Återigen har vi lite stiltje i branschnyheterna, utöver Fortnite-bråket mellan Epic och Apple som alltjämt tuffar på. Tur då att världens, till besökarantal sett, störta spelmässa, Gamescom, är igång. Eller inte, på grund av ja… allt. Men en öppningsshow med en greenscreenad Geoff Keighley pratandes med en vägg bjöds vi på – och därför vigs veckans nyhetssvep åt det bästa som visade under de drygt två timmarna, även om det inte var supermycket nytt.

Call of Duty: Black Ops Cold War

Det blir Call of Duty i år igen, tro det eller ej. Och även denna gång rebootar man en gammal favorit i form av Black Ops, fast som en uppföljare till första Black Ops, fast inte Black Ops 2. Solklart. Ronald Reagan är hur som helst jäkligt läbbig.

Släpps den 13 november.

Unknown 9: Awakening

Unknown 9 är någon sorts multiplattformshistoria med en massa olika berättelser på en massa olika ställen. Jag förstår ingenting av det och ingeting av teasern för Awakening, men snygg var den!

Oklart släppdatum.

Age of Empires 3: Definitive Edition

THE SWEDES!

Nästa Dragon Age

Ingen gameplay och inte ens en cinematisk trailer, men ändå det mesta vi fått se av nästa Dragon Age hittills. Fluffigt och gött snack med utvecklare med ett fåtal bilder i spelmotorn.

Extremt oklart släppdatum

Sam & Max: This Time It’s Virtual!

Sam & Max i virtual reality ser riktigt lökigt ut, men jag är oerhört svag för den svagsinta duon, så det här kan vara något att damma av mitt PSVR för.

Släpps 2021.

Little Nightmares 2

Malmöutvecklade Little Nightmares 2 håller jag såklart ögonen på, och snart är det dags för release. Första spelet var toppen och det här ser ut att följa i samma mall, fast med två karaktärer istället för en.

Släpps 11 februari till nuvarande plattformar, något senare till Playstation 5 och Xbox Series X.

Star Wars: Squadrons

Star Wars: Squadrons fortsätter att se helt fantastiskt ut, men jag kan inte släppa den där obehagliga känslan av att EA kommer att hitta ett sätt att fucka upp det helt och hållet. Är det inte mikrotransaktioner eller lootlådor kommer det att vara något annat, tro mig. Kan vara ett spel jag fortsätter ha mitt sedan tidigare avdammade PSVR framme för.

Släpps 2 oktober.

Star Wars i The Sims 4

Jag har inte spelat The Sims sedan det andra spelet, men Star Wars i The Sims 4 måste väl vara jättestort? Nästan så att jag blir sugen att spela igen.

Släpps 8 september.

Mafia: Definitive Edition

När alla andra spelade GTA 3 fullkomligt knarkade jag Mafia. Det fanns inget coolare än att hålla hastighetsbegränsningen och inte köra mot rött. Att karaktärer och story var mycket mer indragande bidrog såklart också. Remaken ser ruggigt snygg ut, frågan är bara om resten av spelet håller idag.

Släpps 25 september.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Jag har uppskattat många Lego-spel, men oftast spelat dem själv. Det här kan bli det jag introducerar min son till och ser väldigt mycket fram emot att han ska hata det efter fem minuter

Framflyttat till 2021.

Fall Guys säsong 2

Sensommarens största virala hit är definitivt Fall Guys. Jag har själv misslyckats att vinna kronan otroligt många gånger, även om jag varit väldigt nära att roffa åt mig den. I säsong 2 verkar man ha valt ett medeltidstema med nya grenar och dräkter att larva runt it.

Oklart släppdatum.

Medal of Honor: Above and Beyond

Respawn gör jättespel som Apex Legends och Star Wars Jedi: Fallen Order. Men man gör även av oklar anledning Medal of Honors comeback – i VR. Det ser visserligen ut som att det kan göra en hel del kul i virtual reality, men hela grejen är så konstig. Hur många är sugna på Medal of Honor, andra världskriget – och dessutom Oculus-exklusivitet?

Släpps i vinter.

Destiny 2: Beyond Light

Den här slank med av rent personliga skäl. Det är ”bara” en expansion till Desinty 2, men det spelet har en sjuk förmåga att göra mig sugen på att återvända gång på gång. Ser fram emot att skaffa iskrafter till min warlock innan jag lägger ner det efter ett par dagars spel, som vanligt.

Släpps 10 november.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Showens största nummer var såklart en utökad titt på Playstation 5-spelet Ratchet & Clank: Rift Apart. Det är partikeleffektfest och teleporteringarna med minimala laddningstider ser riktigt imponerande ut. Inte nog med det, det ser dessutom väldigt kul ut att spela, och jag älskar Ratchet & Clank!

Släpps någon gång under Playstation 5:s ”launch window”