Krönika

Självklart är det pepp!

Captain Price - Mannen, myten, mustachen!

Till skillnad från så många andra,  så känner jag pepp! Ja, så är det. jag känner pepp inför Modern Warfare 3. Jag vill spela klart historien. Jag vill veta hur det går för Soap och Price, för som ni vet slutade Modern Warfare 2 med en rejäl cliffhanger. Nästan (bara nästan) i samma klass som “Luke-I-am-your-father” cliffhangern från 1980. Det jag undrar över är, varför är det som så? Att det verkar som att det bara är jag som känner pepp? Jag vet att min kära kollega Tommy absolut inte gör det, inte heller killarna på Radiogamer (kanske Hedlund pyttelite) och som det verkar, alla som spelar TV-spel. Är det som så att folk har tröttnat på Call Of Duty-serien? Eller är det på fps-genren i stort? Även jag kan känna mig mättad på att skjuta folk i huvudet i ett förstapersonsperspektiv, så det är fullt förståligt.

Men om det inte är som så att folk har tröttnat, vad beror det då på? Kan det vara som så att Modern Warfare är det nya Mario? Det är nästa spelserie som “alla som har koll” ska klaga på, att det inte gör något nytt, att det bara är mer av samma fast i ny kostym? Är det helt enkelt inte creddigt att gilla Modern Warfare längre? Om man gör det, är man en casual-spelare då, som inte vet vad TV-spelande handlar om?

Men nu kanske du undrar varför jag känner pepp. Vad är det som gör att jag så gärna vill spela en tredje del? När det kommer till Modern Warfare-serien är det…

…wait for it…

historien jag spelar det för!

Så är det. Jag streckspelade MW1 och MW2 och fann historien så där härligt ostig som bara en härligt ostig amerikansk actionfilm kan vara och jag uppskattar härligt ostiga amerikanska actionfilmer. Tyckte det var riktigt roligt att axla en (eller ja, flera) roll i en sådan historia. Vidare tyckte jag att Infinity Ward gjorde ett fruktansvärt bra jobb, med att regissera det hela. Än idag håller jag min resa med Soap och gänget högt, när det kommer till fps-upplevelser. Jag hade helt enkelt förbannat roligt med de två MW-kampanjerna och är övertygad om att jag kommer ha minst lika roligt i höst!

Jag känner pepp, gör du?

Inga kommentarer

 1. blutt skriver:

  Jag känner enorm jävla pepp ska du veta! Tom mer för MW3 än B3. Men för min del är det multiplayern som lockar mest även ifall Singleplayerdelen är solid som sten. Egentligen har det ju bara släppts två delar i Modern Warfare-serien, den del utav Call of Duty-franchisen jag gillar mest. Cod 2 har iof en ganska stor del utav mitt hjärta också 🙂 Black Ops och World at War kan gräva ner sig någonstans!

  Sålänge spelen är bra så spelar det ingen roll om det är COD 1 eller COD 34.

 2. Andreas Berg skriver:

  Sett enbart till enspelarläget tycker jag att Call of Duty-serien började dala redan efter Call of Duty 2, mycket på grund av att det är väldigt mycket av samma upplevelse om och om igen. Modern Warfare var det senaste och troligtvis sista Call of Duty jag spelade själv så direkt intresserad av nästa del är jag inte ^^

  Jag förstår dock charmen i spelen och kan verkligen köpa att många tycker att de även i enspelarläget fortfarande är väldigt kul mycket på grund av sin storslagna presentation, det är bara inte för mig 🙂

 3. Okej. Menar du att jag måste köra igenom ettan och tvåan som ligger och skräpar hemma nu då? Är det en story i allt detta sågande? Damn it :p

 4. Ludde Lundblad skriver:

  @Emmy – Allt sågande? Det är inte Gears Of War 3 jag skriver om 😉
  Men ja, helt klart ska du köra igenom kampanjen i Modern Warfare 1 & 2. I runda slängar kör du igenom de båda på 10-12 timmar 🙂

 5. Men gud… glöm att jag sa något… *slår mig själv i skallen*
  Har redan spelar MW1 och 2 jue.

  Har totalt hjärnsläpp. Kan man ringa någon för sådant. Tar du joursamtal?

 6. Jag skyller för övrigt allt på bröllopsförvirring och bestående efter-födsel-hjärnskador.

 7. Ludde Lundblad skriver:

  @Emmy – ;D

 8. Holmberg skriver:

  Jag sållar mig till gnällspikarna som inte känner mig det minsta sugen på MW3.

  Ska dock erkänna att jag tyckte att Blackops-kampanjen höll högre kvalitet än jag trodde den skulle göra.

  Nej det är istället det hetsiga gameplayet jag inte orkar med. Singleplayerdelarna är som en bergodalbana (uttjatat uttryck jag vet..) där det aldrig riktigt känns som man kontrollerar sin karaktär utan det är hela tiden något som knuffar/drar en framåt i den snitslade banan medans fiender far förbi som en rörlig targeting-range. Som mot exempel kan jag ta Crysis 2 där det trots andra brister åtminstonde känns som att det är jag själv som flyttar mig och tar mig fram till nästa situation och ibland till och med kan välja lite hur jag vill angripa den situationen. I MW-spelen så försöker man bara hela tiden hänga med.

  Multiplayerdelarna i MW är en värre där man man spawnar i princip på varandra i lagen och man hinner aldrig mer än runt hörnet innan eldstrid utbryter och kanske dör man direkt.. efter 20 sek speltid.. men det gör ingenting .. bara spawna igen och runt hörnet igen och eldstrid igen… eller så överlever man och tar sig runt nästa hörn och upprepar historien där istället.

  Nu är jag ingen enorm FPS-fan överhuvudtaget men jag ser ändå rejält fram emot Battlefield 3 som jag vet sannolikt kommer ha en sämre singleplayerkampanj men ett Multiplayerspel som tilltalar mig betydligt mer med mer taktik och åtminstonde lite öppenkänsla och ett annat tempo. Och det är ju multiplayer som får mig att spela såna här spel överhuvudtaget.

 9. Niklas (Kraid) skriver:

  Jag håller med! Är pepp på att prova kampanjen i trean. Jag har inte spelat ettan, men tvåans episka hollywoodstory tog mig med storm. Visst, det är förutsägbart, visst det är lättsmält och visst, det är väldigt väldigt amerikanskt. Men fyfan vad tight och välgjort det är! Ska bli spännande att se vart karaktärerna öde barkar hän.

 10. Retro-Kim skriver:

  Minsann! Ostig amerikansk handling i Modern Warfare! Låter ju hur bra som helst.
  Det här måste undersökas.
  Då jag numera är nybliven XBOX 360-ägare ligger jag rejält efter.
  Jag tänkte undersöka Halo- och Gears of War-spelen först men sedan kan det nog bli lite MW.
  Tack för tipset! =)
  Något annat XBOX 360-spel jag borde ge en chans?
  Någon?

  Gamertag: SworddancerX

 11. blutt skriver:

  @Holmberg “Multiplayerdelarna i MW är en värre där man man spawnar i princip på varandra i lagen och man hinner aldrig mer än runt hörnet innan eldstrid utbryter och kanske dör man direkt.. efter 20 sek speltid.. men det gör ingenting .. bara spawna igen och runt hörnet igen och eldstrid igen… eller så överlever man och tar sig runt nästa hörn och upprepar historien där istället.”

  Ungefär så multiplayer-FPS har sett ut sedan födseln 🙂 Spelar man ensam så tycker jag Battlefield är dötråkigt i multiplayer och då blir det ju precis som MW2, helt taktiklöst. Men är man 10+ vänner som spelar kan jag tänka mig att det blir riktigt roligt, dock händer ju det inte så ofta ifall man inte hänger på Battlefield-forum. Smaken är som baken, jag har alltid varit en stor fan utav Quake och då faller det ju naturligt att jag föredrar MW2… En tips för att öka träffsäkerheten i diverse fps_lir är Instagib i Quakelive! Helt gratis och helt GALET roligt! Om man gillar fart dvs!

 12. Ludde Lundblad skriver:

  @Retro-Kim – Ladda hem LIMBO omedelbums! 🙂

 13. Lizzarder skriver:

  Ser mer kamapanjen i de här spelen som en häftig berg och dalbana där man då och då ställs inför häftiga situationer (atombomben ex.). Historien och karaktärerna glömmer jag snabbt bort dock.

 14. Anders Brunlöf skriver:

  Rätt lustigt faktum är ju att majoriteten av de som spottar, fräser och svartmålar serien ändå sitter där med ett par exemplar i spelhyllan.

  Modern Warfare 3 kommer helt klart bli ett riktigt bra spel, supertight motor och välregisserade spelsekvenser. Det är brett, så alla älskar det inte men ofantligt många kommer ändå spela det. Och troligtvis kommer det krossa allt annat försäljningsmässigt.

 15. Niklas Sintorn skriver:

  Anders: Lite som Aftonbladet då? Alla påstår att de hatar tidningen men de flesta läser den ändå. 🙂

 16. Anders Brunlöf skriver:

  Niklas: Riktigt bra liknelse!

 17. Tommy Håkansson skriver:

  Jag spottar och fräser inte så mycket som jag mest bara tycker spelen är vansinnigt ointressant. Men jag sitter i alla fall inte med ett enda CoD-spel i hyllan! 😀

 18. Retro-Kim skriver:

  @Ludde – Jag får nog göra det! Har redan laddat ner och spelat igenom Lara Croft: Guardian of Light och Hard Corps: Uprising. Co-op med brorsan är aldrig fel – rena nostalgi-trippen för en Retro-kille som jag =)
  Närmast på tur står Shadow Complex, men sedan ska jag allt fixa Limbo.
  Trodde du skulle lobba hårt för Braid… där ser man =P

 19. Ludde Lundblad skriver:

  @Retro-Kim – Shadow Complex är suveränt! Metroidvania när det är som bäst!
  Eftersom Braid även finns på PSN trodde jag att du redan hade varit så pass duktig och spelat det 😉

Skriv en kommentar