Den lilla sommartorka som varit i år är nästan över, och i veckan försvinner merparten av Svampriket troligen in i No Man’s Sky som lovar guld och gröna skogar. Men innan det blir total radioskugga tar vi en titt på att Ubisoft bekräftat att det blir film av The Division, att 15 miljoner(!) människor spelar Overwatch och att Starcraft kan komma i HD-version.

Bekräftat: The Division blir Hollywoodfilm

Det blir en Hollywoodfilm av svenska Massives apokalypsskjutare The Division. Det har tidigare ryktats om att en film med Jake Gyllenhaal var på gång, och nu har Ubisoft själva bekräftat ryktena. Utöver Gyllenhaal kommer även Jessica Chastain göra en av huvudrollerna. Hon är mest känd för filmer som Zero Dark Thirty, Interstellar och The Martian.

Niklas tankar: Som jag sagt tidigare så brukar ju filmatiseringar av spel hamna någonstans mellan total katastrof och kul kalkonrulle på bra/dålig-skalan. De allra flesta spel gör sig helt enkelt inte i filmform. Ta bara Ubisofts andra kommande rulle, Assassin’s Creed, som exempel. Ser inte ut att bli särskilt bra, alls. The Division tror jag dock är såpass nära en ”vanlig” berättelse om tuffa amerikanska specialsoldater att det skulle kunna bli en helt okej Tom Clancy-rökare. Och vi vet ju sedan tidigare att såväl Gyllenhaal som Chastain kan när de vill. Kommer att hålla ögonen på The Division-filmen.

15 miljoner spelar Overwatch

Ge mig Lúcios fotbollsskin!

Ge mig Lúcios fotbollsskin!

Över 15 miljoner människor spelar Blizzards lagbaserade shooter Overwatch. Det säger utgivaren Activision Blizzard inför en kommande kvartalsrapport, skriver Polygon. Det är mer än dubbelt så många som de 7 miljoner som spelade i maj när spelet släpptes. Över 500 miljoner timmar har spelats, och Overwatch slår rekord efter rekord. Det är bland annat det snabbast säljande PC-spelet i Kina någonsin.

Niklas tankar: Blizzard har en riktigt ruggig förmåga att locka folk till sina spel, och även att locka tillbaka folk som fallit bort. Jag hade inte spelat Overwatch på några veckor när man plötsligt släppte en hel massa nytt innehåll i samband med invigningen av OS i Rio de Janeiro. Innan jag visste ordet av hade jag kört ett gäng matcher Lúcioball och lite vanlig quickplay, bara för att försöka låsa upp de där supercoola skinsen. 15 miljoner spelar är oerhört många, men det förvånar mig inte, med tanke på hur bra Blizzard hanterar den massiva onlineskjutaren.

Rykte: Starcraft HD på gång

Rawr!

Rawr!

En HD-remake av det första Starcraft kan vara på gång. Enligt den koreanska sajten iNews24 kan Blizzard visa upp en ny version av RTS-klassikern redan i september, skriver Polygon, för att sedan komma med mer information på Blizzcon i november. Enligt källor till iNews24, som ska ha god insyn i Blizzards åtaganden, ska den uppdaterade versionen av Starcraft ha bättre och ett nytt användargränssnitt. Kotaku skriver att Blizzard kan komma att visa upp Starcraft HD i samband med VM-finalen i Starcraft 2 som spelas i Mexico City den 10-11 september.

Niklas tankar: HD-remasters i all ära, de släpps lika ofta som jag byter underkläder. Men när det börjar ryktas om en ny version av det första Starcraft blir jag alldeles pirrig. Det är det senaste spelet jag faktiskt kunde påstå mig vara ”bra” på, och spelet jag varit mest taggad på innan release i hela mitt liv. Jag minns med värme att jag spöade de allra flesta under långa kvällar efter stängningstid på Gamestation i Falkenberg när det begav sig. Förutom Anders då. Ingen kunde slå Anders, för Anders hade spelat betan, den jäveln.