Har du läst The Witcher-böckerna? inte vi heller, men nu ska de bli Netflix-serie. I veckan har även Ubisoft föga bekräftat att inte mindre än fyra storspel föra förvånande släpps under det kommande året. Dessutom fick vi i en stream se gameplay och fick reda på en massa information om Destiny 2.

The Witcher blir serie på Netflix

The Witcher på Netflix? Ja tack!

Produktionen av en Netflix-serie baserad på The Witcher har inletts, skriver produktionsbolaget Platige i ett pressmeddelande. Men det är inte spelen som blir Netflix-serien utan den polske författaren Andrzej Sapkowskis böcker. Sapkowski kommer även att vara kreativ konsult på projektet. Tomek Baginski, som regisserade introfilmerna till alla tre The Witcher-spelen, blir en av regissörerna för serien.

Vi lär inte få se särskilt mycket av Geralt i Netflix-serien då den enligt pressmeddelandet ska ”följa en ovanlig familj som tillsammans slåss för sanningen i en farlig värld”.

CD Projekt Red, som utvecklat The Witcher-spelen, säger till Eurogamer att ”vi önskar lycka till med projektet och ser fram emot att se serien på Netflix”.

Niklas tankar: The Witcher utspelar sig i en av de mest intressanta fantasyvärldar jag någonsin upplevt och jag är övertygad om att det går att göra fantastisk tv av den. Vi vet såklart inte särskilt mycket alls om serien än så länge, men jag ser fram emot att få veta mer. Håller även tummarna för att Geralt gör gästspel i serien någon gång.

Ubisoft bekräftar Far Cry 5, Assassin’s Creed och The Crew 2

Ubisoft har bekräftat att en hel rad storspel är på gång. Det var på Twitter som man i veckan meddelade att såväl Far Cry 5 som The Crew 2 och ett nytt Assassin’s Creed ska släppas inom det närmsta året. Det har tidigare ryktats om att Assassin’s Creed kommer att få undertiteln Origins och utspela sig i Egypten. Far Cry 5 tros ha delstaten Montana som skådeplats.

Under veckan har även det försenade South Park: The Fractured But Whole fått ett släppdatum – den 17 oktober.

Niklas tankar: The Crew 2 kan jag nog klara mig utan, men jag spelar gärna mer Assassin’s Creed och Far Cry. Ett modernt Montana för Far Cry låter som att det skulle kunna vara intressant, om det stämmer. Främst är jag dock nyfiken på vad hur Assassin’s Creed kan bli när serien för första gången på länge fått vila i ett år. Egypten och ”Origins” är två grejer jag definitivt gå igång på. Vi lär få veta mer på E3 om några veckor.

Destiny 2 – det här vet vi

Activision och Bungie höll i veckan en livestream där man för första gången visade upp gameplay från Destiny 2. Utöver det fick vi veta en hel massa nytt om spelet, som släpps den 8 september. Här är ett axplock:

Nya och större platser: Fyra nya områden att utforska har presenterats. Ett är i ”European Dead Zone” på jorden. Vi kommer även att kunna åka till Titan, en av Saturnus månar, till planetoiden Nessa och Jupiters måne Io. Dessa områden ska även vara mycket större än de i första spelet och det ska finnas mycket mer att göra där.

Ingen mer omloppsbana: Om du ville ta dig till ett nytt område i Destiny var du först tvungen att ta dig till omploppsbana, för att därifrån kunna ladda in det nya området. Det behöver du inte längre, utan du kan välja det nya området direkt från där du är, något som lär dra ner på väntetiderna.

Tre nya subklasser: Titan, Hunter och Warlock får varsin ny subklass – Sentinel, Arcstrider och Dawnblade. De tre har nya förmågor, och klasserna ersätter de tidigare Defender, Bladedancer och Sunsinger.

Guilds och matchmaking med ”Guided Games”: Guilds kommer att finnas integrerat direkt i spelet, och behöver inte längre skötas externt. Dessutom ska något som kallas ”Guided Games” underlätta för solospelare som vill göra raids och svåra strikes att hitta erfarna grupper att spela tillsammans med.

PC-versionen släpps på Battle.net: Glöm Steam – Destiny 2 kommer bara att gå att köpa via Battle.net till PC. Det blir det första spelet som inte är utvecklat av Blizzard som hamnar på plattformen och gör spel som Starcraft 2, World of Warcraft och Overwatch sällskap. Destiny 2 släpps på Playstation 4 och Xbox One den 8 september i år, men det är ännu oklart när PC-versionen kommer.

För mer detaljerad information rekommenderas Polygons lista över nyheter i Destiny 2.