Svamppod

Avsnitt 286: Ett helt nytt Rike

Svampriket genomgår en metamorfos och är vackrare än någonsin och Anna samlar Peter och Anders för att prata om allt som är nytt på sajten. Det blir lite spel också, vi borrar ner oss ändå lite mera i Control och Horizon Chase Turbo, bävar inför sexscener i kommande Cyberpunk 2077 och kan inte sluta mysa över helgens RRMeetup.

 


Spel som diskuteras:

 • Control
 • Horizon Chase Turbo
 • Cyberpunk 2077
 • Mortal Kombat 11

 

 

Ladda ner avsnitt här!

 

Kommentarer

 1. Ruben skriver:

  Den nyagamla stilen (nyretro?) är synnerligen och sjusärdeles elegant. Och Gloomhaven kan glatt rekommenderas.

  Veckans inte-Pajlen-fråga:
  Angående det här med att betala sina medarbetare i Kexchoklad, så, alltså, har Anna & C:o faktiskt fått betalt (via t.ex. Patreonpengar), eller är det fortfarande 100% volontärarbete att hålla på med den typen av de facto jobb för Svampriket?

 2. Simon Johansson skriver:

  Hela snacket om Cyberpunks sex-scener kändes mest som nonsens-babbel. Det enda ni hade att att gå på var att sex-scenerna kommer vara förstaperson, sen var det bara en massa gissningar och projektion. Det mest troliga är väl att man antingen får se scenerna från perspektivet att man rider någon eller att man blir riden av någon, eller något i den stilen. Jag förstår inte var man ska kunna hitta något eventuellt problematiskt i detta… Ett slöseri av 15 minuter…

  • Pim Ehrelind skriver:

   Förlåt om jag då “gissar” vidare, men det känns lite som att du nonsensförklarar diskussionen för att du kort och gott inte gillar den, eller medvetet inte vill förstå den. Du har antagligen rätt om kameraperspektiven, ja, men diskussionen i podden handlar ju i grund och botten om varför en sexscen i förstaperson faktiskt behövs. I synnerhet i ett spel som redan fått skit för att försöka vara omoget edgy.

   • Peter Ahonen skriver:

    Ville också medvetet spekulera i vad det finns för möjligheter när sexscener blir mer immersive, om det går att försöka göra något nytt här? Det skulle också kunna bli något banbrytande, men sen måste en ju väga in kreatören i det hela. Att förutsättningslöst spekulera i vad CDPR har för intentioner och ambitioner tycker jag är högst relevant.

    Det får medges att diskussionen inte blev särskilt uttömmande på den korta tiden vi har, men att det uppfattas som slöseri med tid beror nog på mottagaren i det här fallet speciellt.

Skriv en kommentar