Nintendos presskonferens har just avslutats, och det är bara att konstatera att inget blev som jag trodde. Man gick ut hårt och direkt med att för första gången visa upp det nya Zelda. Det blev en demonstration som slutade i totalt fiasko, och som kommer minnas som spelhistoriens kanske största antiklimax någonsin. En förvirrad Shigeru Miyamoto står och viftar förgäves, medan kontrollen vägrar lyda en enda av hans rörelser. Lägg sedan till på det att spelet förmodligen är seriens fulaste någonsin.

Bilden vi fick se förra året har uppenbarligen ingenting att göra med The Legend of Zelda: Skyward Sword, som det så fint ska heta. Det vi får är i stället Twilight Princess plus celshading. Aldrig har Link skådats i ett fulare och mer opersonligt fodral. Man har helt tagit bort charmen från Windwaker, och mörkret från Twilight Princess — de två elementen som definierade spelen. Kvar finns bara en opersonlig sörja, med en trasig wiimote.

Men efter den katastrof som för evigt kommer leva kvar i våra minnen som dagen då Shigeru Miyamoto slaktade sitt eget barn, började konferensen sakta men säkert vandra upp mot förväntningarna. Det första man gjorde var att rensa casualspelen ur vägen. Mario Sports och Wii Party flashade förbi lite snabbt, och vad som sedan följde kan bara beskrivas som en kavalkad av den inbitne gamerns våta retrodrömmar. Metroid, Kirby, Donkey Kong, Kid Icarus och Goldeneye plockade upp spillrorna efter Zelda-katastrofen. Överraskning efter överraskning. Ingen av titlarna var någon riktig knock-out, utan snarare små snabba slag som plockade poäng.

Tills Satoru Iwata spände på sig handskarna, och klev upp på scenen. Där visade han upp 3DS, och tog därmed förmodligen även hem årets E3-seger till Nintendo. Precis som han än en gång räddat hela företaget, blev han nu mannen som fick rädda presskonferensen. I skrivande stund är det 20 minuter tills Sonys presskonferens. Och såvida de inte visar upp en 3D-version av PSP blir det svårt att slå 3DS. Att man däremot kan visa varför Move är bättre än Wii Motion Plus är inte bli speciellt svårt.