Svamppod

Avsnitt 239: Hästsport, Frans Kafka och Polen

Denna veckas gästas Svamppod av ingen mindre än Effie Karabuda, som i dagarna släppt en bok om spelande. Utöver det är det ett ganska vanligt avsnitt, både Matilda, Glenn och peter har pangat i olika spel och vill därför prata om sina åsikter och upplevelser.

 

 

Hämta Avsnitt

Kommentarer

 1. Simon skriver:

  Angående boken av Effie. Jag tror och tycker verkligen, till 100%, att det här är ett av de bästa sätten att snacka om kvinnor i spelvärlden. Normalisera det! Det är så förbannat tröttsamt att lyssna på ångest-laddade mörkerscenarion gällande kvinnor och spel hela tiden. Personligen blir det bara att jag skjuter ifrån mig det. Jag orkar inte lyssna. Den nya podserien Tits or GTFO är ett exempel. Jag lyssnade på första avsnittet. Satt mest bara och kände en blandning av “fy fan” och irritation över att jag IGEN ska behöva känna mig som en röv för att jag är gamer och snubbe. Det är en ständig jävla skamkänsla man går runt med. Jag är vit, hetero och snubbe. Jag är ett problem. Jag tror det gör att man skjuter ifrån sig ämnet. Jag tror inte heller jag är ensam med den känslan. Jag tror på normalisering och att bekämpa den allmäna “trash-talk”-kulturen i spel. Den här fastetsade idén om att man SKA snacka skit om motspelare när man spelar spel. Gör man det på en fotbollsplan får man minst ett gult kort, kanske rött. Det tillåts inte ens att man svär på planen i vissa sammanhang.

  • Elinore skriver:

   Simon: Jag tycker också det är bra att det finns alternativ fast det är ju superviktigt att kvinnor OCKSÅ ska få prata om all skit snubbar gör i spelbranschen, som de får stå ut med och inte ska behöva stå ut med. Det är faktiskt viktigare än att du som snubbe ska slippa behöva känna dig obekväm med dina medmäns beteende. Missförstår jag dig? För det låter som att du blev mer irriterad över att du ska gå runt och skämmas än att du blev irriterad över tjejernas erfarenheter av sexism?
   Vi kan liksom inte hålla tyst bara för att nån snubbe blir obekväm och vill ha ett “inte alla män” inslaget med rosett och ett litet förlåt skrivet på etiketten.

   • Simon Johansson skriver:

    Ja du missförstår mig. Ingen ska behöva hålla tyst om någonting, och kvinnor får och _bör_ absolut tala ut om sina problem. Med det sagt är det inte säkert att alla kommer lyssna. Jag vet att problemet finns. Jag har hört historien tusen gånger. Jag pallar inte höra den om och om igen. Men någon annan gör säkert det och någon där ute kommer komma till nya insikter om sitt beteende.

    Jag är övertygad om att det finns ett stort behov av att normalisera kvinnor inom alla möjliga områden. Jag blev så jävla glatt överraskad av att höra att Effies bok inte är ännu en själadödande inblick i hur toxisk mitt favoritintresse kan vara. Men som sagt, jag kräver INTE att någon ska ändra sitt sätt att hantera problemet, jag tycker bara det är så jävla kul att se något positivt om kvinnor i spelvärlden istället för det vanliga ångestbajset.

 2. Elinore skriver:

  Intressant att höra om boken. Tror aldrig det nämndes vad den hette dock 😀

Skriv en kommentar