Svamppod Sommar

Svamppod Sommar: PC från Shareware till Steam

I den kokande sommarhettan brakar vi vidare med nostalgiska samtal, denna gång med Peter vid rodret tillsammans med Niklas, Jesper och Tobbe. Denna sommarpod har ett lite annorlunda upplägg och är mest ett löst nostalgiskt samtal om våra minnen från en löst definierad era inom PC-spelande, ca 1990 till 2004.

Hämta Avsnitt

Kommentarer

 1. Martin Lindell skriver:

  Otroligt kul att lyssna på! Startade med en Commodore 286 som hade EGA och som jag köpte ett Adlib-ljudkort till. Ljudkortet gjorde sitt, men i jämförelse med Amiga som vänner hade så var ju EGA med sina 16 färger underlägsen Amigans 32 färger vilket märktes i Sierra-spelen. Liten tröst att man hade en mager 40 Mb-hårddisk så man slapp diskbytena som Amiga-vännerna höll på med. När man fick sin 486:a med VGA och 256 färger så njöt man något jävulskt över att Monkey Island 1 och 2 såg betydligt läckrare ut på PC.

  Jag hade en vän som zippade ner allt för att spara plats på hårddisken, när han skulle använda något program eller spela så zippade han upp det.

  • Niklas Sintorn skriver:

   Jag kan ha varit en sån där som hade grejer zippade för att spara plats. 😛 Inte sånt jag aktivt spelade, dock, men sånt jag lagrade.

  • Quid skriver:

   Stacker var ju en grej annars, det var ju en form av automatiskt upp och ner packande, sånt som användes sällan var nerpackat osv., men sen kom ju doublespace och ersatte det 🙂

   • Martin Lindell skriver:

    Minns att jag nitisk fiende till doublespace, men kan inte minnas varför. Något med att det försämrade prestandan? Brukade också defragmentera hårddisken ofta, både i DOS och Windows. Minns i DOS hur snygga ASCII-tecken vandrade runt på skärmen som symboliserade hur data flyttades och hårddisken blev optimerad. Ytterligare ett 80/90-talsproblem som inte finns längre.

 2. Johannes skriver:

  Erkänner att jag också spelade Lula i smyg! Minns att vi var på någon studieresa i London i 3:an gymnasiet och jag såg spelet i någon affär. Visste inte alls var det var för typ av spel men köpte endast baserat på framsidan. Sen gillar jag inte dessa typ av managementspel så tror jag bara spelade klart första banan. Dock vågade jag bara spela i säkra miljöer så kanske var därför 🙂 . Dock en besvikelse såklart men bra affärside!

 3. Johannes skriver:

  Jag gick i dator-specialiserad klass så vi fick tillgång till pentium 1 datorer i gymnasiet där vi satt och spelade Duke3d och Warcraft 2 för det mesta. Pga spelmissbruket tog de tillbaka våra kort så att ingen fick tillgång.

  Eftersom vi hade undervisning i den salen så brukade någon gömma sig under skrivbordet och öppna till de andra så att vi kunde fortsätta spela.

Skriv en kommentar