Det här året börjar ju bra – inte. Tur då att det finns tv-spel att värma sig med när kalla vindar blåser från det stora landet i väst. Denna vecka gläds vi åt att Francis Ford Coppola är med på tåget för ett eventuellt Apocalypse Now-spel. Sedan är ni säkert nöjdare än jag med att Crystal Dynamics ska göra spel av The Avengers – men jag är i alla fall glad åt att kunna lyssna på Alex Kidd-musiken på Spotify.

Coppola och branschveteraner gör Apocalypse Now-spel

Den klassiska filmskildringen av Vietnamkriget, Apocalypse Now, blir spel. Åtminstone om den Kickstarterkampanj som drog igång i förra veckan drar ihop 900 000 dollar. Spelet ska enligt uvecklarna vara ett survival horror-spel i förstaperson med starka rollspelsinslag och ska fokusera mer på spänning än skjutande.

”Det här är inte Call of Duty i Vietnam”, skriver utvecklarna på Kickstarter-sidan.

Den kultförklarade filmens regissör, Francis Ford Coppola, är med på tåget och teamet har serier som The Witcher, Fallout och Battlefield på sina CV:n.

Kickstarterkampanjen håller på i 25 dagar till och i skrivande stund har nästan 150 000 dollar samlats in.

Niklas tankar: Okej, dags för ett pinsamt erkännande. Jag har inte sett Apocalypse Now. Jag vet, jag skäms eftersom jag är övertygad om att det är en film helt i min smak. Nu när det ser ut att kunna bli spel av det hela får jag ta mig i kragen helt enkelt. Psykedelisk överlevnadsskräck i helvetet som var Vietnamkriget är verkligen min grej, och jag ser fram emot att följa det här eventuella spelets utveckling noggrannt. Om inte annat för att Francis Ford Coppola är på banan. Han har ändå regisserat några av mina absoluta favoritfilmer.

Square Enix inleder samarbete med Marvel

The Avengers ska bli spel i Tomb Raider-utvecklarna Crystal Dynamics regi. Det meddelade speljätten Square Enix i förra veckan och släppte i samband med att de presenterade ett samarbete med Marvel en teaser för något de kallar The Avengers Project.

Samarbetet ska sträcka sig över flera år och flera spel. The Avengers Project beskrivs som något som kommer att vara fullpackat med karaktärer och ikoniska skeenden i en ny Marvel-berättelse som ska ”introducera ett universum som spelare kan uppleva i åratal”.

Niklas tankar: Internet har verkligen gått bananer på att Crystal Dynamics ska jag göra spel av The Avengers. Serien förtjänar verkligen bättre än cash in-spel på mobila plattformar, och jag är övertygad om att man kommer att göra ett fantastiskt jobb. Personligen blev jag dock lite småbesviken då jag hellre hade sett dem göra något helt annat, något helt eget. Men utan konkreta förslag på vad det skulle kunna vara får jag helt enkelt vara lite pepp på vad som tyder på ett jättestort öppet spel med superhjältar. Kanske behöver man inte nödvändigtivis hänga överdrivet mycket med just The Avengers.

Musiktips: Klassisk Sega-musik nu på Spotify

Vi avrundar veckans nyhetssvep med ett klassiskt musiktips. I förra veckan dumpade Sega helt sonica (see what I did there?) en hel drös med klassiska spelsoundtracks på Spotify. Det hela har gjort att det nu finns en diger samling Sega-musik att streama. Fans av Sonic, Out Run, Nights och Golden Axe kan nu få sitt lystmäte. Personligen är jag dock allra gladast av musiken från Rhythm Thief och Alex Kidd.