Det har varit E3, plus lite till, hörrni! I ungefär en vecka har vi drunknat i trailers för kända och okända spel. Det är dags att sammanfatta vad E3 med omnejd har haft att bjuda på med ett axplock av det allra fetaste och det allra märkligaste. Eftersom jag bara är en person och dessutom människa tar jag för givet att jag missat något riktigt bra. Hojta, i så fall. Vi kör i kronologisk ordning, häng med!

Orkar du inte läsa eller kolla på trailers kan du istället få den stora E3-podden med mig, Glenn, Ludde och Peter rätt in i dina öron HÄR.

Playdate

Vi har fått veta mer om den lilla handhållna spelkonsolen med vev, Playdate. Den går att förhandsboka (åtminstone i USA) i juli och kommer att kosta 178 dollar. Då ingår första ”säsongen” om 24 spel. Den kommer även att säljas med en högtalare som också är en pennhållare (penna medföljer!).

Battlefield 2042

Tillbaka till framtiden med 128 spelare i Battlefield 2042 från svenska Dice. Släpps den 22 oktober.

Metal Slug Tactics

Den klassiska skjutarserien Metal Slug blir Xcom-liknande turodningsbaserd taktik.

Salt and Sacrifice

En uppföljare(?) till Dark Souls-liknande Salt and Sanctuary släpps nästa år, konsolexklusivt på Playstation.

Two Point Campus

Efter Hospital – nu kommer Two Point Campus. Släpps nästa år.

The Anacrusis

Fyra spelare – och tusentals med arga utomjordingar ombord på rymdskeppet The Anacrusis. Kommer i höst.

Bloodhunt

Malmöstudion Sharkmobs första spel Bloodhunt, baserat på rollspelet Vampire: The Masquerade har visats upp ordentligt. Stängd alpha från 2 juli.

Planet of Lana

Undersköna Göteborgsutvecklade äventyret Planet of Lana släpps nästa år.

Tribes of Midgard

Vikinga-action i co-op i Tribes of Midgard släpps den 27 juli.

Elden Ring

Elden Ring är ett spel som finns, och det ser helt makalöst ut. Släpps till PC och både gamla och nya konsoler den 21 januari 2022.

Dolmen

Dolmen.

Skatebird

Hela Wholesome Direct är supermysig och värd att kolla in, men den kan egentligen sammanfattas med ett ord: Skatebird!

Rainbow Six Extraction

Tom Clancyverse tuffar vidare med Rainbow Six Extraction (tidigare Quarantine, ouch!). Man hakar på vad som verkar vara en ny Left 4 Dead-trend och kastar in lite lysande ögon-zombies.

Mario + Rabbids Sparks of Hope

En uppföljare till Mario Med Pistol känns på samma gång båda överraskande och självklart. Denna gång verkar fokuset vara på större rörelsefrihet.

Avatar: Frontiers of Pandora

Jag har följt Malmöstudion Massives jätteprojekt, och anledningen till att de köpt upp ett helt kvarter och massanställt, länge, och nu fick vi till slut en kort teaser. Det är väldigt oklart vad det är tänkt att bli för sorts spel, men nyfiken, det blir man.

Rocksmith+

Rocksmith är mer ett verktyg för att lära sig spela gitarr eller bas än ett spel, men det är riktigt imponerande. Jag är basist till vardags, men en riktigt usel gitarrist och kommer definitivt att skaffa detta för att slipa på det sistnämnda.

Trek to Yomi

Även Devolver höll låda i år och visade upp en hel del intressant. Mest nyfiken blev jag på det andra Akira Kurosawa-spelet på kort tid i sidoscrollande Trek to Yomi.

Starfield

Microsoft och Bethesda slog på stort med sin show och nu har vi till slut fått se Bethesdas nästa jättespel, Starfield. Eller nej, det har vi inte alls, men vi har fått en rätt intetsägande teaser och ett släppdatum, 11 november 2022.

S.T.A.L.K.E.R 2: Heart Of Chernobyl

Även om jag aldrig klarade originalet är jag svårt nyfiken på Stalker 2 som släpps den 28 april nästa år. Men, som Peter säger, är det för polerat och för lite jank?

Contraband

Ännu en rätt så intetsägande teaser för vad som kan bli ett intressant spel. Contraband från svenska Avalanche. Co-op, open world, Sydostasien är väl i princip vad vi vet. Släpps någon gång.

Twelve Minutes

Mordgåtan Twelve Minutes fortsätter att vara något av det mest spännande som är på gång. Släpps den 19 augusti i år.

Psychonauts 2

… tätt följt av Psychonauts 2 som även det äntligen fått ett datum – 25 augusti.

Somerville

Om det här ser ut som om det är besläktat med Limbo eller Inside, så beror det på att det görs av före detta Playdead-folk. Ser riktigt lovande ut! Kommer nästa år.

Halo Infinite

Jag kan inte sätta fingret på vad man har gjort, men det ständigt framskjutna Xbox-flaggskeppet ser mycket bättre ut än sist. Tur är väl det, för oj vad viktigt det är att det blir bra. Släpps i slutet av 2021.

Diablo 2: Resurrected

Hade inte räknat med att se det här på en Microsoft-visning, men här är vi nu. Oj oboj så mycket vissa av oss på redaktionen ser fram emot detta. Kan det vara lika bra som när vi var barn? Kommer 23 september.

Shredders

Det jag gillade bäst med Steep var hur chill det var att glida ner för bergen i en meter puder. Shredders ser ut att bli ännu mer chill, och jag blir oerhört sugen.

Atomic Heart

Om Bethesda grundats i Ryssland istället för USA hade Fallout varit Atomic Heart. Spännande!

Replaced

Snyggaste spelet på E3? Jag tror nästan det. Replaced ser verkligen helt galet ut. Släpps nästa år.

Forza Horizon 5

Nästa spel i den just nu kanske absolut bästa racingserien, Forza Horizon 5, släpps den 9 november och jag längtar efter att brummar runt bland mexikanska kaktusar.

Redfall

Ännu en intetsägande trailer som inte visar så mycket mer än att Redfall är co-op och handlar om vampyrjakt. Men det är Arkane, och då är jag hundra procent med på banan.

Tinykin

Har du Pikmin-abstinens precis som jag? Har vi tur kan Tinykin vara något. Ett av många nya spel som dök upp under PC Gaming Show. Släpps nästa år.

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Squares visning bjöd på några riktiga kalkoner. Tetsuya Nomura borde förbjudas att göra spel efter den här trailern. Vad ÄR det ens? CHAOS!

Marvel’s Guardians of the Galaxy

Ryktena visade sig stämma och det blir spela av Guardians of the Galaxy. Tydligen inte multiplayer, till skillnad från Avengers-spelet. Kan bli något! Släpps 26 oktober.

Final Fantasy Pixel Remaster

Square Enix visade åtminstone en trevlig Final Fantasy-nyhet i form av pixelremakes av Final Fantasy 1-6.

Mario Party Superstars

En blandning av klassiska bräden till tidigare spel i serien kan bli ett måste under blöta spelkvällar framöver. Kommer 29 oktober.

Metroid Dread

Inget Prime 4 denna gång, men från ingenstans halar Nintendo fram ett 2D Metroid i form av Metroid Dread. En av hela E3:s absolut fetaste trailers, säger han med en hel sleevetatuering med Metroid-motiv… Kommer 8 oktober.

WarioWare: Get It Together

WarioWare till Switch? Givet! Hoppas att serien hittar tillbaka till storhetsdagarna på Gamecube och Wii. Släpps 10 september.

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp

Jag spelade oerhörda mängder Advance Wars på emulator i tonåren, och har längtat efter något bra i serien sedan dess. Just 1 och 2 är de enda jag spelat, och det ska bli kul att se hur de artar sig i nya versioner. Släpps 3 december.

Game & Watch: The Legend of Zelda

Vi fick inte se någon ny Switch, men väl en ny Game & Watch, med fyra inbyggda Zelda-spel – och en klocka!!!

Uppföljaren till Breath of the Wild

Nintendo avslutade hela E3 med en riktig banger. Vi vet redan att The Legend of Zelda: Breath of the Wild får en uppföljare, men nu fick vi se en trailer med gameplay i vad som ser ut som en raserad värld med mycket vertikalitet. Vi fick även veta att det är tänkt att släppas nästa år. Håll tummarna!