Vi på Svampriket gillar att ha fingret på pulsen, och att lyckas träffa samtiden rakt i solarplexus med ett snyggt placerat inlägg är vårt ständiga mål. Därför presenterar vi här en liten del av den både underbara och hemska pokétics-världen. Illustrationer av Anna Nilsson, text av Glenn Ahlström.

 LöfzeeLöfven

Den svenska välfärdsstaten är hotad, en hord av Pokémontränare har övertagit plenisalen, endast ett sista hopp återstår. Löfzee med attacken Sleep Speech rensar Helgeandsholmen från otyget.

 

DemoDuo

Bernie o Hillary

DemoDuo har inte alltid dragit jämt, deras vänskap är faktiskt bara ett par veckor gammal. Grollet huvudena emellan har riskerat både kropp och själ, ett otyg då de delar åtminstone det förstnämnda. Med sin huvudattack, Democratic Double Drill är paret inte några du bör underskatta.

 

Boriaras

Johnson

Med sin oregerliga kalufs och sin avsmak för stora grupperingar är Boriaras en paria i större sammanslutningar. Hans starkaste attack, Brexiddic Spore, sprider missnöje i sina värddjur och ser till att de håller sig utanför gemenskaper. Där äter han sakta upp dem inifrån.

 

Schlowbro

Ahnold

Schlowbro har alltid varit en kraft att räkna med, både kroppsligt och psykiskt. Med sin attack Austrian Accent maler han ner sina motståndares uppfattningsförmåga, varefter han avslutar jobbet med den fysiska attacken Californium Terminator.

 

Trumpingbell

Trump

För de flesta ser Trumpingbell inte mycket ut för världen; högljudd, till synes intelligensbefriad och rent ut sagt ondskefull. Kom inte för nära monstret dock, med sin Fear Hypnosis kan denna tingest ingjuta skräck och vanföreställningar i nästan vem som helst.

 

Potuzard

Obama

Västvärldens flamma brinner på Potuzards svans, ju mer frihet Potuzard känner, desto större och kraftigare brinner elden. Varelsens starkaste attack heter Freedom Beam och gör större skada ju mindre BNP motståndaren innehar.

 

Merclaw

Merkel

Merclaw lever på endast brunkol och öl. Som ständig motpol till Boriaras, försöker hon febrilt hålla ihop sammanslutningar och grupperingar mellan sina kraftiga klor. Hon drabbar sina fiender hårdast med den kraftfulla attacken Troubled Past.

 

Psyducktator

Jong Un

Psyducktator tror envist på sin egen storslagenhet utan att darra på manschetten. Han undviker resten av Pokéticsvärlden då den ständigt påminner honom om hans felaktiga och överdriva självförtroende. Använder om trängd sin oklara attack Nuklear Illusion som potentiellt skulle kunna förstöra hela omvärlden, men som också skulle kunna vara helt verkningslös. En skrämmande varelse vars inre är ett mysterium.