Förra året var det världspremiär för spelstreamen Spelskapet. De sände under 24 timmar live från initiativtagaren Kawa Zolfagarys vardagsrum och samlade genom donationer in 25 769 kr till tjej- och kvinnojouren Terrafem. Det spelades simulatorer, fightingspel, retro, skräckspel och massa annat härligt med personligheter och eldsjälar från sveriges spelscen. Utöver välgörenheten låg också fokus på en inkluderande spelkultur till för alla oavsett ras, kön, preferenser och orientering.

I år är Spelskapet tillbaka. Initiativtagarna är kvar, välgörenhetsdonationer är i fokus men det är egentligen där alla likheter slutar. För i år är det mycket, mycket större.

Under 40 timmar, med start imorgon fredag klockan 20.00 kommer Spelskapet sända oavbrutet från Inferno Onlines lokaler på Odenplan i Stockholm. Sponsorer i form av Activision, Mojang, ABF och Flumskolan har anslutit sig till initiativet och ni kan räkna med en hel helg full av alla typer av spel, personligheter och upptåg.

esportarena

En tid ni speciellt ska hålla koll på är i helgen är söndag förmiddag, när streamen ska avslutas med buller och bång. Då kan ni ligga i sängen med huvudvärk eller sitta framför datorn med kaffekoppen hur helst ni vill, för då spelar Linus och jag Towerfall: Ascension mot ännu okända motståndare.

Titta in då, titta helst in under hela helgen, och framförallt donera och engagera er i det här fantastiska initiativet för välgörenhet och inkluderande spelkultur. Vi på Svampriket tycker att den här sortens spelkultur ska premieras och värnas om så mycket det bara går och är väldigt glada att vi kan bidra.

Titta in hos Spelskapet här, ladda skafferierna och gör er redo för en kanonhelg i spelstreamens tecken!