Vi har under det senaste året hunnit lansera två nya podcasts och avsluta en annan, så vi känner allihop att det är bäst att vi lite mer ingående förklarar hur vi tänkt med våra olika poddar. Just Retroresan behöver vi nog inte förklara då denna på vissa sätt är extern för Svampriket, men också mer känd och etablerad som retrospelspod i vårt community.

Nedan följer en komplett lista där vi förklarar vad podden heter, vad den ska innehålla, varför den finns och när den släpps:

 

Svamppod

Innehåll: Detta är Svamprikets huvudsakliga podcast som släpps varje vecka. Vi pratar om vad vi spelat, vad som pågår i spelvärlden, samt kommunicerar med våra läsare genom att läsa upp kommentarer och mail.

Varför: Svampriket.se är en spelsajt och denna podcast är mer eller mindre Svamprikets flaggskepp. Vi använder den för att rapportera om vårt dagliga arbete med tv- och dataspel.

När: Varje torsdag

 

Svamppod <3

Innehåll: Här kommer vi kunna snöa in på ett specifikt spel, en person som vi intervjuar eller om någon genre dyker upp som vi måste avhandla. Allt som vanliga Svamppod inte har utrymme för.

Varför: Eftersom vi i Svamppod inte hinner gå in djupare på vissa populära speltitlar eller prata mer ingående om fenomen inom spelkulturen så har vi för just spelmediet valt att lansera denna fördjupningspodcast. Avsnitten kommer heta Svamppod <3, följt av namn på en person, ett spel eller en genre etc.

När: När vi vill

 

Spoilercast

Innehåll: Här pratar vi alltid om ett specifikt spel, men skillnaden är den enorma volymen material. Vi studerar spelet ner i minsta möjliga detalj, förbereder oss länge och spelar alltid in den öga mot öga under en eller flera dagars arbete. Vi pratar om hela storyn, bit för bit, och spoilar alla händelser i berättelsen (därav namnet).

Varför: Vissa stora populära spel, oftast rollspel, kräver extra arbete och kärlek. Spoilercast står ut i mängden som podden som oftast är över 4 timmar lång eftersom vi vill dissikera vissa titlar minutiöst. Om vi gör en spoilercast på ett spel så är det en sann hyllning och kanske Svamprikets största kärlekshandling.

När: Sällan, och när det känns som att det är dags.

 

Extrapodden

Innehåll: Allt som inte har med spel att göra, oftast filmer eller tv-serier.

Varför: Vi har på våra tio medarbetare ett ganska brett spektrum av nördiga intressen utöver spel, och ibland vill vi bara sätta oss ner och podda om nån film också. Den här podden existerar för att vi ska få prata av oss, men också för att ni ska få ta del av våra äventyr inom den bredare populärkulturen. Allt på Svampriket ska handla om spel, utöver Extrapodden.

När: När vi har en att släppa.