Senare idag kommer recensionen av Mafia 2 upp här på Svampriket. Jag har nu själv tillbringat några timmar tillsammans med detta spel. Men mina intryck av själva spelet är inget jag tänker delge er här.

Nej, istället skulle jag vilja säga några väl valda ord:

SKÄRP TILL ER NU! 😉

En vagina?Vilka är det då jag väljer att skrika ut min frustration åt? Jo, alla dem som dömer ut Mafia 2, på grund utav att det i spelet finns…håll i er TUTTAR! Ja, man ser nakna kvinnobröst! Men det är väl inte första gången det händer i ett spel? I början av detta år spelade jag ett spel, där kvinnobröst fanns överallt, man kunde t.o.m skymta uppfläckta vaginor och eregerade pensiar. Blev inte värst mycket rabalder om det då, eller har jag missat nåt?

Ni som läser Svampriket regelbundet, vet att om det är nåt jag ogillar i spelbranchen, så är det hur kvinnor ibland kan behandlas och framställas. Jag anser att vi alla är spelare, oavsett kön, precis som att jag anser att alla spel, är just spel, oavsett om man ser bröst eller inte i dom!

Jag stör mig på att man hänger upp sig på det här med brösten och samlandet av Playboy tidningar. Har läst inlägg både hos Familjenspel och Aftonstjaerna, där de bespottar Mafia 2 och utvecklarna av det, på grund av detta. Låt gå för att utvecklarna får en känga, men inte spelet! Om jag har förstått det hela rätt så har den sistnämda bloggaren till råga på allt enbart spelat demon. Det är precis likvärdigt som att döma ut Dead Space som ett skitspel, eftersom demon till det, kan vara det sämsta demot någonsin. Känns inte rättvist!

Under förmiddagen har det pågått en diskussion borta på Gamereactor, på ett av chefredaktören Petters blogginlägg, som inte handlar om brösten i Mafia 2, utan om spelets försäljningssiffror, men självklart har tuttarna kommit på tal även där.

Jag vill inte påstå att jag håller med Petter, på alla punkter, Vissa av hans kommentarer känns rent ut sagt puckade (kände mig träffad när han skriver om ”fröken i skolan”, då jag själv är lärare), men i en sak har han rätt, anser jag.

Pin-uporna hjälper till att sätta stämningen till spelet. Det tillhör tidsandan och den kvinnosyn som fanns då (ja, jag vet att Playboy inte fanns den tiden då spelet börjar), men det handlar inte om exakta år, utan en tidsanda som skall förmedlas, och det hjälper tidningarna till med att göra.

Men vaddå, skulle inte tidsandan kunna förmedlas utan dem? Jo, såklart! Men nu finns dom där. Get over it, och spela vidare utan att samla på dom och bli tvingad att se tuttar.

Bara för att det finns bröst med i spelet, innebär väl inte att det blir ett ”dåligt” spel, eller?

Ta mig som exempel. Jag har på min kropp två pinupor tatuerade, som med lätthet skulle platsa i Mafia 2, som visar både stjärt och bröst. Gör det mig till en ”dålig” människa?

Sjävklart förstår jag att folk blir upprörda över hela tutthysterin men, än en gång, döm inte ut spelet! Det är 2K som har gjort bort sig. Jag menar inte att de har gjort bort sig på grund av att de har valt att ha med Playboy i spelet.

Nej, utan att de har valt att byggt hela hypen kring spelet innan släpp, på brösten. Fattar inte riktigt vad det tänkte med där. Hade inte de valt att gå ut stenhårt med att ”VI HAR BRÖST I VÅRAT NYA SPEL”, tror jag inte att hela den här debatten hade blivit lika stor.

Jag tycker bara att det är synd att många kanske väljer att vända Mafia 2 ryggen på grund av tuttarna. Spelet är värt ett bättre öde. Det är inget mästerverk, men är ändå värt att uppmärksammas för vad det är: ett underhållande actionäventyr, med en fängslande berättelse och intressanta karaktärer!