är inget undantag. I Soul Calibur-Wikin kan man läsa om denna grekiska bagardotter/krigare som får en vision av ett orakel, yadda-yadda, ingenting som skiljer ut henne från mängden. Vad som däremot är exceptionellt med Sophitia är att hennes bröst växer avsevärt för varje spel. Påtagligt mycket. Bilden jag utgått från är ifrån Soul Calibur IV då de växt sig större än hennes huvud. Vi tar det igen, vart bröst är större än hennes HUVUD. Spelskaparna har även valt att ge henne två lätt genomskinliga näsdukar som håller dem på plats, så att vi riktigt kan frossa i tuttar och den troliga utsikten i att de kommer falla ut så fort hon tar minsta steg. Jag ersatte näsdukarna med en rejäl omgång rustning, och gav henne ett beslutsamt ansiktsuttryck istället för det vädjande och gråtande i oringinalbilden. Samt en mantel. Varför får tjejer så sällan mantlar?

Christie

5Tekkens Christie är en figur jag alltid kunnat uppskatta. Hennes fightingstil är kul att spela och som karaktär har hon alltid känts sprudlande och livfull. Vad som är mindre skoj är Tekken-kreatörernas vilja att exotifiera olika nationaliteter, i detta fall Brasilien. För capoeira i sig är tydligen inte tillräckligt mycket Brasilien (tagen dit och utvecklad där av svarta slavar, tack Wikipedia) så det räcker inte att Christie har den typen av träningskläder, det ska även tryckas in brasiliansk karnevalsdansös i hennes design. Därav all den bara huden samt alla omotiverade paljetter. I den här tolkningen utgick jag från capoeira, men lät så mycket som möjligt av hennes knalliga färgschema vara intakt.

Mileena

6En otippad men otroligt rolig nyhet var när Rikets Niklas Sintorn nämnde att skaparna i Mortal Kombats senaste installation hade valt att tona ner översexualiseringen samt klätt på många av sina kvinnliga karaktärer. Jag hade sen länge räknat bort MK, de var de där pajjiga övervåldsspelen som jag inte gillade, så att få sin fördomsbubbla spräckt på det här sättet var mycket uppfriskande! Vad gäller en av Mileenas utstyrslar så föreslår jag en slitsad aftonklänning istället för den snörda mankinin, skuren så långt ner på könet att det blir direkt obehagligt.

Det var damerna det, vi går raskt över till herrarna. Dessa har fått byta garderob med någon av kvinnorna från samma spelserie. Träningskläder, byxor, rustningar och kängor ersätts nu av spets, strumpbyxor, string och höga klackar.
Hur branschfolket resonerar kring det här? Låt oss spekulera.

Chun Li – Ryu (Street Fighter)

7_Ryus stockar till ben gör sig fantastiskt bra i strumpbyxor. Han får nu maximal rörelsefrihet som hans byxor aldrig kunde tillåta, samt chansen att visa upp konturen av sitt paket, vilket vi tror våra fans längtat efter.

Angel – Iori (King of Fighters)

8_Alldeles för länge har Ioris skinkor skylts av löst hängande skjortor, men tack vara Angels outfit släpps de nu ut i det fria! Hur dessa är relevanta i spelet? För att distrahera motståndaren såklart! Om det finns med i spelmekaniken? Va, nejnej, det kommer inte finnas någon vicka-på-häcken-kombo som paralyserar fienden, det är liksom en distraktion som ni bara ska FÖRESTÄLLA er i ert huvud!

R. Mika – Ken (Street Fighter)

9_Hurricane Kick kan faktiskt bli lite mer effektiv om Ken skippar träningskläderna och istället iklär sig R. Mikas brottningsdräkt. Tänk vad en högt skuren stringbaddräkt med spets kan underlätta luftmotståndet. Hjärtan på var bröstvårta är vi extra nöjda med, så att inte underdelen får allt fokus.

Leixia – Mitsurugi (Soul Calibur)

10_Vi får här se en helt annan sida av samurajen Mitsurugi, en mjukare och mer oskuldsfull sådan. Låt oss bara hoppas att han kommer klura ut hur han ska få på sig skorna innan Voldo kommer upp i ringen, annars kommer den lilla raring att få det vanskligt!

Elena – Guile (Street Fighter)

11_Guile hade lätt kunnat bli en väldigt endimensionell karaktär, vi känner honom bara som ”militären” men allt ställs på huvudet när han iklär sig denna traditionella Kenyanska kvinnodräkt i form av två strategiskt placerade gasbindor. Här visar han glatt upp hur den skär in mellan hans muskulösa skinkor. Exotiskt! Smakfullt! Mystiskt! Och sån rörelsefrihet han nu kommer ha!

Ivy – Siegfried (Soul Calibur)

13_Nu har Ivy inte längre ensamrätt på att vara den sexiga i Soul Calibur, Siegfried har vi skohornat ner i en av hennes mest minnesvärda blåsor. Se så klädsamt bristen på tyg visar upp höftbenen och hur den välplacerade sömmen i skrevet klyver könet lätt på mitten. Vågat men ändå helt rätt känner vi!

Anna – Jin (Tekken)

12_Jin är trött på att vara arg och sammanbiten, vi vill nu visa upp honom som den sköna, crazy snubbe han faktiskt är. En kille som närsomhelst kan dra på sig en bläckfiskväst och halv bläckfisktrosa med matchande bläckfiskhatt och bara gå helt bananas! Men se upp Jin, vi tycker minsann det ser ut som ditt paket håller på att titta fram…!


Där har vi den, del 2 i Makeover-serien. Sex till påklädda kvinnor och sju avklädda män. Den avslutande tredje delen dyker upp i en inte alltför avlägsen framtid. Kram på er!