Retroresan

Det är kul att gå runt och fisa

Hello!

Så har vi tagit oss genom det första spelet som utspelar sig i Oddworld.

Follow Me!

Vi går genom vad en komplicerad handkontroll kan göra för en PSP, förälskar oss i förrenderad grafik och märkliga ljudmattor.

OK!

Anders har också nått slutet av Final Fantasy VI och ger en gedigen genomgång av slutet och funderar lite över vad han kan ha missat. Samson fortsätter vara lika kärleksfullt dryg som vanligt.

Musik

Retroresan: Det är kul att gå runt och fisa (Oddworld Abe’s Oddysee klart, Gradius III start)

Kommentarer

 1. Lunkan skriver:

  Ohohoh, trivial pursuit, tv-spels-upplagan, bästa idén ever!!!

  Måste sätta mig och fila på det redan nu!!! Hjälp mig?

 2. Lephyrius skriver:

  Oj! Bad Fur Day.. Har varit sugen på det jätte länge. Det här blir sjukt jobbigt att få tag på men jag skall göra mitt bästa.
  Bra att Anders tog Cyans Dream jag tyckte också att Wrexsoul var den jobbigaste bossen. Nu förstår jag att Samson har gjort research tänkte väl att det lät lite som att Samson är ett Final Fantasy orakel man kan fråga vad som helst.
  Rättelse: Gradius III släpptes i USA den 08/13/91 men vi i Europa fick det officiellt först i Gradius III and IV till PS2 den 11/24/00. Med andra ord nästan 10 år efter alla andra hemskt med tanke på att det är så bra.
  Kul att ni tog Gradius III ni vet vilken sucker jag är för shmups som t.ex. R-Type eller Darius Twin(tips!). Jag har en gång klarat Gradius III till min SNES för ca 10 år sedan. Så jag tänkte att det här skulle bli en enkel match. Det var i.a.f. ett mycket bra komplement till Heavy Rain för att jag kände mig inte så sugen efter Metal Slug 3 som låg så nära inpå så jag kanske inte kunde hitta Zen tillståndet som oftast krävs för att klara spelet. Nåja det är inget att ligga sömnlös på nätterna för. Jag känner överlag att det inte fanns så mycket att säga om spelet det är ett ganska standard shmup spel.
  Vilka var er inställningar på skeppet?
  Kan vara intressant att veta för att det säger mycket om en som spelare.
  Min favorit var:
  Missiles: Hawk Wind
  Double: Double
  Laser: Ripple
  ?: Force Field
  !: Mega Crush

  Gradius III:

  1.Grafiken: Ok för den tiden. Jag tycker det är tråkigt att att det är så mycket rymd. Tycker det är bäst med banorna som man är inne i typ någon rymdstation. Jag älskar moai huvuden men jag tycker inte dom passar i rymden.
  2.Ljud: Skott ljudet är inte speciellt störande men det känns inte som att jag har skjuter väldigt kraftfulla skott. Musiken är bra även fast det känns att det har några år på nacken. Stage select temat är det bästa i spelet.
  3.Kontroll: Bra men lite seg och aningen enkel. Att det är ett rent spel utan en massa funktioner som ingen använder betyder inte att det är ett dåligt spel. Det kanske bara jag som vant mig vi att att det ä så lite kollisionsyta på skeppet ifrån bullet hell shooters och är för optimistisk .
  4.Gameplay: Ett väldigt långt spel för att vara en shooter även fast jag har kommit till 8:e banan och jag tror det är 10 banor gör att det känns rätt surt det hade nog blivit mycket bättre om det hade varit kortare och varit mer varierande. Antagligen för att den 7e banan sög liv av mig båda banorna är dom coolaste i spelet för att man älskar bossar. Kul att man kunde gör inställningar på sitt skepp. Det krävs inte mycket för glädje: ett skepp, en bunt fiender och ett vapen som går att uppgradera litegrann. Bonus banorna var det roligaste banorna för att där såg man lekfullheten medans det andra banorna var lite för raka och det hände inte så mycket.
  5.Utmaning: Jag fattar inte hur jag har kunnat klara spelet en gång i tiden. Ibland undrar man om man blivit sämre som spelare när man blivit äldre?
  6.Slutsats: Det här är ett spel som får mig att fundera över hur jag har utvecklats som spelare, att åka igenom rymden är som en resa in i själen där man får veta om man är fortfarande det rastlösa barnet eller den vuxna mer strukturerade mannen jag har blivit. Tänk vad ett styrkors, en skjut knapp och en välja bonus knapp kan säga om en. Vad säger det om er?

 3. Lephyrius skriver:

  Vill bara lägga till:
  Att kommentaren om andra världskrigs parallellen och Oddworld var dum och skulle ha tagits bort. Så är det när man sitter uppe sent och skriver. 🙂 Jag ville säga det för det gnagde i huvudet på mig.

  Anders:
  Sedan när jag spelade Gradius III för första gången för 10 år sedan så minns jag inte om jag fuskade. Jag tycker att frustrationen på banan med plantorna är enorm + en massa andra banor. Dock så är det alltid de 3 eller 4 bossarna på rad som drar liv.
  Vill bara säga det så jag inte framstår som övermänsklig även fast jag gillar Ikaruga utmaningar. Jag kommer inte att vara med på din FFVII-resa eftersom FFXIII ligger så nära och jag tål inte blandat, i.a.f. inte FF-mix. Det var ett mycket lockande erbjudande ändå.

  Jag spelar Conkers Bad Fur Day nu och jag älskar spelet. Omdöme kommer när jag klarat spelet. Jag är nu hos vampyren med zombierna Åhhh! Conker är så gullig med han lilla shotgun som han fick av Gregg. Åhhh! Gregg.

 4. Garageinfluensa skriver:

  Bad fur day ja. Har sedan länge varit sugen på att spela denna mist sagt underliga a platftormare. Tyvärr är spelet på tog får svårt att få tag på. Varken jag eller min plånbok innehåller några enorma summor riksdaler. Stort lycka till med spelet i vilket fall som helst.

  Tack för att ni förgyller min vardag.
  //Garageinfluensa

  PS. Genom den nya sidlayouten har man ingen aning om vad man håller på att skiva i kommentarerna. Skrivrutan är samma färg som texten. Kanske något ni vill ta en titt på?

Skriv en kommentar