Ibland måste man vara kort och koncis i dagens samhälle, många människor har inte tid att läsa långrandiga och tidskrävande djupa recensioner. För dem har vi på Svampriket ”Tre Snabba”. Läs och njut, men snabba på, därute väntar världen!

Chibi-Robo: Zip Lash (3DS)

chibi-robo-zip-lash-screenshot-1

Jag har inget i sak emot produktplacering, men när det första som möter mig i Chibi-Robo är en prompt som berättar att godis från vår värld kommer möta mig i spelet, då drar jag öronen åt mig. Usch, rent ut sagt. Usch för hur skamlöst mintpastiller skohornas in i spelet med hjälp av ett sockerberoende flygplan. Jaja, men spelet då? Jo, det är inte dåligt, det är i ärlighetens namn faktiskt ganska kul. Sladdar kastas som lasson för att nå nya plattformar och mörda ondskefulla små utomjordingar, det är ett habilt plattformspel. Tyvärr lider det av skumma spelmekaniker från och till. Du får inte själv välja vilken bana du vill spela fören alla banor i en värld är avklarade och för att komma vidare till nästa bana måste du få rätt antal steg med ett lyckohjul. Har du otur måste du alltså spela om samma banor flera gånger innan du får gå vidare till nästa värld. Omspelningsvärde är en sak, men att tvingas spela om banor för att komma vidare i spelet känns bara dumt. Alla dumheter gör att jag drar mig från att spela Chibi-Robo: Zip Lash, vilket är synd på ett så pass skojigt och fantabulöst gulligt spel.

/Glenn Ahsltröm

Animal Crossing: Amiibo Festival (Wii U)

WiiU_AnimalCrossingamiiboFestival_scrn01_TV_E3

De går både bra och dåligt för Nintendo just nu. Deras Wii U står mest och samlar damm på hyllor i både butiker och hemma medan Amiibo-figurerna säljer som smör. Nyligen rullade man ut ett helt gäng figurer från Animal Crossing och firar det med sällskapsspelet Amiibo Festival. Med den charm som serien är förknippad med hade det kunnat bli som ett roligare Mario Party. Men icke. Amiibo Festival är visserligen lite som Mario Party, fast utan minispelen (även om det går att låsa upp ett fåtal efter lång speltid). Kvar blir något slags Monopol light där det gäller att samla pengar och glädjepoäng. Det enda som finns att göra är att vänta på sin tur, slå en tärning, och sätta sin tilltro till fru Fortuna. I väntan på ett ”riktigt” Animal Crossing till Wii U känns detta oerhört innehållsfattiga spel som ett slag i ansiktet som jag inte kan se någon annan än de mest dedikerade Animal Crossing-älskande Amiibo-samlarna lägga tid och pengar på.

/Niklas Sintorn

Football Manager 2016 (PC)

football-manager-2016-why-its-new-features-are-going-to-destroy-your-life-football-man-649520

Även om det nu står helt klart att Football Manager-spelen inte på nått sätt är för mig så kan jag ändå se och förstå den dragningskraft som fans av serien troligen känner. Det är jävligt mysigt att göra små justeringar och få stora resultat från det. Och de allra bästa har genom åren visat att en tränare gör betydligt mer än att ta ut laget. Football Manager 2016 kräver dock en hel del förkunskaper om spelare, klubbbar, managers och fotboll generellt, tyvärr något som jag inte haft på flera flera år. Om än någonsin. Faktum är att allt jag personligen vill få ut från den här typen av spel har jag redan fått de senaste årens FIFA-installationer. Visst finns det mycket justeringar du kan göra i Football Manager som FIFA saknar, men mängden justeringar och alternativ ter sig övermäktig mot mig och jag finner mig direkt luta mer åt FIFA-hållet, där får jag dessutom spela matcherna i fråga, vilket jag fortfarande anser vara det absolut roligaste med fotbollsspel generellt. Det hjälper inte heller att det grafiska interface:t i Football Manager känns klumpigt och svåröverskådligt (och i all ärlighet ganska fult). Så nej, jag gillar sporten fotboll och tycker den är vacker, men någon virtuell manager lär jag inte bli någon gång snart.

/ Anders Brunlöf