Svamppod

Avsnitt 253: Noll procent politik

Matilda, Glenn, Tobbe och Tommy disskuterar spel! Det blir Smash Bros, Command & Conquer, Walking Dead och massa mer. Men absolut inte politik, poilitik har ju inget med spel att göra, right? Jo just det, Matilda och Tobbe bondar över vad de allra flesta skulle kalla för “Äcklig mat”.

 

 

Hämta Avsnitt Här!

Kommentarer

  1. Martin Lindell skriver:

    Apropå Starbreeze, Overkill och 505 Games. Känns som ni redde ut 505:s roll som förläggare av fysiska versioner. Overkill är studion under ledning av Bo Andersson som startade efter Grins fall. Starbreeze köpte sedan upp Overkill. Det var mer som ett omvänt förvärv där Overkill fick betalt i aktier och tog kontroll (på uppdrag av Starbreezes styrelse och nuvarande ledning som ville satsa på egna varumärken istället för work for hire-uppdrag). Så då tog Bo och hans gäng tog över Starbreeze, kontoret flyttades till Overkills lokaler, merparten av gamla Starbreeze-personalen som fanns i Uppsala gick vidare till Machinegames och Josef som gjorde Brothers tillsammans med Starbreeze startade egen studio i Hazelight. Overkill hade hunnit bli kända för PayDay, så man har fortsatt att använda Overkill som varumärke för studion, därav Overkill’s The Walking Dead som också är ett sätt att skilja spelet från andra Walking Dead-spel samt framhäva kopplingen till PayDays framgång. Sedan kan man diskutera hur det gick. Men förhoppningsvis redde det ut det garnnystan kring Starbreeze och Overkill. 🙂

Skriv en kommentar