Krönika

Prostituerad och stolt?

Ni är säkerligen en hel del som har tittat på min senaste videoblogg och skrattat gott. Jag håller med, den är rolig, men sanning bakom den är inte alls lika kul. Den är istället väldigt sorglig.

Allt som allt, satt jag och min gode vän framför tv-apparaten i  ungefär 8 timmar och letade efter ägg. Varför gjorde vi det? Var det för att kunna glädja Svamprikets läsare med ännu en superb videoblogg? Gjorde vi det för att vi anser att Resident Evil 5 är världens bästa spel, som vi aldrig kan få nog av? Eller gjorde vi det pågrund av vår stora kärlek till påsken?

Inget av de ovanstående är den egentliga anledningen.

Nä, vi gjorde det pågrund av gamerscoren. Bara för 15 ynka G spenderade vi en hel arbetsdag med att leta ägg! 15G!?

Hade det åtminstone varit 25G, så hade det varit rättfärdigat, eller?

Hade du frågat mig för ett halvår sedan, om jag skulle vilja spendera 8 timmar letandes efter fyra ägg, för att få 15G, hade jag med största sannolikhet tittat på dig, som om du skulle vara dum i huvudet! Till vilken nytta då? Äggehelvetena har väl för fan inget med storyn att göra, så varför skulle jag bemöda mig med det? Men det var då, inte nu! Nu tycker jag, uppenbarligen, att det är en väldigt bra idé!

Men varför gör jag det? Är det för att min e-penis blir lite större? Knappast, med tanke på att de flesta av mina vänner på Xbox LIVE har bra mycket mer gamerscore än mig (typ alla förutom Tommy ;)), så bara för att e-pensien växer, så är den fortfarande kort jämfört med andras (ja, förutom då Tommys ;)), så det kan inte vara orsaken.

Nej, sanningen är den, att jag tycker det är roligt. Väldigt roligt, och extra kul blir det när man kan sitta med en god vän och hora ihop. Känns inte lika smutsigt då.

Men ibland är det inte så kul, förstås. Som när man har börjat spela ett spel, som man direkt inte har roligt med, men ändå känner man sig “tvingad” att fortsätta, enbart pågrund av gamerscoren.

Börjar bli mer och mer bekväm med att jag jagar gamerscore, från att ha sett det som något helt onödigt, kan jag nu se på det här med achievements, som något som förlänger speltiden. Jag menar absolut inte att det förhöjer spelupplevelsen på något sätt, men som sagt speltiden. Och det är väl bra, om det är ett spel man tycker är jättekul och inte riktigt vill att det ska ta slut, för då kan man alltid ta och förlusta sig med lite gamerscore-jakt innan man beger sig till den sista anhalten och besegrar det onda med det goda!

(Fast ärligt talat, tycker jag att det skall bli jätteskönt att få sätta mig ner med Mario nästa vecka och bara njuta av ren och skär spelglädje, utan att behöva ha någon achievementslista i bakhuvudet!)

Inga kommentarer

 1. Opivy skriver:

  Känner du inte ett behov av att ta alla stjärnor i Super Mario Galaxy 1&2 också? Eller det behövs inte då det inte räknas till ett gamerscore?

  Inte ens i mitt favoritspel från förra året, Assassins Creed 2, har jag orkat plocka alla fjädrar. Så mycket bryr jag mig om achievements.

 2. Ludde Lundblad skriver:

  Inget behov alls! Och det beror inte på att man inte får någon gamerscore, för just såna achivements har jag inte så mycket för. Samla ex tusental av saker blir lätt tråkigt i längden.

 3. Wictor skriver:

  Fast att ta 120 stjärnor i SUper Mario Galaxy är ett måste. Annars får man inte ta del av alla banor, ju.

 4. PimPim skriver:

  Det är Capcom? Förväntas det att Capcom ska ge ut sina achievements så kan man glömma det direkt. Resident Evil 5 är en av de bästa spelupplevelserna jag haft på min 360 än så länge just eftersom att jag spelade igenom nästan alla nivåer och drog de flesta achievements med en kompis över Live. Fan vad kul det var! Och jag menar, har du ändå 800 poäng så kan du ju lika gärna ta resten med, right? Bara lite snack ett par kvällar och sedan farma. Det är inte svårare än vad man gör det till!

  Anyway. Ser vi då på Devil May Cry 4 så är det rena helveten att få achievements i. Jag spelade igenom Devil May Cry 4 två gånger. Hur mycket poäng har jag? Under 300 max. Lost Planet 2? Ja, där har vi inte heller speciellt mycket att hurra för. Japner gillar helt enkelt inte att ge ut sina achievements vind för våg.
  Sedan måste jag väl säga att 15 G är mycket poäng. Jag har horat till mig för mindre…

  För att sedan avsluta mitt svamlande så tar jag de achievements som jag känner är givande. Jag har ingen större lust att sitta och peta ögonen ur mig själv för något skitspel och jag tänker absolut inte spela 10 000 onlinematcher i ett spel jag inte ens tycker om att spela online. Men, är det någon lätt samlar-achievements eller liknande så, varför inte?

Skriv en kommentar