Tillverkningen av NES Mini har upphört – inte bra. Men det kan komma en SNES Mini redan i år – mycket bra! Det, och att Call of Duty går tillbaka till sina andra världskriget-rötter och att Starcraft är gratis att ladda hem kollar vi in i veckans nyhetssvep.

Källor: Nintendo ska släppa SNES Mini i år

En liten sådan här? Tja, varför inte?

I förra veckan bekräftade Nintendo att den hett eftertraktade NES Mini slutar att tillverkas. Det ledde till att priserna på den sköt i höjden på andrahandsmarknaden. Nintendo har även sagt att det aldrig var tanken att NES Mini skulle vara en permanent produkt i sortimentet.

Nu har källor nära Nintendo berättat för Eurogamer att företaget kommer att släppa en miniversion av Super Nintendo, ett SNES Mini – och det redan i år. Enligt källorna har tillverkningen redan inletts, och den ska släppas lagom till julhandeln. Fler detaljer finns i nuläget inte.

Niklas tankar: Jag tillhör nog en av de få som mest ryckte på axlarna när NES Mini presenterades. Däremot blir jag helt till mig bara av ryktena att ett SNES i samma stil eventuellt ska släpps. Super Nintendo var min först egna konsol och kommer troligen alltid att vara min favorit. Eurogamers källor brukar vara rätt tillförlitliga när det gäller hårdvara, och jag hoppas verkligen att det stämmer. Frågan är bara vilka spel som skulle få plats i konsolen. Det finns ju sååååååå många kandidater.

Call of Duty går tillbaka till rötterna

Tick tack, tick tack…

Det har länge ryktats om att Call of Duty i år följer i Battlefields spår och hoppar bakåt i tiden. I veckan bekräftade Activision att serien går tillbaka till sina rötter i form av Call of Duty: WWII. Det ser alltså ut att bli andra världskriget som åter blir skådeplatsen för det klassiska krigsspelet. Nu finns en sajt med en nedräkning till på onsdag klockan 19 då spelet ska visas upp för första gången.

I år är det Sledgehammer Games tur att göra Call of Duty. De gjorde senast Advanced Warfare som släpptes 2014 och togs emot väl av såväl kritiker som spelare.

Niklas tankar: Att gå hela vägen tillbaka till första världskriget funkade bra för Battlefield, och jag tror att världen är redo för ett spel som utspelar sig under andra världskriget igen. Det har gått såpass länge att spelarna är nyfikna på vad man kan göra med de ikoniska slagen med dagens teknik. Det ska dock bli intressant att se vad man kommer att göra med multiplayer när man går tillbaka till seriens rötter.

Speltips: Starcraft och Brood War nu gratis

Seså, ladda ner!

I sommar släpper Blizzard en remasterversion av RTS-klassikern Starcraft. Som förberedelse patchade man i början av förra veckan originalspelet och expansionen Brood War – och gjorde dem gratis att ladda ner.

Jag är knappast ensam här på Svampriket om att gå i god för att Starcraft och Brood War är något i hästväg vad gäller RTS. Både single- och multiplayer är i världsklass. Har du av någon outgrundlig anledning inte spelat Starcraft ännu är det nu nästan ett måste, och har du lika varma nostalgikänslor för spelet som jag misstänker jag att det troligen är dags för en ny vända.

Du kan ladda ner Star Craft och expansionen Brood War gratis här.