Svamppod

Avsnitt 235: Det stora E3-avsnittet

En dag senare än vanligt är det äntligen dags för årets stora E3-avsnitt. Tobbe, Glenn, Jesper och Anders har över två dagar spelat in mer än sex timmar om spektaklet. Det här är också säsongens sista Svamppod och vi vill med det tacka er alla som lyssnar på oss. Vi hörs igen nästa vecka.

Trevlig lyssning!

Hämta avsnittet här!

Kommentarer

 1. Magnus lindberg skriver:

  Hej svampar. Jättekul ska det bli att få höra vad ni tyckte om e3 i år. Ett litet önskemål bara. När ni gör så långa avsnitt. Skulle ni inte kunna dela in avsnittet i flera sektioner av mp3. Jag brukar lyssna på podden på mitt jobb men när det är så långt så hinner truckbatteriet ladda ur och när jag tar en annan truck så måste jag lyssna om från början alternativt stå och spola fram till där jag slutade lyssna och det tar tid om man hann lyssna i 4 timmar. Tack och hej och en trevlig sommar.

  Mvh magnus

 2. Manuel skriver:

  Ang. Hit record så har jag förstått det som att det inte är så att man skickar in färdigt material utan att allt ska vara någon form av kollaboration mellan artister. Sen är jag nog mer inne på Tobbes spår vad gäller pengafrågan. Som musiker kan jag själv känna att allt man gör inte handlar om att tjäna pengar, kultur handlar (för mig) om att få lov att uttrycka sig i första hand. Detta projektet kändes som ett sätt för fans av serien att få delta i något stort och sätta sin prägel på ett spel man tycker om.

  Jag är inte insatt i hur det ser ut med rättigheter till verk och dylikt men man önskar ju att personerna som gör verken ska få behålla dem och att de inte går till hitrecord. Men annars ser jag egentligen inte hur detta är värre än att be fans om pengar för att göra ett spel via crowdfunding, annan valuta bara.

  • Ruben skriver:

   Re: Hit Record + Beyond Good & Evil 2, och de eventuellt ondsinta framtida implikationerna av deras samarbete
   Waypoint Radio har diskuterat den frågan i en av sina umptielva olika E3 2018-poddar (“E3 2018 Day 0: Ubisoft, Square Enix, and Sony’s Press Events” från 12/6, under Beyond Good & Evil 2-segmentet, närmare bestämt). Rekommenderad lyssning för den som vill höra en mer djupgående diskussion om ämnet ifråga*.

   I övrigt så vill jag bara tacka för den gångna säsongen. Bra grejer, som vanligt. Har tyvärr ingen konstruktiv kritik att komma med. Gillar det mesta ni gör, för att det är ni som gör det, på ert sätt. Möjligen kunde E3-podden vara utformad efter principen “bara prata om de enskilda saker som intresserar deltagarna mest” snarare än “säg lite om så mycket som möjligt, för att sedan spendera lite extra tid på Det Intressanta och oj hoppsan vad mycket klockan blev nu igen”. Kan tro att det blir lätt att tröttna på det elektroniska spektaklet, om hela E3-buffén ska sväljas samtidigt 😀
   Säsongens favoritord måste för övrigt vara “spökcirkus”. Åh, <3
   Trevligt sommarlov nu, och väl mött… nästa vecka.

   *För om Svamppod saknar någonting, ja, då är det en Austin Walker (d.v.s. en individ med universitetsstudier i ekonomi och ett brinnande intresse för arbetsrättsliga frågor inom kulturområdet i allmänhet, och tv-spelsvärlden i synnerhet). OBS! Det här skrivs mer med en glimten-i-ögat-tanke, snarare än en faktisk önskan om att ni ska plocka in kulturarbetarfrågor i podden. KulturANALYS sådär i största allmänhet däremot, får gärna förekomma oftare (eller så ofta som Siri och/eller Anna/vem-som-helst-av-deltagarna som nu känner för det).

 3. T4 Was Here skriver:

  Btw jag har hört att lesbiska tjejer är trötta på att höra att det dom tänder på är dåligt på grund av “male gaze”.

 4. joel skriver:

  Andra halvan av Hannibal säsong 3 är svinbra, inte alls som första halvan!! Missa för guds skull inte!

Skriv en kommentar