Krönika

Dags att visa vem som bestämmer

Jag må ha dankat av i min faccination av fighting-spel. Jag försöker inte längre hitta den perfekta kombon eller nå den högsta ranken med mina favorit-karaktärer. Men denna nyhet ger mig ändå ett glädjerus.

Capcom VS. Namco. Eller ja, rättare sagt Tekken VS. Street Fighter. Många har drömt om detta möte, jag är definitivt en av dem. Men jag har aldrig vågat tro att det skulle bli verklighet. Det är ju trots allt två väldigt olika typer av spel som nu ska mötas, där jag har svårt att se hur Tekken-karaktärerna inte kan ha en fördel, främst med deras förmåga att kliva åt sidan för att undvika attacker.

Lösningen blir då kanske att nedgradera dessa karaktärer lite, för att ballansera upp karaktärsgallerier något. Kommer visserligen svida lite för en Tekken-entusiast som mig, men utan kompromisser kommer man ingenvart. Den enda frågan är väl vilken Street Fighter ska kunna plocka ner mig och Marshal Law på jorden?

Jag är peppad till tusen, det här kan faktiskt bli det bästa fightingspelet på väldigt länge.

Kommentarer

 1. Samson skriver:

  Det blir faktiskt två bästa fightingspel på länge.

  Namco gör “Namco vs Capcom” i Tekken 6-motorn.
  Capcom gör “Capcom vs Namco” i SFIV-motorn.

 2. hiro skriver:

  Vad skönt det skall bli att ge Tekken karaktärerna ordentligt med pisk med min Rufus =D

 3. hiro skriver:

  Varför skulle han vara noob karaktär >.< han är ju awesome! Jag menar, Justin Wong kör ju honom ^^

 4. Vargavaka skriver:

  Helt klart två starka universum att låta mötas, även om det lär behövas ännu mer kompromisser för att få det att funka än i Capcpom/SNK titlarna.

  Ser jag förresten Pacman på Namco-halvan av den där affischen? :S

Skriv en kommentar