Retroresan

Go Dino Riders!

Denna vecka tar vi oss an Spielbergs dinosaurie-epos Jurassic Park till SNES. Vi diskuterar fejkade förstapersonsperspektiv, äggletande och logik. Anders har traskat vidare i Final Fantasy VII och vi blir lite emotionella när sagan tar en känslomässig sväng. Till nästa vecka spelar vi Streets of Rage 2.

Länkar

Musikpaus

Retroresan: Go Dino Riders! (Jurassic Park SNES klart, Streets of Rage 2 start)

Kommentarer

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Retroresan, Samson Wiklund. Samson Wiklund said: Ny Retroresa. Retroresan: Go Dino Riders! (Jurassic Park SNES klart, Streets of Rage 2 start) http://bit.ly/ampjwx #fb […]

 2. Oldgast skriver:

  Grymt jag gillar att ni nämner Newman också. Har inte sett Jurassic Park så mycket men jag kommer ihåg att han är med. Seinfeld blir alltid lite bättre när han är med. För övrigt den bästa serien, möjligen tillsammans med The Simpsons.

  Har bara en liten fråga. Ni verkar gilla fighting-spel. Själv gillar jag Smash Bros och Street Fighter IV mest. Jag undrar om ni spelar med vanliga kontroller eller om ni har särskilda fightpads eller stickor. Har varit lite sugen på att skaffa något i den vägen men det är ju rätt dyrt så man vill ju veta vad man bör satsa på. Har ni några tips? Mad Catz Tournament Editions pris känns ju aningen saftigt, i alla fall för mig. 😉

 3. Oldgast skriver:

  Förresten. Får man vara så fräck så att man föreslår att ni ger The Legend of Zelda Oscarina of Time en ny chans nån gång i framtiden? Kanske i sommar? Ett väldigt kärt minne hos mig men även ett spel som jag inte har klarat. Skulle vara sugen på att haka på i sådana fall. Man kan ju spela Masters Quest också om man äger The Legend of Zelda the Wind Waker limited edition.

 4. Vargavaka skriver:

  Trevligt avsnitt som vanligt. Ganska lustigt att ett avsnitt av Retroresan “under tidspress” ändå betyder ett 1,5 timmar långt program 🙂

  Jag skulle dock vilja komma med en liten inflikning till Anders sagostund. Det är visserligen inte avgörande för historien men jag skulle verkligen vilja rekommendera Andreas att gå tillbaka till Gongaga (hette byn det?) med en viss kvinnlig medlem med rosa klänning i gruppen. Props för att du fann Vincent i din första genomspelning, själv fick jag gå tillbaka senare för att plocka upp honom när jag spelade FF7 för första gången.

 5. Robidoo skriver:

  Fint avsnitt men jag vill lägga till en sak nämligen att fps-delen inte alls var så fruktansvärt dålig som ni uttrycker er.

  När jag spelade det som liten spelade det ingen roll att det var urusel fps(!) eller att man hade goggles på sig. Det var känslan av att vara instängd på ett ställe där det kommer att gå förjävla dåligt om det kommer en dino. Jag spelade faktiskt inte husen alls egentligen för att jag tyckte det var så obehagligt att gå in. Haha.

Skriv en kommentar