Min käre kollega Ludde McLuddster sågade Microsofts presskonferens ganska grundligt i sitt senaste inlägg. Jag tänkte ta och försvara vad vi fick se. Till skillnad från de flesta som gjort sig hörda på internet känner jag mig faktiskt ganska nöjd med vad Microsoft visade upp på scenen. Och nej, jag pratar absolut inte om Call of Duty: Black Ops, Fable 3 och Gears of War 3. Varför skulle jag bry mig om ett spel som ser exakt likadant ut som sina två föregångare? Nej, ge mig något nytt. Något intressant. Något spännande. Ge mig Kinect.

Först vill jag bara säga att Kinect är ett hemskt namn. Det ligger inte rätt i munnen. Men mjukvaran man visade upp gjorde mig faktiskt mer sugen på produkten. Och nej, det är inte bara för att det vara en massa söta asiater på scenen. Seriöst, vad var grejen med alla dessa asiater? Är det för att en massa bröst inte ska guppa omkring sådär opassande när det hoppas upp och ner framför Kinect? Kanske. Men åter till saken!

Vad Microsoft visade upp var inte mindre än ett stort utsträckt långfinger rakt upp i Nintendos näsa. Oavsett vad du tycker om spelen i sig, så är dramat Microsoft skapar intressant. När Kinect kommer ut på marknaden kommer Wii Fit behöva krypa hela vägen hem till Kyoto med svansen mellan benen. Jag har aldrig haft tanken på att köpa en Wii Board och Wii Fit. Jag ser inte hur Nintendos ”träningsprogram” kan träna något alls, och står fast vid att det inte blir mycket till resultat. Men med Kinect rör du hela kroppen på ett helt annat sätt, och kan inte fuska. Så i träningsavdelningen har Microsoft redan slagit Nintendo. Kampen är slut där.

En annan målgrupp som Microsoft redan vunnit över i och med Kinect är alla miljontals människr som köpt Just Dance till Wii. Om ett dansspel där du poserar halvtaskigt med Wii-kontrollerna kan sälja så mycket, lär det inte finnas några gränser för vad Harmonix egna Kinect-satsning kan skörda för framgångar. Nog för att jag blev sugen på att testa de flesta sekvenserna som visades upp på scenen, men Dance Center tänker jag nog låta vara. Jag har inte den fysiska självdistansen för att stå framför teven och dansa Lady Gaga. Tyvärr.

Hade Microsoft bara hållt sig till att visa trötta gamla uttjade spel som Gears of War, Fable och Call of Duty hade presskonferensen varit ett sömnpiller för mig. Jag kunde inte se live, så jag såg den inspelad och kunde därmed spola förbi all den skiten tills jag kom till det mer intressanta. Förra generationen tog jag en paus från tv-spel, i stort sett. Varför? För att industrin var så otroligt tråkig och fantasilös. Men det ändrades när Wii utannonserades, och nu fortsätter både Microsoft och Sony på det spåret. Ja, Sony också. För om ni väntar er en annorlunda presskonferens från Sony än vad ni fick från Microsoft, då lär ni bli besvikna. Jag däremot, kommer njuta.

Åh, och hallå, inbyggt Wifi i den nya 360-modellen! Hur kan det vara något annat än instant win? Nu återstår bara att se vad Sony och Nintendo levererar. Jag är oerhört nyfiken på att se vad Nintendo gjort med Zelda. Antingen blir det 100% awesome eller 100% axelryckning.