Svamppod

Avsnitt 138: Från ett till gult

I det hundratrettioåttonde (även fast Ludde envisas med att säga att det är avsnitt 137) avsnittet av Svamppod så gör Siri sin podcastdebut hos oss. Även Glenn är med denna vecka. Det pratas inte alls mycket om TVspel men desto mer om brädspel. Vidare så presenteras ett helt nytt (om Glenn  och Siri själva får bestämma, helt briljant) sätt att betygsätta på, då de får i uppgift att recensera våra Itunes-recensioner.

Trevlig lyssning.

Länkar:


Hämta här

Kommentarer

 1. Tommy skriver:

  Fan vilka minnen man får. He-man-brädspelet och dinosauriernas glömda dal.

  Snälla Ludde gör videos med brädspel. Gärna he-man och drakborgen.

  Bra avsnitt!

 2. Quid skriver:

  Gött snack. Kul med Siri också, hon var ju inte med så mycket i streamen från i lördags men här fick hon med desto mer plats. Välkommen ombord!

  Vill även passa på att tipsa om ett brädspel, Super Dungeon Explore. Det är lite som Hero Quest fast mer avancerat och det lånar lite från tv-spelsvärlden, här finns t.ex. fiender och bossar i 8 och 16 bitar. Sen har det släppts rätt många olika hjältar, bossar och expansioner upp till. Rekommenderas! 🙂

 3. Ruben skriver:

  Veckans avsnitt var väl en något svajig grön tvåa, vindriktning syd-nordost, tummen darrande mitt i handen, med tungspetsen i orange brevlåda. Väl rutet, men bättre paddlat nästa gång, kapten & övrig personal.

  (I ärlighetens namn var det här, enbart till diskussionsämnena sett, det svagaste avsnittet på länge. Inte det att Siri presenterade sig eller er lilla sci-fi-diskussion (= de två bästa bitarna), men resten. Nå, att det faktiskt var kul att lyssna på hela vägen är ett gott betyg till samtliga deltagare. Gillade samtalsbalansen mellan er tre, så väl jobbat där).

 4. SmoothCat skriver:

  Ni pratar alldeles för lite om tvspel i er tvspelspodcast. Tycker detta är en utmärkt podcast när ni pratar om tvspel vilket gör det lite tråkigt då ni inte pratar om tvspel. I detta avsnitt och många andra tar det ibland 1,5 h innan ni nämner ett tvspel. Tycker jag är lite tråkigt då ni är duktiga på att prata om tvspel. Tvspel!

  Hej!

 5. gabbay skriver:

  Sluta hylla the force awakens så jävla mycket. Det är den fegaste film jag någonsin sett då det är en rak kopia av episode 4. Filmen var så sinnessjukt jävla förutsägbar då man visste exakt vad som skulle hända då den följer exakt samma struktur som episode 4. Filmen klarar heller inte att stå på egna ben då det är mycket foreshadowing till nästa film. Usel musik för att vara star wars var det också! Den här jävla filmen gör mig så jävla upprörd för att den visar allting som är fel med fankulturen. Filmen känns ju dessutom sönderklippt och det finns inga förklaringar hur huvudkaraktärerna träffar på han solo etc. JJ abrams är ett nostalgiskt rövhål som inte riskerar någonting för att göra fansen arga! När blurayen kommer ut så kommer det bli en sådan jävla backlash sanna mina ord. Bra avsnitt dock!

 6. Lucas skriver:

  Hallå där!

  Nu har det gått alldeles för lång tid sen jag kommentera senast, men ni vet att jag lyssnar?
  Skulle vilja tipsa om brädspelet Drakar och Demoner:brädspelet, var överbjuden på en brädspelskväll helgen som var och vi körde just detta. Det var verkligen fantastiskt, lite som He-man fast bra? Nu gillar jag förvisso he-man men det är nog mest för att det är ett jäkligt tufft brädspel!

  Puss och kram!

  PS. Tycker inte alla att Alien är bättre än Aliens?

 7. BooliBoo skriver:

  Idag är det tiiisdag…….

 8. Jörgen skriver:

  Riktigt bra program.

  Ni pratade om att göra en video på alla brädspel.
  kolla lite på ConraDargoRecenserar på youtube och få lite ideer 🙂

  /Jörgen

 9. Olov L skriver:

  Det var helt underbart att höra er prata om brädspel, särskilt som jag spelat allt ni pratade om utom Ghostbusters. Drakborgen är nog det jag spelat mest – jag har kvar det ex jag köpte för 40 kronor när Akademibokhandeln i Östersund hade utförsäljning. I efterhand känns det som om jag gjorde en bra affär. 🙂

  Jag håller med om omdömet gällande He-manspelet, men det hade fördelen att det, för mig, introducerade hela gå-omkring-i-en-borg-och-slåss-med-skelettkonceptet som är så viktigt för spelvärlden.

  Jag förstår dock att tv-spelsälskarna blir lite trötta när det handlar för lite om tv-spel i en tv-spelspodd, så det var nog en bra idé att lägga brädspelssnacket som en videoserie istället. Jag hade iofs föredragit en podd (specialavsnitt av Svamppodd?), då det är lättare att hitta lyssningstid än glotid, men ändå.

  Det finns förresten lediga jobb i Östersund – ni får gärna flytta hit och spela brädspel med mig. Vi har en brädspelspub varannan onsdag också. 😉

Skriv en kommentar