Svamppod

Avsnitt 211: Att inte skaffa VHS innan 1998

Tommy, Tobbe och Anna pratar åksjuka i VR, Tommys knapriga potatis, porrgömmor i fläkten och gör TV-serier av spel – allt i ett live-avsnitt med våra Patrons.

Mycket nöje.


Hämta här

Kommentarer

 1. Magnecyl skriver:

  Det finns ju faktiskt ett Addams Family spel. Det (piss)svåra NES-spelet Festers quest.

 2. T4 Was Here skriver:

  Ah Jurassic Park~ Det var det franchiset som gjorde mej till det monster jag är idag. Good times…
  Btw sett Fallen Kingdom Trailern än?

  Anyway med allt talk om GOTY varför inte vända på steken och prata om året besvikelser?
  Min var Mass Effect Andromeda för det får mej att känna mej som Obi-Wan i slutet av RotS…

 3. Simon Johansson skriver:

  Kommer från en liten by i Norrbotten. Vi skaffade PC 1995. VHS införskaffades 1998. Vi hade SVT1, SVT2, och TV4 på TV:n. Internet (på modem) tror jag vi provade på för första gången runt år 2000.

  På tal om att lämna porr efter sig; skogsporr, det är något som folk födda efter 1995 (eller något i den stilen) aldrig kommer få uppleva. En tradition som gått i graven (jävla postmodernism). Den oerhörda spänningen, lyckan och instinktiva skammen som uppstod när man hittade en ICA-kasse fylld med porrtidningar i någon gammal skogskoja som 10-11-åring. Oj oj det var tider det. Snacket på skolgården som följde. “Jocke hittade skogsporr igår! Han har gömt dem bakom Gunnars garage! Vi drar och kikar efter skolan!”.

  Mitt tydligaste skogsporrs-minne var när vårat P12 fotbollslag spelade bortamatch och vi hittade en hög skogsporr i en skogsdunge intill fotbollsplanen. Alla grabbar i laget samlades efter matchen och delade upp fyndet mellan varandra. Fotbollstränarna undrade vad fan vi höll på med.

  Dagens kids vet inte vad det går miste om.

 4. Ruben skriver:

  Högt Ärade Allsmäktige Chefredaktör’n, samt övriga redax.
  På temat “GOTY – vår årliga plåga”: Eftersom nu Svampriket är spelseveriges främsta punkare/kommunister/hippies så har jag ett radikalt förslag – skippa listandet, poddandet och bråket. Eller, mer precist, skippa den gemensamma redaktionella listan, dito poddande och medföljande bråk.

  Eventuellt hugade medlemmar kan säkert skriva personliga listor, på sina respektive kammare. Resultatet kan sedan presenteras i ett gemensamt blogginlägg (som ni har gjort vid i alla fall ett tidigare tillfälle. [Orka göra research såhär tidigt på morgonen…]).

  Bara ett förslag i all välmening. Jag har länge varit ett stort fan av GOTY-poddarna, men det ska ju (liksom allt i övrigt, kan tyckas) drivas av kärlek, inte tvång.

  Morgonflummiga hälsningar i dessa krassa kommersialiserade tider.
  Tjo!

  • Simon Johansson skriver:

   Ett förslag så pass hippie-handhjärta-flummigt att jag inte kan avgöra om det är ett skämt eller inte. Det roliga med GOTY-podden är ju att den måste argumenteras fram, att tankar prövas och idéer stångas. Menar du att åsikter inte ska diskuteras för att det finns risk för konflikt? Det var tametusan det mest Miljöpartistiska jag hört på länge.

   • Ruben skriver:

    Natt-svammel:

    Jupp, instämmer helt att det roliga med GOTY-diskussionerna är när folk måste argumentera för varför de tycker om någonting (alltid en fascinerande process). Men, med tanke på hur redaktionen har beklagat sig över hur INTE GIVANDE de senaste årens GOTY:ande har varit så…

    Alltså: Att folk skriker i munnen på varandra för att de tycker så starkt om si-eller-så har varit huvudattraktionen.

    Problemet då, herr Johansson, blir i mina ögon följande: Det känns numera mest som att redaktionen gör GOTY-grejen som ett påtvingat obligatoriskt inslag (för så gör ju spelpoddar i allmänhet varje år, och lyssnarna måste ju få vad de vill ha/förväntar sig, och traditioner måste följas för annars… kollapsar spelvärlden, eller något i den stilen). I min ringa mening så blir poddmaterialet inte riktigt lika toppklassigt som önskat p.g.a. allt detta. Alltså var en tanke att angripa det jag ser som roten till problemet.

    För, som du märker, så är det kul att ha åsikter om folks åsikter. (Vilket jag alltså vill totalförbjuda, eftersom jag är landets… eh… Meste Miljöpartist, tillika enväldig diktator).

Skriv en kommentar