Nu på fredag är det upp till bevis för ett av mina favoritspel all time. Är det spelet lika fantastiskt som jag minns det?  Det är nämligen som så att de trevliga herrarna tillika programvärdarna för Sveriges bästa spelpodcast Retroresan Samson Wiklund och Anders Brunlöf, har efter mycket tjatande från min sida äntligen satt tänderna i James Pond II – Codename Robocod.

Det kan inte finnas ett bättre sätt att ta reda på om ett spel håller fortfarande, efter 20, än att låta Samson och Anders spela igenom det. Jo, jag skulle så klart kunna spela igenom det själv, men det vågar jag inte. För tänk om jag minns fel och det bara är skit? Då är det bättre att låta Samson och Anders genomlida det.

För er som inte har en aning om vad det är för ett spel kan jag kort berätta att det är ett plattformsspel, där du iklär dig rollen som James Pond – ”part fish, part machine, all secret agent” – Robocod! Du ska stoppa den elaka Dr Maybe som har bestämmt sig för att ta över världen. Det tänker han göra med hjälp av elaka leksaker, som han så klart har tillverkat i Tomtens verkstad, som han har tagit kontroll över. Visst låter det fantastiskt?

Jag fick först upp ögonen för Robocod, när jag läste den numera utdöda speltidningen Mean Machines . Jag hade spelat del 1 på Amiga 500 och tyckte det var helt ok. Men efter att ha läst recensionen (här kan du läsa vad skribenterna tyckte) av uppföljaren inhandlade jag det så fort jag kunde. Vilket jag inte ångrade. Tillsammans med Castle Of Illusions, anser jag att det är det bästa spelet till SEGA Mega Drive!

Som sagt, minns jag det som ett fantastiskt plattformsäventyr, så det ska bli väldigt spännande att se vad det blir för pizzor på fredag. Om det blir något ätbart, eller något kräkbart!