Svamppod

Avsnitt 281: Har du en fysisk grej du kan dra i?

Tobbe, Ludde och Anders träffas en stund och pratar om bilar, Uppsala och Tinder.

Trevlig lyssning!

—–
Spel det pratas om i avsnittet:
LEGO Speed Champions (Forza Horizon 4)
CTR
Super Mario Maker 2
Dr Mario World
—–

Hämta Avsnitt Här!

Kommentarer

 1. Peter skriver:

  Hej på er!

  Tänkte bara ta upp det med bromsar på bilar. Det har några olika syften. Det första är att ca 70-80% av bromskraften kommer på framhjulen. Detta gör att bakre bromsskivorna aldrig får sin beläggning ansträngd om man inte bromsar hårt varpå skivorna rostar då de är i stål. Det andra handlar om att det är mekaniska bromsok som har kolvar i sig som trycker ut bromsbeläggen mot skivan när man bromsar. Om de inte används så börjar de kärva och då slutar de fungera och man får byta bromsoken bak. Skivor + belägg + ok på en Toyota Auris på verkstad är ca 10 000kr. Således billigare att bromsa till rejält några gånger varje vecka och få byta en uppsättning belägg extra på 10 000 mil.

  Vad gäller att ”rycka i kryckan” så kan jag visa dig hur det funkar Tobbe. Vi kan ta det i vinter om du vill. Bor ju ändå i Borås och för att vara ärlig så är det inte bara för att leka, att veta hur en bil beter sig när det släpper är i te alls fel.

  //Retepg
  //Rocca

 2. BooliBoo (Pär) skriver:

  Bästa avsnittet på väldigt länge.

Skriv en kommentar