Hösten är här med råge och det har blivit riktigt grått och tråkigt i vårt avlånga land. Men något som är långt ifrån grått är svenska spelfans givmilda hjärtan. Över 100 000 kronor samlade årets upplaga av Spelhjälpen in med hjälp av er. Som belöning får ni kanske, kanske, kanske ett nytt Red Dead-spel, samt en inblick i ett av Nintendos gamla lager.

Spelhjälpen samlar in över 100 000 till Ung cancer

På drygt 30 timmar samlade välgörenhetsstreamen Spelhjälpen in över 100 000 kronor till förmån för organisationen Ung cancer. Från lördag förmiddag till söndag eftermiddag samlades spelskapare, profiler och entusiaster i studion i Göteborg för att bjuda på spelrelaterad undehållning och samtidigt samla in pengar till välgörenhet. I skrivande stund har ännu inte alla auktioner räknats in, men när streamen avslutades låg den insamlade summan på väl över 100 000 kronor.

Spelhjälpen meddelade även att man återkommer i oktober nästa år.

Niklas tankar: Det är svårt att inte vara partisk när tre av tio redaktörer här på Svampriket varit direkt inblandade i årets Spelhjälpen-stream. Men å andra sidan, går det att vara partisk när det kommer till välgörenhet? Väl genomförd stream i all ära, men jag skulle vilja skicka ett stort tack till chatten och den underbara stämning som rådde där under de 12+ timmar jag såg. Maken till gemenskap, glädje och givmildhet hittar man inte ens hos Games Done Quicks streams. Tack Spelhjälpen, och tack chatten!

Rockstar får nätet att balla ur med en enda bild

Rockstar Games, som ligger bakom några av historiens största spel som Grand Theft Auto och Red Dead Redemption, publicerade på söndagen en bild i sociala medier som föreställer företagets logga mot en röd bakgrund. Det fick folk på internet att börja spekulera om att de möjligtvis snart kommer att visa upp en uppföljare till Red Dead Redemption. Rockstar publicerade ingen text i samband med bilden, men Kotaku påpekar att  Red Dead Redemption blev bakåtkompatibelt på Xbox One tidigare i år och att Red Dead Revolver nyligen släpptes för nedladdning på Playstation 4.

Niklas tankar: Bara Half-Life 3 skulle kunna få internet att gå så bananer som när Rockstar lade upp bilden i sociala medier. Hela galaxen verkar övertygad om att det är en uppföljare till Red Dead Redemption som gäller, och jösses, så glada alla blev. Med all rätt. Red Dead Redemption är ett fantastiskt spel, även om jag kanske inte avgudar det lika mycket som valda delar av Svampriket-redaktionen. Frågan är bara när och var Rockstar skulle kunna tänkas visa upp ett nytt spel. Nästa stora event jag kan komma på är Playstation Experience i december. Fast å andra sidan finns det inget som hindrar en jätteutvecklare som Rockstar att visa upp något precis när och var som helst.

Om man inte gör sig redo att visa en uppföljare till Red Dead Redemption, eller så…

Nintendo visar upp lager fyllt med retroprylar

Nintendo har öppnat upp en av sina gamla lagerlokaler för att visa allmänheten vad som gömt sig där inne. Det visar sig vara fullt av retroprylar som gamla Famicoms och Disk System. I samma veva publicerade de även en film som visar upp Famicom och Famicom Disk System. Alla bilder från det öppnade lagret finns att se på Nintendos japanska hemsida HÄR.