Övrigt

Red Dead Redemption – “A Game for your buck”

Jag har inte så mycket att säga idag, mer än att jag fortfarande spelar Red Dead Redemption. Jag är ca. 20 timmar in, men storymässigt har jag inte kommit långt alls (precis anlännt till Mexico). Jag jagar hästtjuvar, skatter, vargar och plockar blommor. Vandrar på slätterna. Myser.

Scenen när man först anländer till Mexico till tonerna av Jose Gonzales är fullständigt lysande. Klicka här för att lyssna på låten, inte för att den på nått sätt ges en rättvis bild utanför spelet. Men ni som spelat det kan minnas tillbaka.

Rent allmänt känner jag att det här spelet är det första på länge där ett fullpris verkligen känns rättfärdigat. Så mycket spel, på en liten skiva.

Jag älskar Rockstar och de spel de skapar. Det stod klart redan innan men det här är mitt yttersta bevis.

Jag vill dock inte att det ska ta slut. Oundvikligt, men ändå.

Vi ses på väg mot solnedgången. Posse up!

Kommentarer

 1. Zejho skriver:

  Kan inte mer än instämma i det du skriver. Nu har jag förvisso klarat spelet, men jag tog den tid jag behövde och rushade mig inte genom storyn, utan spenderade långa stunder med att jaga, hjälpa människor och bara njuta av de vackra omgivningarna.

  Personligen tycker jag att just landskapen i Mexico är de allra snyggaste i hela spelet.

  Musiken i övrigt tycker jag är riktigt bra och passar bra in med resten av spelet, men kan vara lite väl anonym ibland.

 2. Tommy Håkansson skriver:

  Jag älskar det, men tycker det är lite ont om saker att göra när man väl varit i Mexico en stund. Det verkar inte finnas något som driver spelaren norrut, till exempel. Jag tycker inte man utnyttjar kartans ytor ordentligt. Sen gillar jag inte att spelet inte autosparar med jämna mellanrum, faktiskt. =/

 3. Anton (EGV) skriver:

  Jag är i full gång med Red Faction Guerilla, ett mysigt sandboxspel där allt går att spränga och förstöra, och det är ett av de få spelen i genren jag faktiskt gillar. Menar du att RDR skulle vara bättre? (klart du gör, men har du testat båda?=

  • Anders Brunlöf skriver:

   Jag har faktiskt inte spelat RFG, men håller ögonen öppna för det om det kommer upp ett bra pris.

   Det ser onekligen roligt ut. Men jag har svårt att se hur det ens skulle kunna jämföras med RDR.

 4. Pling skriver:

  Jag instämmer med er alla, och jag är cirka 8 timmar in i spelet och har redan stött på 5-6 buggar som verkligen sabbar upplevelsen. Annars så tycker jag att det nästan är fantastiskt på alla plan.

 5. […] så kan jag tänka mig att många tror att jag endast sitter och spelar Red Dead Redemption, som mitt senaste inlägg handlade om. Och det gör jag också, men nästan som en medveten handling så har jag inte tagit […]

Skriv en kommentar