Rökning, eller snarare rökförbud, verkar vara stort just nu. Utvecklarna till Gears of War, The Coalition, hakar på trenden och förbjuder allt bolmande i deras nya spel Gears 5. Det efter påtryckningar från anti-rökningsorganisationen Truth Initiative.

Gratis spel från Epic Games

Mysrysaren Limbo

Gratis är som bekant gott, och är du en indiespel-älskare så kommer du nog bli glad över nyheten att Epic Games ger bort det kusliga spindel-spelet Limbo gratis till och med den 25 juli.

Spelet, från 2011, är ett rys-mysigt sidoscrollande pusselspel om en ung pojke som i jakt efter sin försvunna syster äntrar Limbo och blir jagad av läskiga spindlar.

Förutom Limbo så kommer även Action-RPG:et Moonlighter samt överlevnadsspelet This War of Mine att vara gratis från och med 25 juli till och med första augusti.

Siris tankar: Perfekt läge i sommarspeltorkan att istället gå till fyndhörnan och rota. This War of Mine har även den intressanta vinkeln att det är ett krigsspel, men istället för soldat, så spelar du en grupp civilister.

Mystiskt hål i Sea of Thieves

Det Berömda Hålet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter den senaste uppdateringen, Black Powder Stashes, har ett mystiskt hål uppträtt på en ö i Sea of Thieves. Det mystiska hålet ligger på koordinaterna I-12 och J-12, även känt som ”Killer Whale Island” efter karaktären Merricks skepp Killer Whale, förliste där.

Teorierna om vad hålet är till för är många, och möjligtivs en av de mer sannolika teorierna är att hålet kommer att relatera till nästa månads uppdatering, Dark Relic.

Än så länge verkar hålet inte fylla någon större funktion. Christopher Livingston på Polygon meddelar att han testat att gräva i hålet samt hälla vatten i det, men utan några som helst resultat.

Siri tankar: Ett hål! Jag älskar verkligen hur små mysterium som det här kan engagera hela communityn.

Inget bolmande i Gears 5

Michael Barrick med cigarr

 

 

Det är inte enbart uteserveringar i Sverige som infört hårdare restriktioner mot rökning. Det senaste spelet i Gears of War-serien, Gears 5, ska nämligen bli helt rökfritt efter ett aktivt beslut från utvecklarna The Coalition.

Beslutet kom efter att The Coalition blivit uppsökta av organisationen Truth Initative, en ideell organisation som arbetar mot rökning. Spelstudions chef, Rod Fergusson, motiverar beslutet med att:

”I’ve seen firsthand the devastating impact of smoking. It’s always been important for me to not use smoking as a narrative device, which is why we made the conscious choice to avoid highlighting or glorifying smoking in ‘Gears 5’ and throughout the Gears of War Universe moving forward.” 

I tidigare Gears of War-spel så har det som oftast funnits cigarren eller cigaretter, inte minst från den kedjerökande korpralen Michael Barrick. Det kommer alltså nu att vara ett minne blott.

Däremot så kommer vi fortfarande att få se rök från gevärspipor, då spelet fortfarande har klassificeringen M, vilket är rekommendationen +17 år.

Siris tankar: Tycka vad man vill om rökning, men det här med rökförbud verkar vara helt i tiden. Självklart tänker jag på uteserveringarna här i Svedala, men även Netflix har bestämt sig för att dra ner på rökandet i sina egenproducerade tv-serier och filmer.

Vad tycker du, är det rätt eller fel att förbjuda rökning i spel?

 

PS! Har ni hunnit se Netflix trailer för den kommande The Witcher-serien? Ser rätt ball ut om du frågar mig!