I en skitig och övergiven industrilokal sitter en ung kvinna med en bomb fastspänd på bålen. Det är ditt jobb att hitta henne innan bomben detonerar men något går snett och bomben detonerar mitt i ansiktet på dig. Detta är upptakten på actionthrillern Get Even där du som den före detta soldaten Cole Black ska leta efter vem det var som verkligen låg bakom det fruktansvärda brottet. Det blir en jakt på sanningen som minst sagt tar okonventionella vändningar under spelets gång. Cole vaknar nämligen upp på ett mentalsjukhus med en underlig hjälm fastspänd på huvudet och han måste navigera mellan patienter i jakt på ledtrådar och hela tiden lotsas han framåt av en mystisk person som endast kallar sig Red. Get Even mynnar snart ut i en annorlunda jakt på sanningen där Cole måste bege sig in i olika minnesfragment för att försöka hitta ledtrådar till vem som ligger bakom attentatet.

Jag hade sett fram emot Get Even under ett par år då jag uppskattat de spel som Farm 51 tidigare släppt, de består till del av avhoppare från People Can Fly, och jag var helt enkelt nyfiken på vad de kunde kläcka ur sig nu. Tyvärr måste jag erkänna att Get Even är en soppa till spel som aldrig fungerar speciellt bra. Till att börja med är handlingen inte alls speciellt bra. Även om den innehåller många komponenter och är upplagd på ett minst sagt annorlunda sätt innehåller den få riktiga överraskningar och jag känner mig aldrig riktigt involverad i Coles uppdrag. Upplägget är som så att du springer runt i mentalsjukhuset och letar efter papperslappar, utskrivna mail, diktafoner och bilder för att pussla ihop en helhet av vad du har framför dig. Detta bryts av med actionsekvenser som består av minnesfragment där du behöver skjuta ihjäl legosoldater som försöker vakta minnena så gott det går. Mentalsjukhuset fungerar ungefär som ett nav som knyts ihop ett undersökningsrum där alla ledtrådar samlas och de olika minnesfragmenten. Till din hjälp har du en pistol som ibland behöver användas på patienterna men kanske framför allt en smartphone där du kan skanna din omgivning för att få ledtrådar, du kan använda den värmekänsliga kameran för att få ledtrådar till pussel, en karta över området och mer därtill.

Även om det kan se så ut så är friheten mer eller mindre obefintlig. Spelaren blir framslussad i bruna eller grå korridorer och då och då avbryts man av att spelet ska leverera lite handling eller kanske en eldstrid eller att man träffar en mentalpatient som man måste lyssna på eller oskadliggöra. Mentalsjukhuset är uppbyggt efter standardmallen med bristfällig belysning, patienter som verkar ha fått helt

fria tyglar och allt är allmänt förfallet. Det är lite standardupplägget för just mentalsjukhus och det blir tämligen irriterande med babblande patienter vars klagan stundtals ekar genom korridorerna eller på andra sätt gör sig hörda. När man beger sig in i minnesfragmenten som finns på olika platser så trappas insatserna upp en smula och även om du är beväpnad annars är det i dessa scener betydligt mer på spel.

Om Get Even i mentalsjukhusdelen är mer fokuserad på att utforskning är det här istället en ren shooterdel. Även om det går att smyga sig runt på en del ställen är det ändå regelrätt våld som är den allra mest effektiva medicinen men tyvärr är Get Even i bästa fall en svag förstapersonsskjutare. Det gäller att hushålla med ammunitionen då man nästan bara kan hitta mer på döda soldater och trots att Cole själv är före detta soldat så imponerar inte hans färdigheter i strid. Cole är väldigt bräcklig och dessutom ganska trög att kontrollera när man behöver det som mest. Detta kombinerat med att minnesfragmenten ofta har ganska långt mellan checkpointsen gör att dessa partier kan bli otroligt frustrerande.

I slutändan är det ingen del av Get Even som står ut som speciellt bra. Grafiken är som allra allra bäst medelmåttig och även om ljudet och röstskådespelarna är klart bättre är det ändå inget som kan rädda Get Even. Handlingen känns ryckt från Inception och när inga delar av spelet har speciellt tilltalande spelbarhet så faller allt tämligen platt. När det är som allra bäst är Get Even ytterst mediokert men oftast är det mest tråkigt och ointressant.