Först av allt vill jag bara klargöra att jag inte tar ställning för eller emot detta med illegal nedladdning av spel i detta inlägg.

För det är nämligen om detta min teori handlar om. Illegal nedladdning!

Som samhället ser ut idag så är det ju väldigt lätt för gemene man, genom bara några klick på sin mus, att skaffa sig en komplett spelsamling till sin konsol. Vissa vill ju påstå att detta drabbar spelutvecklarna, genom att de inte säljer lika mycket spel, vilket i sin tur gör så att spelarna, som väljer att köpa sin spel, drabbas av höjda priser på spel. Det vore ju tråkigt om så är fallet, är ingen expert på området, men det är inte det som är det farliga med den illegala nedladningen. Nä, det som är den största faran, är att vissa spel kanske aldrig får en ärlig chans! Ärlig chans för vaddå, undrar ni nu. Jo, en ärlig chans att bli spelade på riktigt! Vad menar jag med detta då?

Vi tar som exempel Gamer 1 och Gamer 2. Gamer 1 åker till sin lokala spelbutik och inhandlar ett nytt spel för, låt oss för enkelhetens skull säga 695 svenska kronor. Han/hon beger sig sedan hem, sätter in skivan i sin konsol och börjar spela. Till en början känns spelet rätt mediokert, men sedan efter en några timmars spelande så växer spelet och det blir en ganska så mysig upplevelse.
Gamer 2 i sin tur, sitter hemma och bestämmer sig för att ladda ner samma spel som Gamer 1 precis har inhandlat, men väljer även att samtidigt ladda ner fem andra spel. När spelen är färdigladdade och brända sättter sig Gamer 2 tillrätta i soffan och börjar att spela det spel som Gamer 1 inhandlat. Även Gamer 2 tycker att det känns mediokert, men istället för att fortsätta äventyret, så väljer han/hon att trycka på ejectknappen och istället testa ett av de andra nybrända spelen och avfärdar det just spelade spelet som skräp!

 

Det är väldigt tråkigt tycker jag, för att det gör att jag nu för tiden känner att de enda som jag kan lita på, när det gäller omdömen om spel är recensenter. Och hur de sätter betyg nu för tiden kan man också diskutera.

Det är iallafall inte som det var förr, då man kunde fråga sina vänner om vad de tyckte. Om man frågar det nu, så kan man inte vara säker på om de har gett spelet en ”ärlig chans”…

Pojken på bilden har absolut ingenting med detta inlägg att göra. Han har bara en konstig frisyr och lustiga byxor.