Ni är säkerligen en hel del som har tittat på min senaste videoblogg och skrattat gott. Jag håller med, den är rolig, men sanning bakom den är inte alls lika kul. Den är istället väldigt sorglig.

Allt som allt, satt jag och min gode vän framför tv-apparaten i  ungefär 8 timmar och letade efter ägg. Varför gjorde vi det? Var det för att kunna glädja Svamprikets läsare med ännu en superb videoblogg? Gjorde vi det för att vi anser att Resident Evil 5 är världens bästa spel, som vi aldrig kan få nog av? Eller gjorde vi det pågrund av vår stora kärlek till påsken?

Inget av de ovanstående är den egentliga anledningen.

Nä, vi gjorde det pågrund av gamerscoren. Bara för 15 ynka G spenderade vi en hel arbetsdag med att leta ägg! 15G!?

Hade det åtminstone varit 25G, så hade det varit rättfärdigat, eller?

Hade du frågat mig för ett halvår sedan, om jag skulle vilja spendera 8 timmar letandes efter fyra ägg, för att få 15G, hade jag med största sannolikhet tittat på dig, som om du skulle vara dum i huvudet! Till vilken nytta då? Äggehelvetena har väl för fan inget med storyn att göra, så varför skulle jag bemöda mig med det? Men det var då, inte nu! Nu tycker jag, uppenbarligen, att det är en väldigt bra idé!

Men varför gör jag det? Är det för att min e-penis blir lite större? Knappast, med tanke på att de flesta av mina vänner på Xbox LIVE har bra mycket mer gamerscore än mig (typ alla förutom Tommy ;)), så bara för att e-pensien växer, så är den fortfarande kort jämfört med andras (ja, förutom då Tommys ;)), så det kan inte vara orsaken.

Nej, sanningen är den, att jag tycker det är roligt. Väldigt roligt, och extra kul blir det när man kan sitta med en god vän och hora ihop. Känns inte lika smutsigt då.

Men ibland är det inte så kul, förstås. Som när man har börjat spela ett spel, som man direkt inte har roligt med, men ändå känner man sig ”tvingad” att fortsätta, enbart pågrund av gamerscoren.

Börjar bli mer och mer bekväm med att jag jagar gamerscore, från att ha sett det som något helt onödigt, kan jag nu se på det här med achievements, som något som förlänger speltiden. Jag menar absolut inte att det förhöjer spelupplevelsen på något sätt, men som sagt speltiden. Och det är väl bra, om det är ett spel man tycker är jättekul och inte riktigt vill att det ska ta slut, för då kan man alltid ta och förlusta sig med lite gamerscore-jakt innan man beger sig till den sista anhalten och besegrar det onda med det goda!

(Fast ärligt talat, tycker jag att det skall bli jätteskönt att få sätta mig ner med Mario nästa vecka och bara njuta av ren och skär spelglädje, utan att behöva ha någon achievementslista i bakhuvudet!)