Förra veckan släpptes bomben att Anders Brunlöf inte ska spela något tv-spel alls under ett års tid. Detta lämnar som ni säkert förstår en stor lucka i Svamprikets redaktion – men givetvis har vi redan förberett en lösning på detta problem.

Under Anders frånvaro från spelandet kommer nämligen Tobias Andersson vikariera som redaktör på Svampriket. Trogna besökare känner säkerligen redan igen den skalliga mannen, för er andra är han.. den skalliga mannen som dykt upp lite här och där, då och då på Svampriket. Tobias kommer ärva de ansvarsområden som Anders tidigare haft och recensera många av de spel som Anders annars skulle recenserat. Dessutom är Tobias redan innan detta hedersuppdrag en trogen Svamp-riddare som hjälpt riket ett flertal gånger och gång efter annan imponerat med sin dedikation, kunskap och envishet i att lösa problem.

Tobias berättar här nedan själv om det hedersuppdrag han fått:

Ja inte förväntade jag mig den här resan när jag tog kontakt med Anders på Facebook, sommaren för två år sedan. Grannar som vi numera är så har det blivit mer och mer naturligt att hjälpa till med allt och inget. Ett antal gästrecensioner och inlägg har det blivit här på Svampriket plus vårt vårprojekt Secret of Manathon. När Anders berättade om sina planer och jag tillfrågades att fylla hans skor tog jag det såklart som en stor heder, om än att jag planerar att fylla mina egna skor i första hand.

Precis som de flesta på Svampriket har jag koppling till Uppsala, staden jag växte upp i fram till jag fyllde 12. Där fick jag mitt NES julen 86, deltog i bittra rivaliteter med Sega-fanboys och smyglärde mig kator bakom skolan. Idyllen tog dock slut när familjen flyttade till en liten by utanför Borås. Mina nya vänners intressen handlade mer om fiske och mopeder än spel. Åren gick och spelintresset fick konkurrens av datorer och internet. Tyvärr tyngde några pirattunga år runt PS1/PS2-tiden ner mitt spelintresse (vad ska man spela när man har allt?) men jag tog revansch den här generationen med en nedskriven backlog som jag började beta av.

Till vardags är jag en kostymnisse på kontor där jag jobbar med teknikutveckling mot Kina. Är 32 i år och gift men utan barn (än). På fritiden, den jag inte spenderar spelandes, så åker jag Europa runt på jakt efter tyngre dansmusik, ett intresse jag tror härstammar i allt för stor kärlek till spelmusiken. Har även ganska många timmar bakom mixerbordet som DJ. Som kuriosa kan jag väl även nämna att jag tävlar Laserdome sen tio år tillbaka.

Jag gillar svåra spel, jag gillar också att gräva i varför folk spelar. Jag vill veta och förstå och därför har jag också sugit åt mig ganska mycket kunskap genom åren. Jag tror och hoppas att min egna vinkel på det här med spel kan bidra med unikt material för Svampriket och att Anders blir nöjd med sin vikarie.

För Svampen i tiden!

Väl mött på Gamex!

Förvänta er stordåd från Tobias inom kort! Och glöm nu inte bort att ge honom ett riktigt fint välkomnande!

Tobias äldre inlägg här på Svampriket.